Et rigtig godt tiltag for unge

camp_true_north.jpg

I en tid, hvor vi alt for ofte kan læse i pressen om bestemte grupper af unges brug af vold og hærværk, er det nemt kan falde for fristelsen til at sige, at disse unge bare skal have en meget hårdere opdragelse fra forældrenes side. Nu tror jeg ikke på, at der findes et “quick fix” i denne sammenhæng.

Det drejer sig derimod om, at både forældre, sociale myndigheder m.fl. og ikke de unge selv tager ansvar for at gøre noget målrettet, for at hjælpe den enkelte unge ud af problemerne samtidigt med, at man ikke fratager dem deres egen identitet.

Nu tvivler jeg på, at stifterne af Camp True North har haft lige netop denne målgruppe af unge i tankerne, da Nicolai Moltke-Leth og Thomas Rex Nielsen fik idéen til lave ungdomscamps med fokus på personlig udvikling til unge. Omvendt kan jeg ikke lade være med at tænke, at det ville være sundt og udviklende for de førnævnte unge, hvis de kom med på en Camp True North ungdomscamp.

Under alle omstændigheder synes jeg, at Camp True North er et rigtig godt tiltag uanset, om det drejer sig om at få en “utilpasset” ungdomsaktivist til at indse, at vold ikke er vejen frem til at forandre verden eller give et “normalt” ungt menneske nye perspektiver på, hvordan man kan udvikle sig personligt. Jeg tror i hvert fald, at unge, der kommer igennem en sådan ungdomscamp, vil få en masse nye værktøjer til at kunne navigere sig igennem livet og dermed både selv få meget mere ud af tilværelsen samtidigt med, at de også vil blive bedre samfundsborgere.

Alt for mange er ved at skifte fra at være aktive borgere til at være passive brugere i det moderne velfærdssamfund og det er derfor helt fint, at Camp True North gør deres til at prøve på at gøre unge til ansvarlige mennesker, der selv tager ansvar for deres liv og udvikling.

Trackbacks

  1. […] mit netværk har jeg fået en opfordring til at slå lidt på tromme for ungdomsprojektet “Camp True North“. Her kan unge mennesker mellem 13 og 18 år få lejlighed til at arbejde med deres […]

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s