Never Give Up!

Så vandt Thomas Bjørn atter på European Tour. Efter ikke så lidt af en gyserfinale, vandt han Nissan Irish Open på Carton House Golf Club i Irland.

Dermed viste Thomas, at han sjældent eller aldrig giver op, bare fordi, at det er lidt op af bakke. På turneringens førstedag, kom Thomas i klubhuset med en næsten katastrofal 78′er på scorekortet. Mangen professionel golfspiller er gået kold efter sådan en score og har sagt til sig selv, at det bliver svært bare at klare cuttet til weekendens finalerunder og nærmest umuligt at nå førstepladsen.

Alligevel formåede Thomas igen at kæmpe sig tilbage med en fantastisk anden runde i 66 slag og tangerede dermed banerekorden og var videre til finalen.

Lørdagen resulterede i endnu en superrunde i 67 slag, hvormed at han kunne overnatte på en delt første plads inden søndagens finalerunde (det var som bekendt inden at det forfærdelige vejr gjorde det nødvendigt at spille turneringen færdig mandag). På trods af en halvsløj start om søndagen, formåede Thomas at kæmpe sig tilbage og en solid 72′er var nok til at vinde Nissan Irish Open foran englænderen Paul Casey.

Thomas Bjørns målrettede indsats for at komme tilbage i vindercirklen igen, gav således pote og det bliver spændende at følge ham i den kommende tid – både generelt set på Europaturen og forhåbentligt også som aktiv deltager på det europæiske Ryder Cup hold.

Tilbage i 2005, da Thomas vandt British Masters, udtalte han dagen efter sejren om det at være folkelig: “Min første tanke var, at alle dem, der ikke tror på mig, de kan rende mig”. Nu kan jeg jo ikke vide, hvad der er foregået inde i hovedet på Thomas, da han udtalte disse ord, men et eller andet sted er jeg sikker på, at udtalelsen i høj grad også var møntet på pressen. Journalisterne har efter min mening ofte for travlt med at fortælle om kriser og nedture for de danske golfspillere og Thomas har som Danmarks bedste golfspiller også fået hans “dose” af negativ omtale.

I den sammenhæng vil jeg gerne benytte lejligheden til at forsvare de danske golfspillere, som hver uge kæmper for at få Danmark øverst på vinderpodiet. I dag er niveauet blandt alle verdens professionelle golfspillere højere end nogensinde og det kræver derfor en ekstraordinær solid indsats for vinde. Jeg prøver på ingen måde at bortforklare svingende resultater og at visse spillere har periodevise nedture – for sådan er det nu engang med golf. Nej, jeg synes bare at pressen måske skulle begynde at fokusere lidt mere på de mange positive sider, som vores danske golfspillere også indeholder, frem for at banke dem i hovedet med, at de alligevel ikke kan klare presset om søndagen. Bevares, der har været færre danske vindere på podierne i de sidste par end tidligere, men det skal nok vende. Thomas Bjørns sejr i Irland viser i hvert fald, at Danmark stadig kan markere sig i europæisk topgolf med sublim fighterånd og viljen til at vinde.

Os, almindelige handicapgolfere, har meget at lære af Thomas og de andre danske spillere på turen – også selv om at det naturligvis er noget helt andet med vores hyggerunde i weekenden. På trods af, at vi kun spiller om æren og en runde fadøl i klubhuset, er der helt sikkert ekstra stableford points at opnå ved aldrig at give op – heller ikke selvom at man lige har streget tre huller i træk. Næste hul kunne jo give en birdie :o)

Comments

  1. At Thomas Bjørn er en golfspiller i verdensklasse ses bl.a. af det faktum, at han efter dagens turneringssejr er kommet i en eksklusiv klub af kun otte spillere i Europa, som har vundet mere end 11 mio. euro = ca. 82 mio. kroner. Det er sgu da meget godt klaret af en knægt fra Silkeborg!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: