Lige ved og næsten for Bjørn og Hansen…

opendefrance2007.jpg

Det blev til lige ved og næsten for både Thomas Bjørn og Søren Hansen, som jo endda førte Open de France før søndagens finalerunde. Som bekendt gik Søren en superrunde i 66 slag på tredje dagen, men desværre formåede han ikke at fortsætte det flotte spil fra dagen forinden. Allerede på andet hul, som er et par 3 hul, blev det til en dobbeltbogey for Søren, som dog fik indhentet lidt med en birdie på femte hul. Imidlertid gik det galt igen på sjette hul, hvor det igen blev til en dobbeltbogey. Heldigvis gav Søren ikke op efter den dårlige start, men holdt derimod fast i et solidt spil, som gav ham to birdies mere og så ellers par på resten af runden. Samlet set blev det til en runde i 72 slag eller et slag over banens par og en samlet score på seks under par.

tbjoern14.jpgFor Thomas Bjørn kørte spillet til gengæld en hel del bedre under finalerunden, og han scorede således tre birdies på for-ni. Bag-ni blev solidt spillet hjem i par med undtagelse af 17. hul, der desværre resulterede i en bogey. Thomas endte dermed med score på to under banens par for dagen og en samlet score på fem under par.

Det var lidt synd, at Søren ikke fik hevet bare en birdie mere ud af hans runde og to birdies for Thomas’ vedkommende, for det ville have skaffet de to danskere med i et omspil om sejren, men sådan skulle det ikke gå. Engelske Graeme Storm spillede lige så godt under finalerunden som Søren havde gjort om lørdagen, hvilket betød en vinderrunde i 66 slag for englænderen, der sluttede med en samlet score på syv under par.

Søren Hansen endte således med at få anden pladsen for sig selv, hvilket i det mindste gav ham ca. 3,3 millioner kroner i præmiepenge og næsten endnu vigtigere, en masse dejlige ranglistepoints, hvilket Søren virkelig havde brug, efter som han lå på en 124. plads på pengelisten inden turneringen og dermed potentielt set flirtede lidt med at miste sin kort til tour’en næste år. Thomas Bjørn fik en delt tredje plads, hvilket giver ham ca. 1,4 millioner kroner i præmiepenge. Gennem en finalerunde i par og en samlet score på to slag over par, fik Søren Kjeldsen forbedret sin placering lidt og sluttede således på en delt 21. plads, hvilket gav ham ca. 340.000 kroner i præmiepenge.

shansen9.jpgHvis man skal filosofere lidt over spillet fra Søren Hansen under Open de France, så glæder jeg mig over, at det virker som om han er blevet bedre til at holde fast i spillet. Det har jo næsten været en stående joke, at Søren altid har kunne spille verdensklassegolf om torsdagen og fredagen, men når han så nåede til weekendens finalerunder, fik han ofte et spillemæssigt “meltdown”. Det var derfor en fornøjelse at se Søren holde fast og kæmpe videre under søndagens finalerunde og ikke bare give op på trods af et dårlig for-ni med to dobbeltbogeys. Så det ser lovende ud for Søren Hansen i resten af sæsonen :o)

Hvad angår Thomas Bjørn virker det som om, at han er så småt på vej tilbage mod bedre resultater. Som har jeg udtalt før, mener jeg at Thomas har teknikken og spillet til at vinde, men at han har virket meget modløs igennem det meste af 2007-sæsonen. Heldigvis virker det som om Thomas er begyndt at genfinde glæden ved at spille golf og jeg tror virkelig at det er vejen tilbage til topresultater for ham. Jeg synes i hvert fald, at den delte tredje plads under Open de France er et tydelig bevis på, at Thomas Bjørn er på vej tilbage i verdens top-50!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s