Farvel til iPhone – i hvert fald for nu…

apple_iphone4.jpg

For små 14 dage siden fik jeg som bekendt fingre i en Apple iPhone (klik her for at læse mere om mit førstegangindtryk), men som jeg allerede tilkendegav dengang, så var jeg ikke overbevist om, at en iPhone var noget for mig i forhold til mine krav til en smartphone.

Efter at have kæmpet lidt med at få mailklienten i iPhone til at spille sammen med firmaets Exchange server, fik jeg langt om længe mailsynkroniseringen til at fungere. Det fungerer dog ikke optimalt, idet IMAP mailsynkroniseringen er meget langsom, hvis man bruger mobiltelefonens GRPS- eller EDGE-dataforbindelse. Med en Wi-Fi forbindelse foregår mailsynkronisering med en fornuftig hastighed, men man har jo altså ikke altid adgang til et hotspot, når man er på farten. Samtidigt findes der fortsat ikke løsning på, hvordan man kan få synkroniseret kalenderaftaler og kontaktpersoner, uden at man absolut skal tilslutte iPhone til iTunes via sin computer.

Det bliver derfor kun til et kort bekendtskab med Apple iPhone for mit vedkommende, når der nu ikke findes en tilfredsstillende push mail løsning til “on-the-fly” synkronisering af mail, kalender, opgaver og kontaktpersoner. Jeg kunne have leve med iPhonens skærmtastatur, som jeg er blevet mere fortrolig med, men uden en så væsentlig businessfunktionalitet som push mail, må jeg indrømme at iPhone ikke er noget for mig – i hvert fald ikke lige nu. Kan Apple eller en anden producent til gengæld komme med en push mail løsning á la Microsoft ActiveSync push mail, vil jeg bestemt genoverveje om jeg ikke alligevel skal have en iPhone :o)

Comments

  1. Jeg har netop læst på Apple’s website, at de kommer til at understøtte Exchange ActiveSync på mail, kontakter og kalender når iPhone softwaren bliver opdateret til version 2.0 i den kommende tid.

    Det er bare super nice news :o)

Trackbacks

  1. […] været en skuffende oplevelse for mig (klik her for at læse om mit førstegangindtryk af iPhone og her for at læse min begrundelse for at droppe den). Helt overordnet set var jeg meget utilfreds med […]

  2. […] har to gange tidligere droppet iPhone i skuffelse over blandt andet den manglende understøttelse af push mail og 3G-netværk. Men denne […]

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: