“Fitna”: En tom og unødvendig provokation

Jeg har netop set den stærkt omdiskuterede film “Fitna”, som den højreorienterede og islamkritiske hollandske politiker Geert Wilders trods mange protester alligevel har valgt at publicere på nettet.

Filmen, der varer i et kvarters tid, er efter min mening en tom og unødvendig provokation. Jeg synes “Fitna” på manipulerende vis forsøger at skabe et ensidigt og misvisende negativt billede af islam og verdens muslimer. Ja, der findes muslimske terrorister på denne klode, men det altdominerende flertal af verdens muslimer er nu engang fredelige mennesker og specielt dem, der bor i den vestlige verden. Og personligt har jeg kun gode og positive erfaringer med herboende muslimer og jeg vælger nu engang, at bedømme denne gruppe af mennesker ud fra mine egne erfaringer og oplevelser og ikke ud fra en stærkt propagandistisk film.

Jeg håber derfor verden kan gennemskue, at Geert Wilders’ film ikke er andet end en provokation. Af samme årsag håber jeg også, at “Fitna” går hen i glemsomheden af sig selv og gerne hurtigst muligt.

Comments

 1. Der er andre med lignende holdninger:

  http://www.berlingske.dk/article/20080328/ledere/703280038/

 2. Hammerlein says:

  At fitna går til i glemsel kan du godt have ret i. Filmen er fjernet pga af dødstrusler men det skelsættende punkt er jo nået, hvor politikere ikke længere kan lade være at gøre noget. Her bliver virkelig tale om at vi går en spændende tid i møde.

 3. Jeg enig med dig Leif. Filmen er ren provoganda og manipuliation..
  God weekend

  Lars

 4. Tina Thomsen says:

  At filmen ikke skulle have været publiceret grundet dens provokative indhold kan vi godt blive enige om. Dog syntes jeg, at det er helt uhørt, at man er nødsaget til at fjerne filmen som følge af dødstrusler!! Det giver da lidt stof til eftertanke?

 5. Ja, det er helt uhørt, at der bliver fremsat dødstrusler med det formål at få filmen fjernet. Det er et uacceptabelt angreb på ytringsfriheden – også selv om det drejer sig om en stærkt provokerende film.

 6. I og med Muhammed i koranens forstand er et ophøjet og helligt menneske er han derfor et eksempel til efterlevelse (Islam betyder “underkastelse”), er det Fitna viser – sura erne (altså tekststykkerne der citeres) og gerninger der menes begrundet i netop disse tekststykker, det som alle troende muslimer bør gøre for at opnå retfærdiggørelse – hvis de altså er bogen tro.
  I den forbindelse er der bare at huske på, at der IKKE findes nogen moderat fortolkning af koranen – det strider mod dens natur og lov. Der findes masser af moderate muslimer men INGEN moderat (autoriseret) fortolkning af den.

  Filmen i sig selv er ikke Gert Wilders formål. Han har opnået hvad han ville; den halve verden og især det selvhadende Europa har stået på hovedet for, på forhånd vel at mærke, at undskylde over for muslimerne for en film INGEN havde set.
  Det er på den måde lykkedes for ham – overmåde succesfuldt endda – at udpensle hvordan magthaverne ikke tør stå ved ytringsfriheden men hellere vil tænke i eksportpenge og om hvordan man kan tækkes de muslimske voldsmænd.

  Der er intet nyt i filmen, blot opsummering af de kendsgerninger mange forsøger at fortrænge.

Trackbacks

 1. […] et år siden skrev jeg et indlæg om den hollandske politikers Geert Wilders’ efter min mening stadigvæk tomme og unødvendige […]

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: