En rigtig god beslutning

phonak.jpg

Høreapparatvirksomheden Phonak har meddelt, at de ved udgangen af 2006 stopper som sponsor for Phonak Cyckling Team. Moralen indenfor professionel cykelsport og specielt Tour de France er ganske enkelt for dårlig til, at Phonak ønsker at blive forbundet hermed.

Jeg synes, at det er en rigtig god beslutning, som Phonak nu har taget og jeg ville ønske, at der var flere sponsorer, som havde modet til at smække pengekassen i, hvis deres hold bliver taget for doping. Et totalt stop for sponsorstøtte, hvis et hold bliver taget for doping, er nemlig en effektiv måde at bekæmpe dette store problem på. Det skal ganske enkelt være økonomisk uinteressant for en holdejer, at have dopede cykelryttere med på holdet.

Den danske direktør for Phonak, Søren Hougaard, kommer næppe heller til at ligge vågen om natten, som følge af koncernens beslutning om, at droppe sponsoreringen af professionel cykelsport. Til Berlingske Tidende udtaler Søren Hougaard: “Jeg er lettet over, at vi ikke længere skal forbindes med en sport, der virker som ét stort dopingcirkus og som både etisk og moralsk har vist sig at ligge langt fra de værdier, som Phonak står for”.

Denne kommentar drejer sig lige præcis om essensen i det at være en god sponsor. Det handler jo netop ikke bare om at smide en sæk penge efter et cykelhold og prøve på at udnytte de generelle muligheder i et sponsorat, for det kan – forstår mig ret – enhver idiot gøre. Det drejer sig i høj grad også om, at man som ansvarlig virksomhed indestår for høj grad af god moral og etik og man forlanger det samme af sine samarbejdspartnere – også et cykelhold, som man støtter med sponsorpenge.

For mig er diskussionen om moral ikke anderledes, end når eksempelvis en butikskæde indgår et samarbejde med en producent af håndklæder i fjernøsten. Når butikskæden ønsker at fremstå som en god arbejdsplads med høj moral og etik på hjemmemarkedet, hjælper det selvfølgelig ikke noget, hvis man samarbejder med en virksomhed, som behandler deres medarbejdere som noget der minder om slaver. Her må man som ansvarlig virksomhed må drage omsorg for, at ens samarbejdspartnere også udviser en passende høj grad af moral og etik – også selv om at man betaler en lav timeløn.

Comments

  1. Til gengæld burde man opfordre medicinindustrien til at sponsorere cykelsporten fremover, når den allligevel har fået rytterne på sprøjten…

  2. Ja, helt enig! Et eller andet sted burde medicinindustrien endda næsten tvinges til det. De stakkels narkomaner på hjul bliver jo afhængige af doping :o)

    /Leif

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: