Hold dig fra fristelsen, Anders Fogh

anders_fogh22.jpg

For tiden tales og skrives der utrolig meget om, at et folketingsvalg er nært forestående og at det nærmest kun er et spørgsmål om dage eller uger før statsminister Anders Fogh Rasmussen udskriver valg. I hvert fald har pressen travlt med at spørge stort set alle politikere om, hvornår de tror, at der bliver udskrevet valg og hvilke politiske temaer, der vil blive de vigtigste i valgkampen. Samtidigt har adskillige partier og enkeltpersoner på det nærmeste allerede startet valgkampen ved at love den ene eller den anden gruppe af vælgere mere i løn, bedre forhold, hurtigere behandlingsgaranti o.s.v.

Jeg har i den sammenhæng en personlig opfordring til Anders Fogh Rasmussen: Oppositionen vil af åbenlyse gerne have et folketingsvalg og bruger næsten enhver form for lejlighed til at puste, hvad som helst op til en diskussion, hvor de kan forlange at regeringen må gå af. Men lad nu være med at falde for fristelsen for at udskrive et folketingsvalg i utide, når der slet ikke er grund til det. Du bør holde dig for god for at prøve at være populistisk (det er der rigeligt af politikere der er) og derimod stole på, at vælgerne nok skal belønne stabilitet, vedholdenhed og solidt stykke politisk arbejde – også selvom der først skulle blive valg i 2009.

Først og fremmest er regeringens politiske flertal er intakt og der er altså ingen politisk varme kartofler, der kræver et folketingsvalg – i bund og grund har det ikke gået bedre for os danskere i de sidste 30 år! Desuden mener jeg, at hverken landets borgere, virksomheder eller landet som helhed har brug for en masse uro lige nu, hvilket der uvægerligt vil komme som følge af et folketingsvalg. I stedet burde regeringen derfor bruge den resterende tid af valgperioden frem til 8. februar 2009 (hvor der senest skal udskrives valg) til at blive ved med at arbejde med sin politik (og blandt andet få kigget på en reel skattereform) frem for at rende af taburetten i utide.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s