For en gangs skyld et godt forslag fra DF

mark.jpg

Nu er jeg mildest talt ikke tilhænger af Dansk Folkeparti, der efter min mening er alt for populistisk og menneskefjendske i deres politik. Men en sjælden gang imellem kommer der et godt forslag fra dette parti og det er netop, hvad der er sket. Dansk Folkeparti har foreslået, at landbrugsstøtten til europæiske landmænd skal fjernes sammen med de toldbarrierer, der er sat op overfor ulandene. Formålet er dels, at skabe en højere vækst i ulandene ved at bliver muligt for disse lande at få afsat deres landsbrugsvarer til normale markedspriser i Europa og dels, at få lavere forbrugerpriser i EU.

Jeg synes rigtig godt om dette forslag, for tiltaler det mit liberalistiske og frihandelsorienterede hjerte. Det er aldrig sundt for udviklingen og konkurrencekraften i et samfund, når en bestemt industri bliver bygget op omkring massive støtteordninger, som det eksempelvis er tilfældet med EU-landenes landbrugsindustri. Samtidigt synes jeg, at det ville være rigtig godt, hvis vi på den måde kan være med til at fremme udviklingen i ulandene ved at give dem en reel chance for at konkurrere på mere markedsorienterede vilkår.

Comments

  1. Tina Thomsen says:

    Hej Leif,

    Helt klart et relevant forslag. Alt i form af støtteordninger, der er konkurrenceforvridende bør afskaffes. Alle burde have interesse i, at ulandene fik bedre vilkår for at afsætte deres produkter.

    http://www.tinathomsen.wordpress.com

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s