Et godt initiativ

hjemloes.jpg

Socialminister Eva Kjer Hansen har netop meddelt, at hun vil afsætte en million kroner til at få undersøgt, hvor mange hjemløse, der rent faktisk findes i Danmark. Formålet er blandt andet, at få kortlagt behovet for udslusningsboliger og lejligheder til de hjemløse.

Der har indtil nu været gættet på, at der findes ikke mindre end 8.000 til 12.000 hjemløse i Danmark (hvoraf størstedelen opholder sig i hovedstadsområdet), og det er altså disse tal, som Eva Kjer Hansen ønsker at få undersøgt og dokumenteret. Når man først kender tallet og fordelingen på landsplan, kan der arbejdes langt mere konkret og målrettet på at sænke antallet af hjemløse – man bliver i hvert fald langt mere opmærksom på, hvad og hvor der er brug for af indsats og økonomi på området. Det gør man ikke i dag, hvilket også gør, at indsatsen i et eller andet omfang er sporadisk og ufuldstændig.

Man kan selvfølgelig altid diskutere, om det er en realistisk ambition, som socialministeren har, om at få afskaffet ufrivillig hjemløshed, når der findes så mange hjemløse i Danmark.

Det er ændrer imidlertid ikke på det faktum, at det er meget positivt, at Eva Kjer Hansen i det mindste har ambitionen om, at gøre noget ved det store problem og at hun rent faktisk også afsætter økonomiske midler til at kortlægge problemets reelle omfang.

Jeg håber samtidigt, at regeringen, i samarbejde med kommunerne (som har ansvaret på dette område), vil fastholde denne fornyede fokus på en meget overset gruppe af socialt udstødte. Vores velfærdsamfund er så velstående og rigt, at det burde være muligt at få nedbragt antallet af hjemløse til noget, der minder om et nul. Det er derfor et rigtig godt initiativ som socialministeren er kommet med – bliv ved med det!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: