Slå hårdt ned på dyremishandlerne

dyretransporter.jpg

Nu kan man desværre igen læse i dagspressen om helt uacceptable dyretransporter, hvor de stakkels dyr må lide helt forfærdeligt som følge af griske vognmænd og chauffører, der tydeligvis ikke har skyggen af moral og etik.

Jeg synes ganske enkelt det er helt grotesk, at de involverede vognmænd og chauffører ikke har den mindste form for respekt for de dyr, som skal transporteres over hundredvis eller tusindvis af kilometer. Jeg er så harm over det, at det er lige før jeg synes de omtalte vognmænd og chauffører selv burde prøve at blive transporteret på sådan en måde.

Desværre lader det ikke til, at kød- og transportbranchen selv er i stand til at tilsikre, at enhver form for dyretransport bliver gennemført på en måde således, at dyrene ikke lider overlast eller stresses unødigt. Under normale omstændigheder ville det gå mit liberale hjerte imod, men jeg må indrømme, at tiden efterhånden er inde til, at politikere og myndigheder strammer gevaldigt op på lovgivning og kontrol og slår hårdt ned på de vognmænd og chauffører, som mishandler dyr.

Og hvad angår den indflydelse som jeg har som forbruger, så ville jeg ønske, at der ville komme initiativer fra kødbranchen i retning af en kvalitetsmærkning af de kødprodukter, hvor der er udvist en ekstra stor grad af dyrevelfærd under både selve opvæksten af dyret og transporten til slagtning. Og selvom det skulle indebære, at prisen for sådanne kødprodukter ville blive højere, så vil jeg gerne betale en merpris for, at dyret er blevet behandlet på en ekstra respektfuld måde. Selvom det er dyr, er det trods alt også levende væsener, der fortjener at blive behandlet på en ordentlig måde.

Comments

  1. Det kan jeg jo kun være helt enig i! Jeg kan ikke tåle at dyr lider :(

  2. En meget enkel løsning på problemet, ville være at blive vegetar – det er sundt og samtidig redder du omkring 100 dyrs liv om året.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: