Hvis man bruger 406 mio. på aktier

406mill-sh1.jpg

Nyhedsavisen vil som bekendt bruge ikke mindre end 406 millioner kroner over de næste tre år for at vinde aviskrigen og gøre deres gratisavis til en profitabel forretning. Jeg kan ikke lade være med, at få den tanke, at hvis man nu investerer de 406 millioner kroner i aktier, frem for at opbygge en gratisavis, hvad vil man så stå med af penge efter tre år?

Hvis man eksempelvis køber for ca. 135 millioner kroner A.P. Møller-Mærsk aktier om året i de kommende tre år, så vil man – hvis det nuværende udbytteniveau fastholdes – stå med et samlet udbytte på ca. 8,5 millioner kroner over de tre år. Hertil kommer en fornuftig værdistigning, som man må formode kan realiseres på A.P. Møller-Mærsk aktierne i løbet af perioden. Og så har man jo ikke engang tabt en krone, men står derimod med aktier for en lille halv milliard kroner. Det er mere, end man kan sige om ejerne af Nyhedsavisen, der på samme tidspunkt vil have tabt ca. 406 millioner kroner.

Nu står jeg ikke lige selv med 406 millioner kroner på bankkontoen for øjeblikket, hvorfor at ovenstående hypotese er meget hypotetisk for mit eget vedkommende. Men derfor er jeg nu alligevel ret sikker på, hvad jeg ville vælge, hvis jeg havde pengene.

Trackbacks

  1. […] i slutningen af december måned 2006 skrev jeg et indlæg om Nyhedsavisen i forbindelse med, at den daværende ejerkreds proklamerede, at man skulle bruge ikke mindre end […]

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s