Har 1. maj overlevet sig selv?

I morgen er det atter tid for arbejdernes internationale kampdag, hvilket det har været over 100 år. Men tilslutningen til 1. maj arrangementerne vakler i disse år. Først og fremmest er det de færreste, der synes, de decideret hører til den traditionelle arbejderklasse, der var det oprindelige fundamentet i arbejderkampen. Dernæst har de fleste 1. maj arrangementer mistet deres politiske (og socialistiske) indhold til fordel for masser af øl, pølser, musik og andre underholdningsmæssige elementer.

Det virker derfor som om, arbejdernes internationale kampdag har overlevet sig selv. Dermed fremstår 1. maj efterhånden kun som en historisk mindedag og en god undskyldning for at holde en fridag og drikke øl med vennerne i parken (hvilket jo bestemt også er helt okay).

spoergsmaalstegn1.jpgHvad synes du? Har arbejdernes internationale kampdag overlevet sig selv eller har 1. maj stadigvæk en reel betydning i det moderne arbejdsmarked anno 2008? Skal du selv til et 1. maj arrangement og i så fald, hvorfor deltager du?

Comments

  1. larsja says:

    1.maj har bestemt ikke overlever sig selv. Den har blot udviklet sig som så meget andet. De store optog er der ikke så meget mere, men man mødes til hygge. Dagen bliver brugt til at marker “enkeltsager” . I år bliver det uden tvivl sundhedstrejken som blive sagen. – krydret af veldfærd..- At dansker stadig bakker op om strejke som en modene måde at føre lønkamp på vil sikkert blive en appesin i turban 1.maj..

    1,maj og fagforeningerne lever…

Trackbacks

  1. […] et år siden spurgte jeg, om 1. maj har overlevet sig selv. Like this:LikeBe the first to like this. Filed Under: For et år siden Tagged With: 1. maj, […]

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: