Er Ny Alliance på vej ud i mørket?

ny_alliance6.jpg

Problemerne vil åbenbart ingen ende tage for Ny Alliance, der trods sine korte levetid på kun lidt over et halvt år, allerede har fået flere politiske tæsk end de fleste andre partier gør i løbet af flere år! Nu begynder en del af Ny Alliances bagland nemlig at stille spørgsmålstegn ved, om Naser Khader nu også er den rigtige formand for partiet. Naser Khader er imidlertid ikke den eneste, som oplever, at der bliver rokket ved stolen. Flere af Ny Alliances lokale bestyrelsesmedlemmer ser nemlig også helst partiets spidskandidat på Fyn, Lars Kolind, hen hvor pebret gror.

Det virker derfor unægtelig som om Ny Alliance allerede er på vej ud i mørket, inden partiet overhovedet har nået at finde sit ståsted for alvor. Udover at intern uro og splittelse truer, er det helt store problem for Ny Alliance, at de mister både tilslutning fra vælgerne samtidigt med, at medlemsflugten er gået i gang. At en række lokale bestyrelsesmedlemmer også er begyndt at trække sig og betvivle Naser Khaders formandsevner, gør kun ondt værre.

Så med mindre Ny Alliance og specielt Naser Khader formår at skabe solide politiske resultater i løbet af forholdsvis kort tid, tror jeg ikke partiet kommer i Folketinget efter næste valg. For uden konkrete resultater, hvor der er sat et tydelig Ny Alliance fingeraftryk på, vil partiets vælgerne endegyldig miste den sidste smule tillid de havde tilbage, når krydset skal sættes på stemmesedlen næste gang.

I så fald vil Ny Alliance være gået fra at være et fantastisk politisk initiativ med en enorm vælgertilslutning til i løbet af ultrakort tid at udvikle sig til et politisk katastrofe. Og som tingene ser ud lige nu, er det desværre nok mere er et spørgsmål om, hvornår det sker, end om det sker.

Comments

 1. Hvor ville det være ærgeligt:(
  Partiet har ikke haft mange chancen for at etablere sig, valget kom lige tidligt set i forhold til partiets etablering, medierne hjælp dem ikke meget på vej, men gad denne gang istedet Pia K. og co. mere ro og fredning, og så var det vidst også Socialdemokraternes held at der var så stor fokus på Ny Alliance så man efter valget ikke blev bumpeinformeret om at deres valg faktisk ikke havde været dårligere i sindsygt mange år.

  Jeg håber stadig de overlever, synes vi har brug for alternativer til det allerede eksisterende.

 2. Hej Pia,

  Jeg var selv meget begejstret for Ny Alliance til at starte med, fordi de netop kom med en række friske perspektiver politisk set. Samtidigt havde jeg også håbet på, at NY ville have udfordret de gamle og etablerede partiers evne til at forny sig i langt større omfang end det er sket.

  Men som jeg har tilkendegivet før, bliver NY altså nødt til at få styr på, hvad de vil og hvordan de vil det og så virkelig kommunikere disse budskaber massivt og entydigt. Ellers ender det hele i enkeltsager og personfnidderfnadder. Kort sagt så bliver Naser Khader og Co. nødt til at blive meget meget klar i spyttet, hvis de skal overleve som parti.

  /Leif

 3. Det har du fuldstændig ret i Leif.

 4. Tina Thomsen says:

  Hej Leif,

  Som udgangspunkt ser jeg ikke noget i vejen for, at der i et politisk parti kan være lidt forskellige holdning – jeg tror på, at det er sundt at udveksler synspunkt, og skabe grobund for innovation. Udfordringen for Ny Alliance er nok nærmere at få det rette afsæt eller fælles udgangspunkt. Partiet syntes at bære præg af at være et patchwork lignende kludetæppe, hvor lapperne ikke hænger helt sammen, hvorfor tæppet måske går hen og bliver helt ubrugeligt. Lad os ikke håbe det går så vidt.

  TT

 5. Hej Tina,

  Det kan du bestemt have ret i.

  Jeg tror bare, at der er behov for, at man “marcherer lidt mere i takt” i starten af et partis levetid således, at de politiske budskaber står meget klart.

  /Leif

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: