Det holder bare ikke!

indbrud.jpg

Jeg har netop set et indslag på Go’ Aften Danmark på TV 2 omkring selvtægt. Sagen drejer sig om en internet spilbutik, der har været udsat for fem indbrud i løbet af forholdsvis kort tid. Da der ikke rigtig er sket noget i forhold til den politimæssige udforskning af sagen, har virksomhedsejeren, Jacob Risgaard, valgt at lægge en video fra et overvågningskamera ud på nettet i håbet om det kan medvirke til at få afsløret indbrudstyven eller indbrudstyvene.

Imidlertid er Jacob Risgaard nu blevet meldt til politiet af Datatilsynet for brud på persondataloven. Det er nemlig ulovligt, at offentliggøre videoklip fra overvågningskameraer uden tilladelse fra den eller de personer, der vises på videoklippet. Og i det konkrete tilfælde har det pudsigt nok ikke været muligt at indhente en tilladelse fra indbrudstyven.

Generelt set er jeg modstander af selvtægt, men i dette tilfælde virker det som om persondataloven er skruet helt forkert sammen! Det kan da ikke passe, at man på denne måde beskytter en indbrudstyv, der i den grad ikke respekterer den private ejendomsret, men derimod bryder ind og stjæler værdier. Hvis persondataloven virkelig er indrettet på denne måde, bør den virkelig laves om, efter min mening. Det bliver derfor spændende at følge udviklingen i denne sag og se, om Jacob Risgaard tager sagen eller bliver frifundet. , hvilket jeg bestemt ikke håber – det ville ikke være fair eller rimeligt.

spoergsmaalstegn1.jpg

Hvad synes du? Er denne form for selvtægt er acceptabel eller er det okay, at den pågældende virksomhedsejer er blevet meldt til politiet? Eller bør lovgivningen ændres således, at det bliver lovligt at offentliggøre overvågningsvideoer i.f.m. forbrydelser?

Comments

 1. Tina Thomsen says:

  Jeg kan sagtens leve med denne form for selvtægt.

  TT

 2. Det virker en smule sygt, at en forbryder er bedre beskyttet end den forurettede. Sådan er det desværre i alt for mange sammenhænge. Loven bør ændres, så det er tilladt at vise f.eks. båndede indbrud og overfald offentligt. Tyven har taget et bevidst valg!

 3. Jeg er helt enig, Thomas!

 4. Apropos ovenstående debat, faldt jeg over en relevant artikel på 180Grader.dk:

  http://180grader.dk/nyheder/S_ren_Pind_R_vere_skal_finde_sig_i_videooffentligg_relse.php

  /Leif

 5. Apropos ovenstående indlæg, så er Coolshop blevet frikendt i sagen, men desværre “kun” fordi indbrudstyven havde en nylonstrømpe over hovedet og dermed ikke kunne genkendes.

  Læs eventuelt
  http://www.computerworld.dk/art/48446/coolshop-frikendt-for-at-filme-indbrudstyv?a=fp_2&i=514

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: