Bro til Jylland? Bare kom igang!

storebaelt.jpg

Der har i dag været en del i pressen om, at politikerne burde overveje, at få en bro mellem Kalundborg og Århus, frem for at bygge en bro mellem Danmark og Tyskland (den meget omtalte Femern-bro). Ifølge trafikforskere vil en bro mellem Kalundborg og Århus både være med at til, at aflaste den østjyske motorvej og samtidigt holder man fast i landets tre vækstcentre i form af hovedstaden, trekantsområdet og den østjyske bykorridor. Samtidigt skulle der være 5-10 gange større trafiktal ved denne bro, når man sammenligner med den forventede trafik på en Femern-bro.

Jeg synes, at det lyder som noget nær den bedste idé, der længe er kommet på bordet, når det gælder landets infrastruktur. Og hvis det bliver nødvendigt, at der skal vælges mellem en Femern-bro (der primært vil være en fordel for Sverige og Tyskland) og en bro mellem Kalundborg og Århus, så vil jeg helt klart foretrække en løsning, der er med til at udvikle Vestsjælland og Jylland. Og nå ja, så gør det da heller ikke noget, at jeg også får en kortere og hurtigere køretur, når jeg skal besøge min familie i Århus-området :o)

Comments

  1. Fuldstændig enig – lad os få den bro! Dog er der en del økonomiske aspekter som skal overvejes først. Med en ny bro, bliver trafikken som min. halveret på storebæltbroen. Det vil dermed påvirke afbetalingen af denne i sådan en grad, at man kan forvente store prisstigner for en overfart. Alternativt kan lånene forlænges. Hvem skal eller vil finansiere den nye bro? Staten eller privat konsortium? Hvad bliver prisen for en overfart med en byggepris på ca. kr. 50 milliarder? Min hurtige beregning siger ca. kr. 1.000,-. Vil folk betale dette? Du og jeg ville, men det er nok et rimelig tyndt grundlag at starte projektet på :o) Er nu heller ikke enig i din betragtning af at det vil være en fordel for trekantsområdet. Området vil miste meget, da landet faktisk bliver delt i 2. Derimod vil Østjylland og Vestsjælland drage enorme fordele af en bro. Så måske skal finansieringen komme bl.a. herfra?

  2. Helt ærlig så synes jeg faktisk, vi har RIGELIGT med broer og har brugt alt for mange penge på dem de seneste år. Jeg har ikke lyst til flere broer, hverken en over Femeren el. til Jylland.

  3. Hej Deborah,

    Hvis valget står mellem, at fordoble antallet af spor på de nuværende motorveje på eksempelvis Fyn og i trekantsområdet (og måske endda skulle udbygge Storebæltsbroen) eller at bygge en bro mellem Kalundborg og Århus, foretrækker jeg nu sidstnævnte som en mere rigtig og langsigtet løsning.

    /Leif

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s