Fyrværkeri: Don’t Waste Your Money!

fyrvaerkeri2.jpg

Nu, hvor vi igen nærmer os nytåret, bliver det dermed også tid igen for affyring af utrolige mængder fyrværkeri. Faktisk køber danskerne fyrværkeri for over 300 millioner kroner om året!

Jeg må indrømme, at dette enorme beløb chokerede mig, da jeg hørte om det første gang. Jeg kan nemlig ikke lade være med at undre mig over, hvordan det kan være, at nødhjælpsorganisationer skal kæmpe hårdt for at indsamle bare 20 eller 50 millioner kroner i forbindelse med diverse landsindsamlinger. Danskerne har derimod ikke har noget problem med at brænde over 300 millioner kroner af på noget, der i bedste fald glæder øjet i få sekunder og i værste fald sviner miljøet og giver fyrværkeriskader.

Jeg håber, at jeg med dette blogindlæg kan opfordre så mange danskere som muligt til at spare på “fyrværkeribudgettet” i år og til gengæld støtte en god sag. I stedet for at bruge eksempelvis 300 kroner på fyrværkeri, kan du eksempelvis via danske MyC4 hjælpe en kvinde i Uganda ved at låne hende de penge som du ville have brugt på fyrværkeri. Så i stedet for at nyde noget ligegyldigt fyrværkei i nogle få sekunder, kan du hjælpe kvinden med at videreudvikle hendes forretning og gøre hende endnu mere selvforsørgende. Og så er der endda en rigtig god chance for, at du får både penge og en lille rente tilbage igen :o)

Comments

 1. Jeg syndes der bliver brugt for lidt på det vidunderlige nytårsfyrværkeri, og stramningerne har den modsatte efekt i vores by, der bliver fyret ulovlig fyrværkeri af som aldrig før. For at få en bedre effekt af de “små” raketter på kun 75g (burde værer 300-400 g) vender de unge rakketen ned af i jorden så den ikke flyver nogen steder, hvilket brag !!! Vi andre må bare købe dobbelt så mange batterier i år (jeg selv har købt for 3300.-) og lidt til ungerne.

  Godt Nytår

 2. At nogle personer fyrer ulovlig fyrværkeri af, ændrer jo ikke på, at man selv kan vælge at gå foran med et godt eksempel og eksempelvis nøjes med at købe fyrværkeri for det halve og samtidig støtte en god sag – så gør man en forskel i denne verden. Det gør man efter min mening ikke ved bare at fyre for over 3.000 kroner fyrværkeri af.

  Men vi er nok bare helt forskellige i holdninger og værdier.

  Også godt nytår til dig.

  /Leif

 3. At hjælpe Uganda kvinde gælder jo hele tiden. Forbrug mindre og hjælp andre.
  Jeg elsker fyrværkeri og for dig er det sikkert ligegyldigt. Denne aften sparer jeg hellere på
  Maden hvis jeg skal spare.
  Jeg sparer hellere løbeskoene væk og sender de penge.
  Jeg har sendt ca 70.000,00 afsted som mikrolån de sidste 4 år og køber stadig fyrværkeri.

  Men de der landsindsamlinger og røde kors mfl støtter jeg ikke. Jeg gider ikke at gi penge til organisationer
  Hvor vellønnede ansatte får de fleste af midlerne.

Trackbacks

 1. […] Herefter vil jeg høftligt henvise til mit indlæg fra sidste år (klik her for at se indlægget). […]

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: