Så fik Ny Alliance bekendt kulør, men…

ny_alliance7.jpg

Så fik Ny Alliance langt om længe bekendt kulør rent politisk og ønsker nu at fremstå som et klart borgerligt parti. Det sker efter partiets folketingsmedlemmer og kredsformænd har holdt et to dages strategimøde, hvor man erkendte, at det skal være slut med en uklare politiske budskaber og flirteri med Socialdemokraterne. Dermed vil Ny Alliance fremover pege på en borgerlig statsministerkandidat og således være ved sit borgerlige tilhørsforhold.

Personligt synes jeg det er positivt, at Ny Alliance nu melder ud, at det er et borgerligt parti. Jeg ville bare have ønsket de havde gjort det allerede under valgkampen i november sidste år. Oprindeligt ville jeg nemlig gerne have stemt på Ny Alliance, hvis de havde bekendt borgerlig kulør som de gør nu. Men dengang turde jeg ikke satse min borgerlige stemme på et parti, som måske kunne ende med at pege på Helle Thorning-Schmidt som statsminister. Men på det tidspunkt troede Ny Alliance desværre, at træerne voksede ind i himlen og at partiet ville få så mange mandater, at de enerådigt kunne afgøre, hvem der skulle være statsminister efter valget. Selverkendelsen i Ny Alliance gør nu heldigvis, at partiet melder klart ud om sit borgerlige tilhørsforhold og samtidigt indtager en noget mere ydmyg position i forhold til måden at søge politisk indflydelse på.

Spørgsmålet er bare, om Ny Alliances udmelding ikke kommer for sent. For den kluntede og næsten amatøragtige måde, som partiet håndterede valgkampen, politiske dueller og diverse personsager på, udstillede desværre en stor grad af inkompetence og umodenhed. Så fra at virke som det tiltrængte friske pust i dansk politik, endte Ny Alliance med at blive opfattet som partiet uden en klar profil og som samlingsstedet for “storbytosser” som det ofte blev sagt i pressen under valgkampen.

Så hvis jeg var Naser Khader, ville jeg virkelig satse på, at der kommer til at gå mindst tre år inden næste folketingsvalg. For det vil måske give ham og resten af Ny Alliance tid nok til at opbygge en seriøs borgerlig profil og vise både nuværende og potentielle vælgere, at partiet har en reel berettigelse i det politiske landskab i Danmark.

Comments

 1. Jeg håber det samme og tror nu også nok at de ska finde tilbage, eller finde frem i det hele taget, det faglige potientiale fejler intet, det er nok mest kommunikationen dem imellem som skal vokse sammen:)

 2. Hvis Ny Alliance kan holde fast i deres udmelding om, at de nu er et klart borgerligt parti og de også accepterer, at det betyder at de på den korte bane måske mister tilslutning fra de af deres vælgere og bagland, der ikke er borgerligt orienteret, tror jeg bestemt også at de har en chance for at overleve som parti.

  Lige nu drejer det sig om at få en klar og entydig kommunikation af partiets politik, værdier og holdninger – kort sagt skal det være slut med politisk slinger i valsen :o)

  /Leif

 3. Så kan det ik siges meget mere klart, og jeg er dig ganske enig:)

 4. Apropos min kommentar for en times tid siden, så har jeg netop læst, at forfatteren Kristian Ditlev Jensen har besluttet sig for at melde sig ud af Ny Alliance som følge af Naser Khader i weekenden slog fast, at Ny Alliance er et borgerligt parti.

  Selv om det er trist, at NY dermed mister et medlem, tror jeg stadig på, at det er bedre at partiet har tonet rent flag om sit politiske tilhørsforhold, end at Ny Alliance prøver på at være partiet for “alle”.

  /Leif

 5. Hej Leif,

  Jeg synes faktisk ikke, at Naser Khader er den rigtige formand for partiet. I mine øjne, handler det ikke så meget om hans politiske budskaber men mere om, hvordan manden præsenterer dem. Han virker ikke overbevisende. Retorik er ikke hans stærke side. Det ser ud, som om han dukker op fuldstændigt uforberedt og bliver selv forvirret over det, som der kommer fra hans mund. Jeg synes simpelthen, at han trænger til et kursus i retorik.

  :-) Karolina

 6. Hej Karolina,

  Et kursus i retorik og ikke mindst et dybdegående kursus i partiets politik vil utvivlsomt gøre Naser Khader til en bedre partileder.

  /Leif

 7. Berlingske Tidendes Thomas Larsen har analyseret Naser Khader og rygterne om hans mulige død:

  http://www.berlingske.dk/article/20080120/politik/80120033/

  /Leif

 8. Tina Thomsen says:

  Hej Leif,

  Jeg tror, at det er afgørende, at Ny Alliance har tone rent flag. Syntes, at deres kommunikation har været meget forvirrende. At tone rent flag var efter min mening en nødvendighed for, hvis de skal have en chance! Og ja, godt er det vist for Ny Alliance, at folketingsvalg højest sandsynlig først er i 2011.

  TT

 9. Hej Tina,

  Jeg er helt enig: “Clean sheets” er en nødvendighed for NA’s overlevelse.

  /Leif

 10. Tina Thomsen says:

  Spørgsmålet er vel efter idag nyhed. Hvor mange skal man være til en alliance???

  TT

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: