The Open: Sergio Garcia holder fast

sergio_garcia3.jpg

Der er næsten noget symbolsk over, at golflegenden Severiano Ballesteros forud for The Open meddelte, at han trækker sig tilbage fra professionel golf og at det så virker som at hans unge landsmand, Sergio Garcia tager over og viderefører den spanske tradition for passioneret og dynamisk golfspil. I hvert fald ligger Garcia fortsat i spidsen for verdens mest prestigefyldte golfturnering efter anden runde af The Open. Det blev dog ikke til samme superrunde som under førstedagen af turneringen og faktisk måtte Garcia kæmpe en del undervejs, men han holdt ud og gik dagens runde i par, hvilket var nok til at fastholde førstepladsen med en samlet score på seks under par.

John Daly førte som bekendt turneringen på et tidspunkt under førstedagen, men endte med at få noget der minder om en total nedsmeltning på bag-ni med tre bogeys, en dobbelt bogey og en triple bogey og dermed en samlet runde i tre slag over par, hvilket rakte til en delt 85. plads efter første runde. Desværre blev anden runde ikke bedre for ham, da det blev til hele fire bogeys, en dobbelt bogey og kun en enkelt birdie, hvilket gav en samlet runde i fem slag over par og en placering på en delt 105. plads. Dermed misser han cuttet og både tilskuerne og tv-seerne må således undvære denne farverige person under resten af turneringen :o(

ahansen20.jpgAnders Hansen startede dagen på en delt 39. plads og han skulle derfor holde godt fast i spillet for at være sikker på at klare cuttet og komme med i weekendens finalerunder. Han startede såmænd også rigtig godt ud med tre birdies i løbet af de første seks huller, men så smuldrede spillet en del for Anders. Det blev nemlig til ikke mindre end seks bogeys og kun en enkelt birde mere under resten af runden og dermed en runde i 73 slag og samlet score på tre over par, hvilket rækker til en delt 45. plads. Selvom det ikke blev til en særlig god runde for Anders, var det heldigvis nok til at han klarer cuttet og er med videre. Jeg tror dog ikke, at vi skal gøres os nogen forhåbning om en topplacering i år til Anders – der er dels et godt stykke op til førerfeltet og dels er hans spil bare ikke god nok lige nu til, at det har potentialet til en British Open sejr i år. Men så må Anders jo bare komme igen næste år :o)

tbjoern6.jpgHvad angår Thomas Bjørn, så havde han et lidt bedre udgangspunkt end Anders Hansen, idet Thomas havde tilkæmpet sig en 13. plads efter en første runde i 70 slag. Helt så godt skulle det nu ikke gå under anden runde, hvor han måtte kæmpe en hel del mere for resultaterne og Thomas måtte acceptere, at det kun blev til en runde med 14 pars og fire bogeys og således en samlet score på tre slag over par. Dermed klarer han også cuttet og ligger side om side med Anders Hansen på en delt 45. plads. Thomas har dermed også et godt stykke vej op til førerfeltet og det er næppe heller realitisk med en topplacering til ham. Thomas har selv udtalt til Berlingske Tidende, at “en slutplacering i top-20 er det mål, jeg nu sætter mig” og det lyder til gengæld ikke urealistisk. Det forudsætter dog, at han kan gøre det noget bedre i weekenden, end han har gjort i de sidste to dage.

tigerwoods23.jpgMin personlige favorit, Tiger Woods, havde en noget omskiftelig dag på banen og var desværre i problemer allerede på første tee, hvor han sendte sit teeslag out of bounds og sluttede hullet med en dobbelt bogey. Tiger fik dog rettet lidt op på skaden allerede på hul 2, hvor han fik birdie. Det gik dog galt igen på hul 5, hvor han atter fik bogey og det samme skete på hul 8. Derefter blev det til fem par i træk, inden at han langt om længe fik hevet en birdie i hus. Det blev imidlertid til endnu en bogey på det svære hul 18 og Tiger måtte derfor tage til takke med en runde i 74 slag og en samlet score på tre over par. Det betyder også, at der nu er hele syv slag op til Sergio Garcia på førstepladsen og Tiger skal derfor virkelig have sat gang i birdiemaskinen , hvis han skal gøre sig håb om at vinde. Det er dog set før, at Tiger har kæmpet sig op igennem feltet, for han giver som bekendt aldrig op før det sidste slag er slået!

Cutgrænsen endte med at være på +4 og det betød farvel til blandt andre Colin Montgomerie (+5), Henrik Stenson (+5), Darren Clarke (+6), sidste uges Scottish Open-vinder Grégory Havret (+6), Phil Mickelson (+6), David Toms (+6), Stuart Appleby (+7), tidligere British Open-vinder Todd Hamilton (+11), Graeme Storm (+16) og som nævnt i starten af indlægget også John Daly (+8).
rory_mcilroy2-510.jpg

Den kun 18-årige amatørspiller fra Nordirland, Rory McIlroy, som imponerede alle under førstedagen med en bogeyfri runde i 68 slag, havde det en hel del sværere under anden runde, hvor han virkelig måtte kæmpe med sit spil. Det blev til en dobbelt bogey, fem bogeys og et par birdies før end at Rory McIlroy kom i klubhuset med en runde i 76 slag og en samlet score i to over par, hvilket dog heldigvis var mere end nok til at klare cuttet. Faktisk er han den eneste af de i alt seks amatører, der havde kvalificeret sig til The Open, som klarer cuttet. Det betyder også, at Rory McIlroy allerede nu sikker på at få “The Silver Medal”, der tildeles den bedste amatør i turneringen. Selvom han virkelig måtte kæmpe i dag og spillet var noget mere usammenhængende, synes jeg nu alligevel at det er yderst velfortjent, at McIlroy får denne medalje efter hans fantastiske runde i går!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: