Tørklædeforbud holder ikke

toerklaede.jpg

Dansk Folkepartis leder, Pia Kjærsgaard, har nu udtalt, at hun mener der skal indføres et generelt forbud mod den muslimske hovedbeklædning i alle offentlige institutioner. Ifølge Pia Kjærsgaard sender tørklædet et signal om, at man er muslim og ikke en del af det danske samfund. Det synes jeg altså er noget sludder og vrøvl. Så længe man bidrager til samfundet ved blandt andet at prøve på at forsørge sig selv, betale sin skat og accepterer og efterlever gældende lovgivning, ja så er man altså en del af det danske samfund – uanset om man går med tørklæde eller ej.

Det er dog ikke det samme som, at der ikke skal være en grænse eller en holdning til religiøse hovedbeklædninger. Personligt mener jeg godt, at man kan forlange, at man skal kunne se ansigt og øjne på offentlige ansatte og politikere, lige som jeg også synes, at alle skal kunne give hinanden hånden og hilse som en fast del af dansk tradition, skik og kultur. Når alt det er sagt, er jeg stadig af den overbevisning, at det er altgørende at holde fast i, at Danmark altså er et frit land, hvor der skal være plads til forskellighed – også hvad angår religion.

Comments

 1. Neveen says:

  Jeg er helt enig med, at der skal være plads til forskellighed- Også hvad angår religion. Men jeg syntes dog ikke, at Pia kjærsgaard er helt forkert på den!
  Prøv at arrangere en ferie til Saudi-Arabien….. Nåh nej, det kan man forresten ikke bare lige…. med mindre det er forretnings relateret, og du er fuldstændige dækket til, hvad angår kvinder ihvertfald.
  Hvis man har lyst til at holde på sin religion & tradition som muslimer vil, hvorfor flytter man så ikke bare til Iran, Saudi-Arabien eller til et andet arabisk land?
  At bære tørklæde har intet med relgion at gøre, men nærmere en TRADITION. Muslimer er jo ret god til at vende deres TRADITION om til RELIGION!

 2. Hej Neveen,

  Jeg er meget enig med dig i det med at vende tradition til religion – desværre, for det er også med til at gøre det til nærmest “forbudt” at gøre noget ved emnet.

  /Leif

 3. hvad i alverden er det dog for noget vrøvl du fyrre af Neveen, det er jo overhovedet ingen tradition at gå med tørklæde, det er noget man går med fordi det er den rette beklædning i islam, så du tager fejl ved at sige det er tradition!!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: