X Factor dommerkritik: Snup en tudekiks!

xfactor_dommere.jpg

I den sidste uges tid har der været skrevet og talt en del om, hvorvidt den ene dommer i DR’s X Factor underholdningsshow, Thomas Blachman, er for grov i sine bedømmelser og kommentarer overfor deltagerne. Der har blandt andet været kritik fra flere mobbekonsulenter, der mener Thomas Blachmans hårde kommentarer kan være med til at inspirere børn og unge til mobning.

Personligt tror jeg altså ikke X Factor dommernes kommentarer er med til at inspirere til mere mobning end der i forvejen findes blandt børn. Og skulle der være forældre, der er bekymret for om programmet har en negativ indflydelse på deres børn, så mener jeg, at man som forælder enten må tage ansvar for at snakke med sine børn om det eller ganske enkelt lade være med at lade børnene se X Factor.

Hvad angår kritikken om Thomas Blachman er for grov i hans kommentarer, er jeg af den holdning, at hvis man stiller op til den slags underholdningsshow og “risikere” at videre i en benhård showbusiness verden, så hjælper det ikke noget, hvis man ikke kan tåle kritik. Jeg er erkender der er et stort element af underholdningsmæssig værdi i at have et dommerpanel bestående af “The Good, The Bad and The Ugly” (du må selv afgøre, hvem der er hvem), men der er altså nu engang en del af showet.

Så til X Factor kritikerne vil jeg sige: Snup en tudekiks og skift kanal, hvis du ikke synes om Thomas Blachmans kommentarer – der er masser af andre tv-kanaler at vælge imellem!

Comments

 1. Som jeg skrev på min egen blog: Hvis Blachman er så hård og upædagogisk, må vi hellere lade være med at sende ham ud i børnehaverne..

 2. Tina Thomsen says:

  Kunne ikke være mere enig! Hvis man stiller op i X-factor, og gør næsten alt for at få to “Minutes of fame” – så må man også kunne tåle mosten og “risikere” at få dommerpanelets ærlige mening!

  TT

 3. Uden at have set programmet så kan jeg ud fra billedet se, at de har skabt dommerpanelet med American Idol i tankerne, og hvis Blachman skal kunne leve op til Simon Cowell, så er det hans rolle at være hård. Det er Simon blevet verdenskendt på!

 4. Jeg synes, at han er en fantastisk person. Det er bedre at være barnlig ærlig end have en voksen omgang med sandheden.

 5. Muhahahahahaha, du har fat i den lange ende Leif, deltagerne må altså tørre øjnene, ingen havde vel troet at der var tv på KUN for deltagernes skyld????

  Det handler om underholdning og det er nu engang sådan at vi andre (tror ik jeg står alene) griner røven ud af bukserne når der deles øretæver ud, til tider på den helt pinlige måde. Meen det gør det jo ikke mindre sjovt.

  Jeg kan kun give deltagerne det råd at bede dem tørre snotten, dette er underholdning af høj komikkarakter, uden Blachman havde der da ikke været noget at komme efter:)

 6. Nej, der er ingen tvivl om, at det er Blachman, der giver showet kant og karakter :o)

 7. Artiklen her blev citeret i BT i dag :) Godt gået.

 8. Tak, Lars :o)

 9. I forlængelse af debatten om Thomas Blachman, bliver I ganske enkelt nødt til at læse følgende blogindlæg:

  http://kastrup.blogs.berlingske.dk/2008/02/13/blachman-versus-bubber/

  :o)

 10. Jeg er fløjtende ligeglad med om så Blachmann tævede deltagerne – faktum er bare han er en uproffessionel nar, der ikke evner at dømme! Netop i går viste han sin tåbelige mangel på proffessionel dømmekraft – han har tidligere galet op til deltagerne om, at det X-Factor IKKE var TALENTSHOW – også så vælger han selv at holde fast i tre tonedøve gutter, der er sjove og gode til at danse – but thatt’s it!! Men så vidt det vides, så er X-Factor en sangkonkurrence……men nu er det så blevet til TALENTSHOW 2009……jeg troede ellers først det kom til efterråret!! Men NEJ!

Trackbacks

 1. […] vores kunder. Vi havde også arrangeret lidt underholdning i form af et indlæg med X Factor-dommer Thomas Blachman, som er mindst lige så usammenhængen, skarp og impulsiv i den virkelig verden, som han er på tv […]

 2. […] 03 2010 I et ellers ganske moderne samfund som det danske bliver der desværre ofte sat fokus på politiske enkeltsager. Det får beklageligvis politikerne til at udvise en usmagelig stor grad af populisme, […]

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: