En fed dag på Barsebäck GCC

scandinavianmaster0.jpg

I dag blev finalerunden af EnterCard Scandinavian Masters turneringen spillet færdig på Barsebäck Golf & Country Club.

Jeg var så heldig, at få en invitation til at overvære turneringen af en gammel bekendt fra Skotland, nemlig Stephen Gallacher, som har spillet på European Tour siden 1995. Stephen deltog selv i turneringen, hvilket jeg vender tilbage til senere i mit blogindlæg.

Stephen havde meget venligt sørget for, at jeg fik en såkaldt “Club House Guest Ticket” og “Player Parking Ticket”, hvilket indebar, at jeg dels kunne komme gratis ind og se turneringen, dels at jeg kunne bevæge mig frit rundt på det meste af området og sidst men ikke mindst, at jeg kunne parkere kun ca. 300 meter fra første tee :o) Endvidere gav det fri adgang til selve klubhuset, som normalt er afspærret for offentligheden under selve turneringen. Det betød blandt andet, at jeg kunne sidde i klubhuset lørdag eftermiddag og se eksempelvis 2005 vinderen af US Open, Michael Campbell, sidde og slappe af efter dagens golfrunde.

Ja, ja, jeg ved godt at det er namedropping på højt niveau :o) Men som den golfentusiast jeg er, er det selvfølgelig helt vildt spændende at opleve denne del af de professionelle turneringer på nærmeste hold. Det oplever man ikke under normale omstændigheder – hverken, hvis man besøger selve turneringerne eller ser dem på tv. Stephens meget venlige tiltag med at sørge for disse billetter var derfor en super gestus, som jeg er ham meget taknemmelig for.

Nå, men tilbage til selve turneringen. Jeg fulgte Stephen hele vejen rundt på søndagens finalerunde og det var fantastisk at opleve golf på så højt niveau på helt tæt hold. Stephen havde kæmpet hårdt for at holde sammen på spillet i de foregående tre dage med scores på 74, 70 og 72 slag. Og dagens runde var desværre lidt af samme skuffe. Det lykkedes alt for sjældent for ham at komme tæt nok på hullerne til, at det blev til reelle chancer for birdies eller eagles. Tværtimod blev det til en runde med mange pars, et par birdies og tre bogeys og dermed en afsluttende runde i 73 slag eller et par over banens par.

Ikke desto mindre var det imponerende at se, hvordan, at en professionel golfspiller som Stephen formår at kæmpe sig ud af ind imellem ikke helt små problemer og vel at mærke problemer, som vi almindelig dødelige ikke formår at konvertere til bare noget der minder om en bogey eller dobbeltbogey :o) Samtidigt kunne jeg ved selvsyn opleve, hvor langt de professionelle kan slå og hvordan de bare kan arbejde med golfbolden. Et par gange var Stephen i problemer med hans drives, som havde endt ude i skoven i bogstaveligste forstand – alligevel formåede han på fantastisk vis, at slå bolden tilbage på green eller i nærheden af green.

Men nok om alt dette og direkte over til en længere fotoserie af Stephens runde i dag:

scandinavianmaster1.jpg

Stephen står på teestedet på hul 1 og er klar til at slå dagens første slag. Han vælger meget klogt at slå ud med et jern og sender bolden ned af venstre side af fairway.

scandinavianmaster2.jpg

Stephen og hans caddy, Stan, står og vurderer, hvilket jern, der skal slås med og hvorhen Stephen vil have, at hans andet slag på hul 1 skal ende.

scandinavianmaster3.jpg

Greenen på hul 1. Stephens andet slag endte lige udenfor green i højre side. Slutresultat på første hul blev par.

scandinavianmaster4.jpg

Stephen står på teestedet på hul 2, som er par 4 hul på 360 meter fra hvid tee. Et par sekunder senere sender han sit drive afsted, ganske vist lidt i højre, men slipper fri af fairwaybunkeren i højre side.

scandinavianmaster5.jpg

Et kig ned ad fairway på hul 2. Det er altså bare en superflot golfbane!

scandinavianmaster7.jpg

Stephen gør klar til at putte for birdie på hul 2. Det blev dog desværre kun til par.

scandinavianmaster8.jpg

Stephen på vej ned til sin bold på green på hul 3. Hans andet slag var virkelig super godt, men desværre blev det kun til par på dette hul.

scandinavianmaster9.jpg

Et kig ned af fairway på hul 4, som er et par 3 hul på 170 meter fra hvid tee.

scandinavianmaster11.jpg

Stephens drive endte i bunkeren højre om green på hul 4. Billedet viser hans slag fra bunker og du kan faktisk se bolden på vej ind på green og blive efterfulgt af et kilo sand :o). Hullet sluttede i par for Stephens vedkommende.

scandinavianmaster12.jpg

Et flot view fra teestedet på hul 5, som er et par 5 hul på 515 meter fra hvid tee. Stephen lavede et okay drive, som gik en lille smule i højre.

scandinavianmaster13.jpg

Her sender Stephen sit andet slag afsted på hul 5. Der lå en trærod og generede lidt, men han valgte alligevel bare at mase igennem :o)

scandinavianmaster14.jpg

Stephen gør klar til at putte for burdie på hul 5. Desværre måtte han nøjes med par og dermed en samlet score på level par på dette tidspunkt.

scandinavianmaster155.jpg

Stephen gør klar til at putte for par på hul 6, som er et par 4 hul på 410 meter (for øvrigt banens sværeste hul). Desværre blev det til dagens første bogey og dermed en samlet score på en over par.

scandinavianmaster15.jpg

Et kig op ad hul 7, som er et par 4, dogleg venstre hul på 365 meter fra hvid tee. Stephen slog et godt jerndrive på dette hul og lagde sig næsten præcis i midten af fairway.

scandinavianmaster16.jpg

Stephen launcher sit andet slag mod green på hul 7. Desværre går bolden svagt mod højre og ligger lige uden for green.

scandinavianmaster18.jpg

Efter at have chippet ind på greenen på hul 7, løfter Stephen sin bold og gør klar til at putte for par. Han holer puttet og holder dermed fast i en samlet score på en over par.

scandinavianmaster19.jpg

Et imponerende syn på hul 8 med en kæmpe Grand Stand, hvor der kunne sidde jeg ved ikke, hvor mange mennesker. Samtidigt er hullet i sig selv et fantastisk flot par 3 hul, hvor man slår ud, højt oppe fra bakken og henover vand. Hul 8 er såmænd kun på 155 meter fra hvid tee, men man kan godt fornemme, at det alligevel må kilde lidt i maven med forventninger, når man sender sin bold udover bakken og ind imod de mange tilskuere.

scandinavianmaster20.jpg

Stephen er ved at gøre klar til at slå sit drive på hul 8. Samtidigt kan du se hans foreløbige total score på runden efter syv huller.

scandinavianmaster21.jpg

Stephen gør klar til at putte for birdie på hul 8, efter at have slået bolden næsten præcis ind på midten af green. Det var et pænt lang put for birdie, men desværre lykkedes det ikke for Stephen at udnytte denne birdiechance – det var dog utrolig tæt på, da bolden tog hulkanten og man kunne bare høre publikum fra den store grand stand sukke sammenstemmende med Stephen.

scandinavianmaster22.jpg

Et kig udover fairway på hul 9, som er et langt par 5 hul på 540 meter fra hvid tee. Da dette og de næste to huller ligger direkte ud til vandet, er vinden som regel altid en faktor, som der skal kalkuleres nøje med og det var bestemt også tilfældet i dag, hvor der var en ganske pæn modvind.

scandinavianmaster23.jpg

Stephen få sekunder før at han sender sit drive ud på hul 9. Det blev til et imponerende langt drive, som på trods af en meget frisk modvind endte henover en stor fairwaybunker og lagde sig til rette på fairway.

scandinavianmaster24.jpg

Et kig udover fairway på hul 9, set fra siden. Stephen står i venstre og er ved at gøre klar til sit andet slag. Han vælger at gå efter green i to og det lykkedes rent faktisk på trods af den meget friske modvind på dette lange par 5 hul.

scandinavianmaster25.jpg

Stephen gør klar til at putte for eagle på hul 9.

scandinavianmaster26.jpg

Han misser sit eagleput med 30 cm, men han får til gengæld en givet birdie. Samlet score efter hul 9 er dermed atter level par.

scandinavianmaster27.jpg

Et kig ud over fairway på hul 10, som er en par 4 hul på 410 meter. Et halvsvært hul, hvor vinden igen spiller meget ind og hvor green er godt beskyttet af en del bunkers. Stephen launcher et super godt drive, som ligger sig på fairway.

scandinavianmaster28.jpg

Stephen gør klar til sit andet slag på hul 10. Hans medspiller, Steven O’Hara, har for øvrigt også lavet et superdrive, som ender kun halvandet meter fra Stephens slag – imponerende, at de begge drives ender så tæt på hinanden på trods af den meget friske modvind!

scandinavianmaster29.jpg

Stephen putter for par på hul 10. Hans andet slag ramte ganske vist green, men bolden rullede af og han måtte chippe ind for birdie. Desværre endte dette hul med dagens anden bogey og en samlet score på en over par for dagen.

scandinavianmaster30.jpg

På hul 11, som er et par 3 hul på 200 meter, slår Stephen sit drive i venstre side af green og han putter derfor for birdie. Imidlertid får han ikke konverteret denne ellers gode chance til andet end et par.

scandinavianmaster31.jpg

Et kig ned af hul 12, som er et dogleg venstre par 5 hul på 500 meter fra hvid tee. Et superflot golfhul og sammen med hul 17 et af de smukkeste huller på banen.

scandinavianmaster32.jpg

Stephen har sendt sit drive i venstre side af fairway på hul 12 (den hvide “klat” i midten er billedet er Stephen) og desværre ligger der et par meget høje træer lige fremme, foran bolden. Dermed er det umuligt for Stephen at gå efter green i to, hvilket han ellers snildt har længden til. Stephen må derfor nøjes med at slå bolden fri og presse den lidt fremad således, at han kan få et mere rent tredjeslag til green.

scandinavianmaster34.jpg

Greenen på hul 12, hvor Stephen har chippet ind for et birdieput, som han dog desværre ikke udnytter. Det bliver til par og dermed en samlet score på en over par efter 12 huller.

scandinavianmaster35.jpg

Et kig ned af fairway på hul 13, som et par 4 hul på 385 meter fra hvid tee. Stephens meget lange drive ender desværre inde i venstre side af skoven :o(

scandinavianmaster36.jpg

På helt fantastisk vis får Stephen slået sin bold ud fra skoven og direkte ind på greenen på hul 13 og får puttet for par i et absolut superredning af et skidt drive.

scandinavianmaster37.jpg

Et kig ned af hul 14, set fra teestedet. Hullet er et par 4 hul på 410 meter fra hvid tee. Stephens drive er både langt og præcist og bolden ender således flot på fairway. Andetslaget ender perfekt lidt venstre om pinden og Stephen har et birdieput på vel omkring 2-3 meter. Han får sin birdie og ligger nu igen i level par for både dagen og hele turneringen som sådan.

scandinavianmaster38.jpg

Stephen er ved at launche sit drive på hul 15, som er et par 3 hul på 170 meter. Bolden ender venstre om green, men kan chippes ind uden de store problemer.

scandinavianmaster39.jpg

Greenen på hul 15, hvor Stephen er ved at gøre klar til chippe ind. Hans andetslag ender i sikker afstand af pinden for et parput, som han holer og dermed en fastholdelse af level par som samlet score i turneringen.

scandinavianmaster40.jpg

Et kig ned af fairway på hul 16, som er et par 5 hul på 510 meter. Stephens drive endte i anden klipning i venstre og det var derfor svært at få helt ren kontakt med bolden i andetslaget. Bolden kommer dog meget tæt på green og kan i praksis puttes for eagle fra forkanten af green.

scandinavianmaster41.jpg

Stephen er ved at putte for eagle på hul 15, men desværre – som det generelt var kendetegnende for dagen – måtte han nøjes med par som følge af, at puttene bare ikke ville rulle i :o(

scandinavianmaster42.jpg

Her står vi på teestedet på hul 17, som er et par 4 hul på 400 meter fra hvid tee. Igen et imponerende flot hul på Barsebäck Golf & Country Club.

scandinavianmaster43.jpg

Her er vi på vej ned mod fairway på hul 17. Stephen har netop slået et supergodt drive som ligger perfekt på fairway og jeg vil tro, at han har ca. 100-110 meter ind til pinden.

scandinavianmaster44.jpg

Stephens andetslag på hul 17 ender lige venstre om pinden med backspin og hele svineriet :o) Selvom at han igen har en realistisk birdiechance, formår han ikke at konvertere den og må derfor nøjes med par og en samlet score på level par.

scandinavianmaster45.jpg

Et kig ned af fairway på hul 18, som er et par 4 dogleg højre hul på 400 meter fra hvid tee. Få sekunder senere launcher Stephen sit drive, som retningsmæssigt er helt perfekt, men er lidt for langt.

scandinavianmaster46.jpg

Stephens bold ender derfor meget nær et træ i forlængelse af roughen og han har derfor et meget svært indspil til green, som ligger ca. 130 meter væk. Ikke desto mindre lykkes det for Stephen at slå et superslag som sender bolden i en skarp hookagtig bue ind mod greenen på hul 18.

scandinavianmaster47.jpg

Stephens fantastiske andetslag lander rent faktisk på green, men desværre løber bolden ud på bagkanten.

scandinavianmaster48.jpg

Stephen er ved at gøre klar til at chippe ind på green for at komme på i tre slag og måske endda hole chippet. Desværre ender bolden på et lidt tricky plateau på greenen og Stephen skal derfor være heldig for at hole sit put for par. Det lykkes da heller ikke, hvorfor at han måtte nøjes med en bogey på turneringens allersidste hul og dermed en samlet score på en over par.

Stephen fortalte umiddelbart efter, at han var færdig med at spille turneringen, at han ikke syntes, at spillet havde fungeret godt nok for ham hele ugen og at specielt birdieputtene bare ikke ville rulle i. Og når de ikke gør det, er der ingen tvivl om, at det er svært at opnå topplacering, når man spiller sammen med de bedste golfspillere i Europa. Stephen måtte derfor nøjes med en delt 43. plads ud af 81 finaledeltagere. Placeringen giver dog alligevel en præmiecheck på 9.440 euros eller ca. 70.000 kroner, så mon ikke at Stephen holder skindet på næsen og alligevel tager hjem med et lille overskud, når flybillet, hotel, caddie, fortæring m.m. er betalt :o)

Der kommer jo heldigvis flere turneringer fremover, hvor Stephen får lejlighed til at vise, at han kan spille golf på så højt plan, at han rent faktisk også kan vinde turneringer – ganske som han gjorde i 2004, hvor han vandt Dunhill Links Championship i Skotland.

Alt i alt var det en fed dag på Barsebäck Golf & Country Club og det var en fantastisk oplevelse at følge Stephen hele vejen rundt. Stor tak til ham for at arrangere billetter og at han havde overskud til at gå og småsnakke lidt mellem slagene.

Vinder af EnterCard Scandinavian Masters turneringen blev for øvrigt en af Stephens landsmænd, nemlig skotten Marc Warren. Han vandt efter to omspilshuller mod svenskeren Robert Karlsson.

Trackbacks

  1. […] mening er en af Europas bedste golfbaner. Banen er blandt andet kendt for at have været vært for Scandinavian Masters og Solheim Cup. Efter selv at have spillet og oplevet banen, kan jeg kun sige, at jeg er helt enig […]

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s