Vejen frem for musikbranchens overlevelse

Jeg har netop læst, at Apple forhandler med musikbranchen om muligheden for ubegrænset download af musik via Apple’s iTunes musikportal. Idéen er, at man som bruger betaler et fast månedligt eller årligt abonnement til Apple. Til gengæld får man adgang til al den musik, der findes på iTunes musikportalen (p.t. er der over seks millioner sange på den amerikanske udgave af iTunes).

I mine ører lyder det som en rigtig god idé, faktisk så god, at jeg i hvert fald gerne tilmelde mig denne ordning på forhånd :o) Jeg tror virkelig, at abonnementsmodellen er vejen frem for musikbranchen i kampen mod piratkopieret musik, hvis ellers at prisen bliver attraktiv nok. Hvis man kan få adgang til hundredtusindvis eller millioner af sangen for eksempelvis 40-75 kroner om måneden, tror jeg virkelig det bliver helt uinteressant for de fleste at downloade piratkopieret musik (det er næppe muligt helt at undgå piratkopiering af musik og film).

Så held og lykke fra mig til Apple i forhandlingerne med musikbranchen. Jeg krydser fingre for det lykkes og at vi også her i Danmark kan få ubegrænset download af musik via iTunes :o)

Comments

 1. Allerede i 2005 kom David Kusek og Gerd Leonhard i deres bog ”The Future of Music” med et bud på, hvordan fremtidens pladebranche ville komme til at se ud. De to musikforskere mente at pladebranchen burde overveje at ændre deres forretningsmodel og holde op med at betragte musikken som et produkt og begynde betragte den som en service. Pladebranchen burde betragte ”music as water” og sælge det på samme måde, som elektricitet eller varme sælges i dag. Kusek og Leongard mente, at en abonnementstjeneste sandsynligvis var den bedste løsning, hvor musikforbrugeren betalte et fast beløb om måneden for at have adgang til den musik, som abonnementstjenesten stillede til rådighed. Det var faktisk Napster, som startede med at tilbyde en lovlig abonnementstjeneste allerede i 2003. Pladebranchen er som sædvanligt alt for langsomt i optrækket.

 2. Meget interessant og informativ kommentar!

  Tak, Karolina :o)

 3. …og lang :-)
  God aften!

 4. Det gør bestemt ikke noget, bliv endelig ved med det :o)

  Også en rigtig god aften til dig :o)

 5. Apropos ovenstående indlæg, så undrer det mig ikke, at musikbranchen melder, at pladesalget styrtdykker. Branchen er simpelthen utrolig sent ude i forhold til, hvad forbrugerne vil ha’ og hvor meget de vil betale for musik nu om dage.

  Læs eventuelt denne artikel:

  Musiksalg falder stort
  http://www.business.dk/article/20090102/techmobil/90101032/

Trackbacks

 1. […] Vejen frem for musikbranchens overlevelse […]

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: