Snyd skal koste dyrt

Her til aften hørte jeg et interview med B.S. Christiansen i “Go’ aften Danmark” på TV 2. Her udtalte B.S. sig blandt andet udtalte sig omkring anklagerne om doping mod dette års Tour de France vinder, Floyd Landis.

B.S. Christiansen blev spurgt om, hvilken konsekvens, at det skulle have for Floyd Landis, hvis den såkaldte B-prøve også viser sig positiv for testosteron. Til dette spørgsmål svarede B.S., at Landis i så fald burde blive udelukket for altid fra professionelle cykelløb. Altså har B.S. den holdning, at det have en meget hård konsekvens, hvis man forsøger på at snyde sig til en sejr.

Jeg er 100 % enig med B.S. Hvis vi skal have bugt med dopingproblematikken, skal det ganske enkelt ikke kunne betale sig at spekulere i doping. Det skal ikke være sådan, at man bliver idømt en udelukkelsesdom på et år eller to, som man i bund og grund bare kan bruge som en ekstraordinær træningsperiode, inden at man igen indtræder igen i de professionelle cykelløb. Hvis man snyder (hvad doping så absolut kan betegnes som), skal man være udelukket fra at deltage i professionelle cykelløb for altid.

Moralen skal derfor være ganske simpel: “Just don’t do it”.

Og som B.S. også udtalte under udsendelsen, så tror han på, at det virkelig er muligt at vinde professionelle cykelløb som Tour de France uden nogen form for doping. Der skal utvivlsomt trænes meget hårdt op til Tour de France og der skal ydes en optimal indsats, når selve cykelløbet skal afvikles samtidigt med, at den mentale indstilling skal være i top for at man kan vinde.

Nu er Floyd Landis’ B-prøve ikke blevet offentliggjort endnu, men adskillige læger har allerede udtalt, at man kan ikke have så høje naturlige testosteron-værdier i kroppen, som hans A-prøve har udvist. Så, hvis det skulle vise sig, at også Floyds B-prøve tester positivt, vil jeg tro at hans vindersmil stivner en hel del. Jeg håber det imidlertid ikke, for den professionelle cykelsports skyld, for det bliver for alvor op ad bakke for sporten med hele dopingspøgelset, hvis årets tourvinder bliver stemplet som en dopingsvindler.

Præsidenten for den Internationale Cykel Union, Pat McQuaid, har gjort det klart, at hvis B-prøven også viser, at Floyd Landis tester positiv for testosteron, vil han blive idømt i alt fire års udelukkelse fra professionelle cykelløb. Det vil i praksis betyde, at Floyd Landis’ professionelle karriere er slut. Om Pat McQuaid har ret i det, skal jeg ikke gøre mig klog på. Til gengæld synes jeg, at straffen – hvis Floyd Landis’ B-prøve tester positiv – ikke er hård nok. Her bakker jeg op omkring B.S. Christiansen udmelding om, at hvis man bliver taget for doping, skal man udelukket for altid fra professionelle cykelløb.

Læs eventuelt også mit blogindlæg “Tour de Doping” omkring dopingfænomenet indenfor den professionelle cykelverden og specielt Tour de France. Du finder indlægget ved at klikke her.

Comments

  1. Politiken citerer i dag New York Times for at A-prøven påviser, at Floyd Landis har syntetisk testosteron i kroppen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: