Hvor er konkurrencen henne?

På trods af vi lever i et land, der normalt hylder de frie markedskræfter, er der ikke nogen form for konkurrence i taxibranchen. Her er det nemlig branchens eget nævn, der fastsætter takster og startgebyrer, som skal overholdes af alle vognmænd.

Og det bliver ikke bedre af Taxinævnet har bestemt sig for, at priserne lige skal have en tand mere: Efter 1. juni kommer det nemlig til at koste hele 40 kroner i startgebyr, hvis man fredag eller lørdag nat prajer en taxi på gaden (110 % stigning) og ikke mindre end 50 kroner, hvis man bestiller vognen via taxicentralen (56 % stigning).

Hvornår tager politikerne sig sammen og tilsikre, at der også kommer fri konkurrence indenfor denne branche? Jeg er sikker på, at en hel eller delvis fri konkurrence på området, ville være med til at gøre det billigere, at køre i taxi. Det kunne også være super, hvis branchen begyndte at kigge på fastpriskoncepter i lighed med det, som de har eksempelvis i Sverige.

En ting er i hvert fald helt sikker: Ingen konkurrence er lig med ingen udvikling og det vil bestemt være synd for både taxibranchen og dens kunder.

Comments

  1. Jeg bliver mere og mere glad for min cykel :-)

  2. Det kan jeg godt forstå :o)

    Måske skulle du overveje, at købe en rickshaw og måske gå ind i taxibranchen?

    /Leif

  3. Næ tak, jeg har skam set, hvordan de stjæler pladsen fra cyklerne på cykelstien på Vesterbrogade i retning mod Valbybakke, hvorefter de knokler op af den førnævnte bakke røde i hovederne, mens sveden hagler ud fra dem…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: