Anders Hansen: Make or break it

andershansen4.jpg

Anders Hansen havde en ganske god 2006-sæson med hele syv top-10 placeringer i 22 Europa Tour turneringer, hvilket resulterede i en 33. plads på European Tour Order of Merit 2006 med ca. 5,5 millioner kroner i præmiepenge. Det blev samtidigt til en 105. plads på verdensranglisten pr. 31. december 2006.

2006 blev også året, hvor mange vil huske Anders Hansen for en flot indsats under Dubai Desert Classic i februar sidste år, hvilket resulterede i en flot delt fjerde plads, efter at han havde været ude i førerbold med Retief Goosen og selveste Tiger Woods.

Sidste års allervigtigste golfbegivenhed for Anders Hansen var dog uden tvivl, at han klarede kvalificeringen til den amerikanske PGA Tour, hvilket helt sikkert vil være med til, at gøre 2007 til et rigtig spændende og udfordrende golfår for Anders.

Anders har valgt at flytte til USA for at spille på noget, der minder om fuld tid. Desværre betyder det også, at vi ikke kommer til at se meget til ham på European Tour i 2007. Omvendt forstår jeg godt, at han vil prøve kræfter med den amerikanske PGA Tour, når han nu har muligheden for det. På den måde vil Anders forhåbentlig også kunne optjene flere ranglistepoint, end han umiddelbart kunne gøre i Europa.

andershansen81.jpg

At Anders satser hårdt på den amerikanske PGA tour, betyder også, at der er en risiko for, at han ved udgangen af i år står uden rettigheder til at spille i hverken USA eller Europa. Det sker, hvis han spiller dårligt på PGA Touren og samtidigt ikke får spillet (nok) på Europa Touren. Omvendt skal man huske, at Anders har stået med den samme risiko år efter år i Europa, hvor han hvert år også har skulle slutte blandt de bedste 115 golfspillere, for at kunne beholde sit Europa Tour kort. Men det er da klart, at Anders’ USA-satsning giver en øget risiko for, at han ikke kan spille i hverken USA eller Europa næste år, så man må bestemt sige, at det er “make or break it” for Anders.

Hvordan kommer det så til at gå i USA?

Jeg har en eller anden idé om, at Anders’ stærke psyke og den solide måde, som han spiller golf på for tiden, rent faktisk vil resultere i pæne placeringer i løbet af hans første år i USA. Jeg ser i hvert fald Anders som en super professionel sportsmand med en meget stærk psyke, der godt kan tåle modgang.

Samtidigt ved han godt, at gode resultater kun kommer gennem hårdt arbejde og fokus og det er jo i hvert fald, hvad han får brug for på PGA Touren, som på mange måder er meget forskellig fra Europa Touren. Samtidigt arbejder Anders utrolig seriøst med sit golfspil og han er heldigvis ikke typen, der hele tiden skal eksperimentere (det ville nu også være helt forkert, at gøre på nuværende tidspunkt, hvor Anders har brug for at fastholde stabilitet i spillet, for at kunne etablere sig i helt nye omgivelser).

Dansk følgeskab til Anders

thomassoeby.jpgHeldigvis får Anders jo følgeskab af en anden dansker i form af hans caddie, Thomas Søby, som har valgt at følge med Anders til USA. Det bliver spændende at se, om de to ikke kan holde fast i det gode samarbejde, som de etablerede sidste år. Det må trods alt være en fordel, at have en dansker ved sin side som sparringspartner, når man er så langt hjemmefra og på ukendt grund, som Anders vil være i forhold til PGA Touren. Samtidigt bliver Thomas selvfølgelig mange erfaringer rigere, ved at følge Anders’ rundt i USA i 2007 og jeg er helt sikker på, at det vil gavne Thomas’ videre karriere som professionel caddie.

Dette blogindlæg er jo ganske vist dedikeret til Anders Hansen, men jeg vil nu gerne bruge yderligere nogle linier på Thomas. Jeg må indrømme, at jeg synes, at det er prisværdigt med det engagement, som Thomas udviser i hans rolle som caddie for Anders. Her tænker jeg både på den energi, som jeg fornemmer, at Thomas ligger i selve jobbet, men bestemt også det faktum, at han har overskud til at dele sine oplevelser med os andre via hans hjemmeside og jævnlige interviews via tv eller telefon med Teetime redaktionen. Så stor ros til Thomas fra min side – det er bare super at opleve og jeg glæder mig også til, at følge dig og din karriere som professionel caddie.

Forhåbninger til resultater i år

Det er selvsagt meget svært at kigge i krystalkuglen, når det gælder Anders Hansen, for han er helt uerfaren med den amerikanske PGA Tour. Ikke desto mindre har Anders jo vist ved flere lejligheder, at han har spillet og psyken til at være med helt fremme i selv meget svære turneringer. Jeg håber derfor, at Anders vil opå følgende “minimumsresultater”:

  • Top-100 placering på PGA Tourens pengeliste
  • Top-80-90 placering på verdensranglisten
  • En par top ti placeringer og gerne 10-15 top-50 placeringer

Kan han komme i nærheden af ovenstående resultater, når 2007-sæsonen slutter om 10-11 måneder, vil jeg til den tid i hvert fald kalde Anders Hansens første år i USA for en succes og det første skridt i retning af, at han kan ende blandt de 50-75 bedste golfspillere i verden i løbet af 2008 eller 2009.

Opbakning til Anders

andershansen11.jpg

Nu er der kun små to uger til, at vi kommer til at se Anders i aktion, når han for første gang deltager som fuldgyldigt medlem af PGA Touren i forbindelse med pro-am’en Bob Hope Chrysler Classic, som spilles i Californien. Det bliver spændende, at opleve Anders spille og se, hvordan han håndterer både det generelle (store) pres og det specielle miljø, der altid er i forbindelse med pro-ams.

Mit råd til Anders er, at han bare skal tage den med ro under sin første PGA turnering. Anders behøver på ingen måde, at skulle bevise noget, her første gang han deltager. Han kan tids nok begynde, at gå mere dristigt efter resultater.

Jeg vil også gerne komme med en opfordring til alle golfinteresserede i Danmark: Lad os bakke op omkring Anders Hansens forsøg på at slå igennem på den amerikanske tour og sende ham al den moralske støtte, som man kan forestille sig. Det er trods alt også Danmark og dansk golf, som Anders er med til at repræsentere på den amerikanske tour.

Jeg vil slutte med at ønske Anders held og lykke – det bliver spændende at følge ham i jagten på succes “over there” :o)

Comments

  1. Jeg så et interview med manden her til aften på TV2 Sporten, hvor han virkede med selvsikker på sit spil på trods af, at han kan stå unden turkort til Europaturen og PGA til næste år, hvis det hele glipper.

  2. Ja, Anders Hansen er en rimelig cool fyr og jeg tror som sagt, at det kommer til at gå ham ganske godt på den amerikanske tour.

    /Leif

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s