Flere skubbes ud i fattigdom

hjemloese32.jpg

Hvis du har bare lidt interesse for, hvordan det går med de hjemløse i Danmark, har der netop været et interessant interview på Danmarks Radio P1 (klik her for at høre interviewet). Journalist Niels Krause-Kjær har i programmet “Krause på tværs” interviewet formanden for Rådet for Socialt Udsatte, Preben Brandt. Han mener, at de mennesker, som befinder sig på samfundets laveste trin (hvis der overhovedet er noget trin der), bliver fattigere og fattigere, hvorimod at “vi andre” blivere rigere og rigere.

Hvis du ikke er bekendt med de ofte forfærdelige forhold, som hjemløse og andre socialt udsatte må tåle i hverdagen (og du ellers vil tage dig tid til at høre interviewet), vil du sandsynligvis blive overrasket og måske ligefrem chokeret over, at høre, hvor galt det står til i denne “blinde” del af vort velfærdssamfund (hvad man ikke ser, har man ikke ondt af). Jeg synes, at det er utrolig trist, at vi som et af verdens rigeste lande stadig har 8-12.000 hjemløse og det er endnu mere trist, at vores politikerne ikke gør noget ved det.

Comments

  1. desvære er det et meget udbredt at mishandle disse stakler,hvis det ikke er nok at være hjemløs,ikke en krone til ens navn,og mange/de fleste i meget dårligt helbred,og så blive mishandlet af uduelige unge mennesker,er så lavt og afskygelit man kan synke,her i florida havde/har vi de samme problemer,med de unge mishandle de hjemløse,sidste år tæveded et par unge-knægte en hjemløs mand til hans død,heldigvis blev det optaget på vidio-bånd.som de sagde (i retten) til dommern,”vi mente/gjore det bare for sjov”de var/17-18 år gamle den gang.de blev sendt til fængsel for livstid.

  2. Hej Mogens…

    Desværre har du ret. Læs eventuelt også:

    https://leifcarlsen.wordpress.com/2007/02/28/hjemloes5/

    Jeg håber imidlertid, at politi og anklagemyndighed bliver ved med, at slå hårdt ned på de unge, som angriber de hjemløse – typisk i et sygt forsøg på, at være sjove eller kåde overfor hinanden.

    /Leif

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: