Stadig den bedste smartphone

htctytn9.jpg

Nu er det ved at være cirka to måneder siden, at jeg tog den nye HTC TyTN i brug og jeg tænkte derfor, at det var ved at være tid for at evaluere, om jeg stadig synes, at denne model er markedets bedste smartphone.

Fundamentalt set, synes jeg stadigvæk, at denne smartphone er en rigtig god og funktionel enhed. De teknologiske forbedringer som TyTN har undergået i forhold til forgængeren, er fortsat særdeles prisværdige og brugbare i form af 3G understøttelse, hurtigere processor, bedre tastatur, et mere funktionel tastaturlayout, jogdial og to megapixel digital kamera.

Det udtrækkelige QWERTY tastatur er stadigvæk noget af det bedste ved HTC TyTN. Det er helt ideelt, hvis man har brug for at svare på mange e-mails eller sms’er. Man vænner sig hurtigt til det og man kan rent faktisk holde en ganske god skrivehastighed, hvilket gør denne smartphone til et godt arbejdsværktøj for en ægte “roadwarrior”. Med andre ord, er TyTN’s tastatur ganske enkelt genialt!

Den fysiske finish på min HTC TyTN er fortsat tip-top efter ca. to måneders intens brug, hvilket er en klar forbedring i forhold til forgængeren, Qtek 9100, der ikke er kendt for en særlig høj “build” quality. Altså er TyTN en god og solid “arbejdshest”, der samtidigt holder sig godt rent visuelt :o)

htctytn11.jpg

Siden min oprindelige test for ca. to måneder siden, er der ingen tvivl om, at jeg fortsat synes, at denne smartphone er en anelse for tung. TyTN måtte stadigvæk gerne veje 30-50 gram mindre og samtidigt være 3-4-5 millimeter tyndere. Der findes alternativer i form af eksempelvis nogle de andre HTC/Qtek produkter, HP iPAQ hw6915, Palm Treo 650, Sony Ericsson P990i m.fl. Alligevel mener jeg, at HTC TyTN er den bedste overall smartphone løsning, der findes på markedet. Jeg synes i hvert fald, at den fungerer rigtig godt, har god ydeevne, fornuftig batteritid, suveræn push e-mail og synkronisering med Outlook samt markedets bedste QWERTY-tastatur.

Så alt i alt synes jeg stadigvæk, at HTC TyTN er markedets bedste smartphone for tiden.

Hvis du endnu ikke har fået stiftet et nærmere kendskab med HTC TyTN, kan du se nogle levende billeder af produktet på Mobility Today’s website. Her finder du også en lille video, som giver “A First Look”. Du finder videoen, billeder, kommentarer m.m. ved at klikke her.

Comments

 1. Har lige fået min TyTN, og den erstatter min Qtek S200. Det er bare et godt bytte – den nye TyTN er ret suveræn.

  Jeg har ladet mig hviske i øret, at der kommer en ny udgave om 2-3 måneder, der kan det samme, men vejer markant mindre. Jeg kunne bare ikke vente :-)

 2. Hej Thomas…

  Ja, TyTN er en ret suveræn Smartphone :o)

  Med hensyn til en ny udgave om 2-3 måneder, så er det næsten “korrekt”. Den model, som du tænker på, er dog kun en 2G Smartphone og er dermed en opdateret Qtek 9100.

  Det ændrer dog ikke på det faktum, at den ser meget lovende ud :o)

  /Leif

 3. steffen rasmussen says:

  Kære Leif,

  Hvad hedder den nye model?

  /Steffen

 4. Hej Steffen…

  Modellen har indtil videre kun kodenavnet “Herald”.

  Du kan læse lidt mere om HTC Herald på Engadgets website på følgende adresse:

  http://handhelds.engadget.com/2006/10/06/htc-herald-unmasked/

  /Leif

 5. Peter e Abbondio says:

  Hej Steffen
  Vil gerne skifte fra min Qtek 2020 til TyTN – men den har vel desværre ikke GPS indbygget, vel? Blev ellers så glad, da jeg såg annoncen fra Zeitec, men har ikke kunnet se at den har indbygget gps på andre hjemmesider.
  / Pe@

 6. Hej Peter…

  Nej, HTC TyTN har ikke GPS indbygget, men du kan selvfølgelig installere eksempelvis TomTom navigationssoftwaren og tilslutte en Bluetooth GPS-modtager.

  Personligt vil jeg dog anbefale en helt anden løsning: Køb en billig (evt. brugt) stand-alone navigationsløsning (eksempelvis TomTom Go eller Garmin) til at have liggende i bilen permanent. Dermed slipper du for, at navigationen bliver afbrudt af opkald, sms’er eller e-mails på din Smartphone. Selvom at det er fedt, at man kan integrere så meget som muligt, har man trods alt nogle gange lidt for mange ting kørende på en gang på sin Smartphone.

  /Leif

 7. Hej Leif og andre

  Efter længere tids arbejde med at finde min næste PDA, er valget faldet på TyTn, skaft forfulgt af FS Loox T830. Således fik jeg min TyTn i går.
  Umiddelbart er jeg meget glad for den, men der er lige et par uafklarede spørgsmål. Håber én kan hjælpe mig med følgende.

  Jeg bruger faktisk 3-videotelefoni meget, men det hakker med den nye TyTn – i forhold til mine ældre 3-mobiler. Det mærkelige er, at videobillerne fra min kæreste går fint i gennem ude at det hakker, men det billede jeg optager af mig på min TyTn kører langsomt, både på hendes telefon – MEN også min egen. Er det en fejl i min TyTn enhed eller er video-opkalds kameraet (altså det lille ved siden af skærmen) på TyTn’ generelt bare super dårligt? Det virker trods alt glimrende på en LG 3-mobil til 1 kr.

  Ellers lækker mobil :-)

  På forhånd tak, Peter.

 8. Hej Peter…

  Jeg har godt hørt om problemet før og jeg tror, at det bunder i, at eksempelvis de traditionelle og mere rendyrkede 3G mobiltelefoner (ikke Smartphones) ikke har gang i nær så mange processer som en Windows Smartphone har.

  Husk at en TyTN (og alle andre Windows Smartphones) holder øje med alarmer for kalender og tasks, eventuelle tjek af e-mail og en masse andre ting i systemet, som belaster processoren.

  Derfor kan man sagtens opleve, at videotelefoni kører langsommere på din TyTN end på en LG 3-mobil til 1 krone – for den skal groft sagt ikke andet end at viderføre mobilsamtalen + videodata.

  Altså er det den tilbagevendende diskussion om, hvorvidt man skal have et dedikeret produkt, som er sindssyg god til det, som det lige præcis skal bruges til og så omvendt heller ikke kan så meget andet eller om at man vil have et “all-in-one” produkt med så mange funktioner i som muligt :o)

  /Leif

 9. Hej igen Leif…

  Tak for dit svar.

  Det er meget trist at høre, hvis det er et kendt problem. Jeg synes, jeg har været på informations-jagt MANGE steder på nettet, før jeg købte, uden at støde på omtaler af dette.

  Burde man ikke kunne gøre et eller andet for at optimere dens performance i det tidsrum man udelukkende skal bruge den til videotelefoni? Jeg har ledt efter et sted at sætte opløsningen ned (uden at kunne finde det). Har også prøvet at lukke alle andre programmer, men synes heller ikke, det har effekt. Kan man teste det lille kamera noget sted på PDA. Indtil videre synes jeg først det tænder, når jeg åbner for et video-opkald?
  Det er jo dybt uholdbart, at en så dyr PDA ikke kan afvikle video-telefoni ordenligt, når den reklamerer med at være en UMTS-telefon, har et video-opkaldskamera og er forberedt til “næste generation” i form af HSDPA.
  Jeg ved også, at “3” begynder at sælge den om nogen uger – så jeg håber da, at det kan løses på en eller anden måde, i og med de vælger at tage den ind i deres sortiment.

  Endnu en gang, tak for svaret.
  Håber du eller andre har flere idéer eller yderligere viden om, hvad der skal til, så det ikke bare bliver en blindgyde.

  Mvh. Peter

 10. Hej igen Peter…

  Ja, det er lidt øv. Jeg ved ikke, om det hjælper, hvis du “tweaker” din TyTN lidt i forhold til cache (Tjek http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=255225 – dette værktøj virker også på en TyTN).

  /Leif

 11. Kære Leif Carlsen
  Jeg vil blot sige tak for din kanon gode website. Jeg har lært mere om denne TyTN gennem sine ord end nogen forhandler har været i stand til.
  Mange tak.
  Mange venlige hilsener
  Rolf V. Høegh
  place2live Høegh Gruppen A/S

 12. Hej Rolf…

  Tak for roserne :o)

  De venligste hilsner

  Leif

 13. Hej

  Jeg har selv oplevet den dårlige kvalitet ved videosamtaler, men prøver man at skifte til foto-kameraet (bagsiden) så er det meget bedre kvalitet.

  Mudassur

 14. Ole Juhl Jensen says:

  Hej Leif
  God side, som jeg er stødt på i min jagt efter info om TyTN. Vi er et hold “landevejsriddere”, der af firmaet er blevet udstyret denne model. Vi bruger telefonen rigtigt meget, men har alle problemer med farveopsætningen/kontrasten i telefonen, når den sidder monteret i en holder i bilen. Ved du, om der er nogen mulighed for at ændre den? Er det HTC’s telefonsoftware eller er det en del af Windows Mobile? Det hjælper jo desværre ikke at vælge et andet farvetema på selve PDA’en, der slår ikke igennem i telefondelen.

  VH Ole

 15. Hej Ole…

  Den eneste måde at ændre farveopsætning på, er som udgangspunkt ved at vælge et andet “Today” tema (der findes faktisk nogle temaer, der også slår lidt igennem på telefondelen).

  Der findes også en lille utility, der skruer op for baggrundsbelysningen, men ulempen ved denne er selvfølgelig, at det sluger mere batteri. Men du kan jo selvfølgelig prøve at eksperimentere med det. Du finder programmet på http://www.vijay555.com/?Releases:VJLumos.

  /Leif

 16. Hej Leif

  Jeg faldt over din side da jeg søgte efter løsningsforslag til mine problemer med min TyTn, og det ser ud til at du har svar på det meste så mon ikke du kan klare denne også;

  Min touchscreen kommer konstant ud af fokus, således at jeg med pennen skal ramme en del ved siden af det bogstav eller punkt jeg ønsker at aktivere, og ofte slet ikke kan scroll’e og slette på X.

  Findes der en løsning udover meget ofte at justere skærmen i “indstillinger”?

  Mvh

  Kasper

 17. Hej Kasper,

  Jeg havde det problem for lang tid siden, men det hjalp at lave en ROM-opgradering og sidenhen er der jo kommet en Windows Mobile 6.0 opgradering som virkelig afhjælper en del mindre problemer.

  Hvis du registrerer din TyTN på http://member.htc.com/member/login.aspx så kan du gratis downloade Windows Mobile 6.0 opgraderingen der.

  /Leif

Trackbacks

 1. […] Stadig den bedste Smartphone (HTC TyTN) […]

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: