Film: “I Am Legend”

film-i-am-legend.jpgI går så jeg sci-fi actionfilmen “I Am Legend”, som er baseret på Richard Mathesons novelle fra 1954. Faktisk har den været filmatiseret to gange før i form af “The Last Man on Earth” (1964) og “The Omega Man” (1971). I 2007-udgaven spiller Will Smith hovedrollen som videnskabsmanden Robert Neville, som det eneste overlevende menneske i storbyen New York efter, at en dødbringende virus har udslettet størstedelen af jordens befolkning. Det viser sig dog hurtigt, at Robert Neville ikke er helt alene i New York, idet virusramte og zombieagtige mutanter jager ham og eventuelle andre overlevende om natten. Og da Robert Neville arbejder på at lave en vaccine, der kan kurere både de virusramte mutanter og samtidigt gøre overlevende mennesker immune, er det selvsagt en god idé, at han holder sig i live.

Jeg ved ikke, om det var fordi, at jeg havde for store forventninger til filmen, efter at have set forfilm til den. Men da jeg gik ud af biografsalen, kunne jeg ikke lade være med at føle, at filmen ikke var nær så god som jeg havde sat næsen op efter. Måske var det fordi handlingen kammede en del over i anden halvdel af filmen og pludselig mindede lidt for meget om scener fra “Blade” vampyrfilmene. Og sidst, men ikke mindst, synes jeg slutningen var lidt af et anti-klimaks.

Men ret skal være ret: “I Am Legend” er stadig god underholdning og den er imponerende flot lavet. Filmen kan dog sagtens tåle, at man venter med at se den, til den kommer på DVD, hvis du ikke lige har tid til at komme i biografen her og nu :o)

Comments

  1. Nicolai Hald says:

    Jeg så filmen på premieredagen d. 25 dec 2007. Jeg syntes at filmen startede godt ud, men blev mere og mere langtrukket og sluttede desværre på en makaber måde. Men jeg syntes stadig at den er god, men kom til at undre mig over hvorfor de ikke har lavet et konsol spil til det endnu. Jo de havde lavet et online spil, men det var dårligt, og grafikken var ikke nået at råbe hurra for.
    Hvis jeg nu var game-creator tror jeg at jeg ville lave I Am legend spillet som landskaber som gta 1V, med tilpasset miljø. Personerne/ Zombier skulle selvfølgelig være meget realistisk. Spillet skulle gå ud på at udforske bygninger for mad, Zombier til eksperiementer, og våben. Hele spillet skulle ikke være en mission, man skulle selv kunne vælge når man ville klare dem. Om aften ved klokken 18.00 skulle hans armbåndsur bippe. Og så kunne man tage hjem eller bruge natten til at dræbe zombierne med våben eller køre over dem med en valgfri bil fra new york´s tomme gader. Hovedperson er selvfølgelig dr. Robert Neville, hvor will smith skulle lægge stemme til.

  2. Søn har filmen på DVD og der følger der en alternativ slutning med, måske er den bedre. Jeg tør slet ikke se den. Jeg kan ikke tåle film der er uegnet for mindre børn. :)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: