Hvor er den liberale tankegang?

borsen02102007.jpg

Dagens udgave af Børsen kan man læse, at VK-regeringen slår rekord med hensyn til indførelsen af nye love og bekendtgørelser: Det blev til ikke mindre end 1.854 nye love og regler sidste år, hvilket faktisk svarer til en stigning på 23 % i forhold til året forinden.

Jeg er klar over, at der altid vil blive vedtaget nye love og regler i et moderne samfund som Danmark og specielt når vi er en del af EU, der også producerer mange nye love og forordninger. Men når det er sagt, så forstår jeg simpelthen ikke, hvad der er sket med den liberale tankegang, som man normalt kan forvente af en borgerlig regering. Hvorfor bliver der ikke saneret i eksisterende love og bekendtgørelser? Er det virkelig nødvendig med en så voldsom grad af lovgivning, regulering og bureakrati?

Efter min mening burde den borgerlige regering tænke i langt mere liberale baner og holde igen med den voldsomme regulering af vort samfund. Hvis den nuværende regering og for den sags skyld også de kommende regeringer fortsætter at indføre nye love og bekendtgørelser i samme høje tempo som nu, er der risiko for at man på lang sigt fratager den enkelte borgers mulighed for at til at tage et selvstændigt ansvar for at være en aktiv del af vores velfærdssamfund.

Trackbacks

  1. […] fokus på. Men i takt med den stærkt øgede lovgivning på stort set et hvilket som helst område (i 2006 kom der ikke mindre end 1.854 nye love og forordninger), er individets frihedsrettigheder desværre blevet mindre og mindre. Er det virkelig, hvad vi […]

  2. […] borgerlige regering har været med til at skabe. I folketingsåret 2006-2007 blev der introduceret næsten 1.900 nye love og bekendtgørelser, hvilket svarer til mere end fem nye regler hver […]

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: