Sådan kan sygeplejerskerne få mere i løn

Anders Samuelsen fra Ny Alliance har været ude i pressen med et forslag til en omlægning af brugerbetalingen i sundhedsvæsenet. Formålet med forslaget er blandt andet, at skaffe en finansering af en rimelig lønforhøjelse til sygeplejersker og SOSU-assistenter.

Helt konkret indebærer Ny Alliances forslag, at det fremover skal koste 75 kroner for at gå til lægen, 100 kroner for at få et besøg af vagtlægen, 100 kroner for at blive henvist til en speciallæge, 150 kroner for at besøge skadestuen, 125 kroner for et ambulant besøg og 50 kroner pr. dag ved sygehusindlæggelse. Dog skal man maksimalt betale op til én procent af sin årlige indtægt i brugerbetaling på sundhedsområdet. Endvidere ønsker Ny Alliance, at gøre det billigere at gå til psykolog og fysioterapeuter. Samtidigt ønsker Anders Samuelsen, at gøre det gratis at få gennemført en paradentosebehandling hos tandlægen.

Personligt synes jeg, det lyder som et interessant udspil fra Ny Alliance og jeg synes godt om den foreslåede model med brugerbetaling på sundhedsområdet. De nævnte beløb lyder rimelige og hvis det kan være med til at finansiere et fornuftigt løft i lønnen til sygeplejersker og SOSU-assistanter samtidigt med, at der bliver kigget på finanseringen af nogle af de øvrige sundhedsydelser, er det helt okay med mig.

Comments

  1. Jeg synes virkelig, at det er helt hen i vejret, hvis vi skal til at betale for at gå til lægen. Vi er det land i hele verden, der har den højeste skatteprocent, og så skal vi selv betale for at gå til lægen? Det hænger jo ikke sammen overhovedet. Og derudover, hvad gør man så, hvis man ikke har råd til at gå til lægen? Så skal man bare gå rundt og måske være alvorligt syg? Jeg forstår slet ikke, hvorfor vi så pludselig skal have en gratis paradentosebehandling hos tandlægen. Jeg har længe arbejdet på at gøre det gratis at gå til tandlægen, men jeg synes, at det er lidt underligt, hvis vi pludselig kan komme gratis til tandlægen men skal betale for at gå til lægen.

  2. I blandt andet Sverige har man jo faktisk et system, hvor man betaler en mindre beløb for at gå til lægen – dels for at få en vis form for brugerbetaling og dels for at sikre, at folk ikke bare går til læge i tide og utide. Og efter hvad jeg har kunne læse mig til, fungerer det system ganske udmærket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: