Ja til benhård kurs mod ulovlige våben

lene_espersen2.jpg

På torsdag fremsætter justitsminister Lene Espersen et lovforslag om stramning af våbenloven i et forsøg på, at dæmme op for brugen af ulovlige knive og skydevåben. Blandt vil strafferammen for besiddelse af ulovlige våben blive øget fra to til fire år. Samtidigt får politiet mulighed for at varetægtsfængsle personer med ulovlige våben i op til syv dage. Dermed vil personer, der bliver taget med ulovlige våben, omgående fjernet fra gaden og sat i fængsel. Som loven er i dag, konfiskerer politiet blot det ulovlige våben, hvorefter lovbryderen bliver idømt en bøde og får lov til at gå igen.

Generelt set tror jeg ikke på man per automatik får lavere kriminalitet, ved bare at hæve strafferammen for en given forbrydelse – i hvert fald ikke når vi taler om ungdomsrelaterede voldskriminalitet. Jeg tror i højere grad på, at det skal ske gennem en fælles indsats fra forældre, skole, samfund og politi. Jeg vil heller ikke lægge skjul på, at jeg ser forældreindsatsen som den vigtigste i denne sammenhæng: Jo tidligere forældre begynder at tale med deres børn om gode samfundsmæssige og menneskelige værdier og at enhver form for vold er uacceptabel, desto hurtigere bliver de unge og fremtidens voksne bevidste som deres individuelle ansvar overfor sig selv og deres medmennesker (og der er jo heldigvis rigtig mange forældre, der allerede gør dette).

Men når det er sagt, siger jeg nu alligevel ja til den foreslåede stramning af våbenloven. Jeg synes godt om forslaget om, at hvis en person bliver taget med et ulovligt våben, ryger vedkommende omgående i spjældet i syv dage! Jeg er af den holdning, at man tager ikke en kniv eller andre former for våben med i byen ved et uheld. Det er en bevidst handling, som ikke kan bortforklares og det er derfor helt okay, at konsekvensen er hård og kontant! Jeg tror virkelig, det kan være med til at få en del til at tænke sig om en ekstra gang, inden de tager ulovlige våben med ud på gader og stræder. Der skal sikkert statueres et nogle eksempler inden lovændringen for alvor virker, men jeg tror ubetinget på konsekvens i denne sammenhæng.

spoergsmaalstegn1.jpgHvad mener du? Er stramning af lovgivningen vejen frem til bekæmpelse af kriminalitet? Vil den måske kommende stramning af våbenloven medfører, at der fremover vil værre færre ulovlige våben i “cirkulation”? Eller ændrer det ikke på noget som helst?

Comments

  1. Jeg ved ikke om det er vejen frem i bekæmpelsne af kriminalitet, og så alligevel. Når man fjerner våbnene OG menneskene der går rundt med dem på sig, så udelukker man da muligheden for en ulykke af dét menneske med dét våben, så den er helt i tråd med min tankegang. Og, jeg mener faktisk det er på tide at man ikke bare konfiskerer, men også sætter konsekvens på ulovlig handling af denne kaliber. De her unge mennesker er slet ikke så store i munden når først hammeren falder, så lad den endelig gøre det FØRSTE gang.

  2. For at fjerne enhver tvivl – knive hører ikke til i byen/nattelivet eller generelt “når man går ud” for at more sig. Men en spejderleder er, ved retten i Glostrup, blevet idømt en bøde for at have en kniv i bilen (kniven var på over 12 cm) men blev så vidt jeg forstod ikke båret i bæltet, men lå i bilen. Hvis loven skal være så skrap, må den kunne defineres bedre. Jeg mener at alle personer der går med kniv, som “BESKYTTELSE” dvs. som våben, er idioter. Men der findes personer, hvor kniven er et reelt værktøj(skal stadig ikke bæres ” I BYEN “) og disse personer vil hellerikke bære sin kniv vil heller aldrig komme i knivklammerri. Jeg mener stop med at statuere eksempler på “de forkerte personer” så sæt hellere straffen yderligere op, både bøde og fængselsstraffen. Jeg bærer “altid” kniv (lommekniv i hverdagen, og dolk på fisketur, eller i skoven) , jeg er vokset op med kniven som et værktøj og lærte på bla. søfartskolen og brandskolen og igennem livserfaring at kniven også redder liv. Jeg smeder også knive som hobby. MEN jeg tager aldrig kniven med i “BYEN” hvis jeg jeg skal ud. – Aldrig.

Trackbacks

  1. […] Ja til benhård kurs mod ulovlige våben […]

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: