Fantastisk sejr af Anders Hansen!

ahansen14.jpg

Tilbage i 2002 vandt Anders Hansen den største danske sejr nogensinde i international golf i form af European Tour’s fineste og mest prestigefyldte turnering, Volvo PGA Championship (som siden hen har skiftet navn til BMW PGA Championship). Og sørme om Anders ikke har gjort det igen i dag, præcis fem år efter hans første sejr :o)

Dagens finalerunde udviklede sig til en sand gyser, hvor flere af storfavoritterne efter tredje runde rykkede frem og tilbage på leaderboardet og kæmpede under meget svære betingelser rent vejrmæssigt som følge af de store mængder regn, der skyllede ned over den flotte Wentworth bane. De svære betingelser gjaldt også Anders Hansen, som havde brug for en birdie på 18. hul for at holde fast i håbet om, at komme i omspil med Justin Rose, der generelt set havde været godt kørende på de sidste huller.

Det lykkedes heldigvis for Anders at få birdie og da Justin Rose også var i klubhuset efter den ordinære runde, stor det klart, at de to herrer skulle ud i et omspil. Det startede på 18. hul og var i vanlig stil skulle omspillet afgøres ved “sudden death”, hvilket fik omspillet til at få karakter af hulspil, selvom at det var slagspil. Allerede efter de to spilleres første slag, var der fordel til Anders Hansen, idet Justin Rose drivede sin bold ud i roughen.

ahansen29.jpg

Da de to herrer stod på greenen og skulle til at putte, havde de imidlertid brugt det samme antal slag og Anders havde endda et halvlangt put på små seks meter, hvilket var ca. en halv meter mere end Justin Rose. Imidlertid sænkede Anders sit put og lagde dermed maksimalt pres på Rose for at hole sit put og dermed for en forlængelse af omspillet. Det pres stod Justin Rose (heldigvis) ikke for, hvilket betød at Anders Hansen kunne gå ud af omspillet som vinder af BMW PGA Championship.

Selv om det var nervepirrende at følge begivenheden på tv, var det fantastisk at opleve Anders’ flotte sejr, som kommer til at få stor betydning for ham. Ikke alene giver sejren ham ca. 5,4 millioner kroner i præmiepenge, men endnu mere vigtigt giver det Anders masser af dejlige verdensranglistepoints og der er ingen tvivl om, at han vil rykke frem i alle officielle lister, når de bliver offentliggjort i morgen. Jeg krydser fingre for, at det her endda kun er starten på en “New and All Improved Anders Hansen” :o)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s