Bendt Bendtsen som statsminister?

I den seneste tid har Venstres kronprins, finansminister Lars Løkke Rasmussen, været udsat for en hel del kritik som følge af rod i diverse omkostningsbilag. I den sammenhæng er der nu begyndt at blive sat spørgsmålstegn ved, om Lars Løkke Rasmussen overhovedet er den rette til at tage over efter Anders Fogh Rasmussen, når han forventelig trækker sig som formand for Venstre i løbet af et år eller to.

Efter som jeg stemte på de Konservative ved det seneste folketingsvalg, synes jeg selvfølgelig ikke, det er en naturlov at statsministerposten altid skal gå til en Venstre-mand. Eksempelvis gjorde Poul Schlüter det fantastisk godt som konservativ statsminister igennem ikke mindre end 11 år i perioden 1982-1993.

Så måske burde Anders Fogh Rasmussen overveje, at give stafetten videre til Bendt Bendtsen? Eller måske Lene Espersen, hvis der er behov for et generationsskifte hos de Konservative?

Comments

 1. Tina Thomsen says:

  Jeg tror på, at Lars Løkke Rasmussen sagtens kan stå distancen som statsminister. Når pressen graver efter smuds finder de altid noget, mon ikke det gælder hos os alle! Trist at pressen altid fokuserer på find-fem-fejl.

 2. Som konservativ vælger vil jeg selvfølgelig gerne se en konservativ statsminister, men udover dette, har jeg heller ikke noget problem med at vi får Lars Løkke Rasmussen som ny statsminister på et tidspunkt.

  For øvrigt synes jeg, at oppositionen burde stoppe bilagsjagten hos Lars Løkke og i stedet bruge tiden på kigge på de store samfundsmæssige problemstillinger vi står foran, eksempelvis hvordan vi får folk til at blive længere tid på arbejdsmarkedet.

 3. Venstre har et troværdighedproblem . De sammenblander partivirksomhed og skattemidler. Det som underholdene i hele Løkke sagen,er det som borgerskabet kalder småting, var af samme størelsen eller mindre, som de gjorde dobbelt så meget af at grave i under den tidligere regering…

  Hvis man har lidt taktisk interesse, så er der en ting der er sikkert, det er at Anders Fogh IKKE giver posten til en konsevativ, for den post vil de ikke slippe igen. Han vil istedet blive husket som den der forærrede K magten, frem for at blive husket for den venstremand der vandt tre valg..

  Så mener jeg heller ikke en klodset Bendsen fortjener at blive statsmininster.
  Min farvortitter er også Villy og Helle – deres tid kommer før vi aner ;-) men hvis jeg skulle få vredet armen om og pege på en fortrukken statsminister fra borgerskabet, må det værer Connie Hedegaard..

  Lars J

 4. Jeg ser bestemt ikke Bendt Bendtsen som klodset. Tværtimod synes jeg, at han fremstår rimelig reel og kommunikerer klart om De Konservatives politiske budskaber.

  Det er imidlertid altid svært at være vicestatsminister og dermed stå i skyggen af en skarp og meget klart profileret Anders Fogh Rasmussen.

  Med hensyn til Villy og Helle, så har ingen af dem format eller politik til at bestride statsministerposten. Ingen af de to partier, som de repræsenterer, er kendt for at kunne administrere en ansvarlig økonomisk politik.

 5. Thomas Rasmussen says:

  Jaa, skulle De Konservative ikke lige blive det største borgerlige parti FØR de kigger efter statsministerposten!… Nej, spøg til side. Jeg mener ikke at Bendt Bendtsen har personlig styrke nok til at være statsminister – jeg mener faktisk at han virker usikker og uklar i mange sammenhænge.

  Det kan godt være fordi Fogh er meget klart profileret, men tænk hvor stærk regeringen ville stå, hvis Bendt Bendtsen havde formået også at være så klar.

  Med hensyn til Helle og Villy kan jeg kun sige: ENIG med dig Leif. Det sker aldrig. Det er da meget underholdende at have en opposition der består af en skrigeballon, som kun kan se rynker på regeringen (og DF), men aldrig rigtig kan komme med konkrete alternativer… og så en “pauseklovn” som senest underholdte til Fogh’s 10 års jubilæum… Selvfølgelig bliver man populær ved at sige alt med et glimt i øjet og forære alle byens (og landets) penge væk… men statsminister – ja, det bliver man ikke (der er vælgerne heldigvis for kloge til).

 6. I relation til dette indlæg, faldt jeg over et interessant indlæg på 180grader.dk:

  http://www.180grader.dk/nyheder/Lebech_N_ste_statsminister_kan_sagtens_v_re_konservativ.php

Trackbacks

 1. […] Bendt Bendtsen som statminister? […]

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: