Obama + Clinton = “A Killer Combo”?

I følge indtil flere danske medier og ikke mindst Barack Obama selv, skulle det nu være sikkert, at Obama bliver Demokraternes præsidentkandidat. Ganske vist har Hillary Clinton ikke accepteret nederlaget officielt i skrivende stund, men det er forhåbentlig et spørgsmål om timer, før hun erkender, at løbet er kørt.

Det næste store spørgsmål er nu, om Hillary Clinton vil gå efter at få “tjansen” som vicepræsident og ikke mindst, om Barack Obama overhovedet vil have hende som næstkommanderende, hvis han skulle gå hen og vinde præsidentvalget.

Personligt kan jeg sagtens forestille mig en “Killer Combo” bestående af Barack Obama som præsidentkandidat og Hillary Clinton som vicepræsidentkandidat. Spørgsmålet er imidlertid, om de to personers egoer og politiske agendaer er så forskellige, at denne kombination mere vil skade Demokraterne, end den vil gavne dem i den benhårde kamp mod Republikanernes præsidentkandidat, John McCain.

Hvad siger du selv til kombinationen af Obama som præsidentkandidat og Clinton som vicepræsidentkandidat? Er det en fordel eller svaghed i forhold til McCain?

Comments

 1. Jeg tror ikke på det.

  Der er ligesom to væsentlige spørgsmål her:

  1. Er USA klar til en kvindelig præsident?
  2. Er USA klar til en afro-amerikansk præsident?

  Måske? Måske ikke?
  Hvis de ikke er klar til nogen af delene så bliver Obama/Clinton det største taberhold nogensinde. For så har “white conservative America” kun én kandidat at stemme på, nemlig McCain.

  Og jeg tror de konservative kræfter i USA er større end hvad godt er. Så hvis jeg var Obama så ville jeg sikre mig en god, kristen, veltalende, krigsveteran og ikke mindst hvid ældre herre som min næstkommanderende.

  Men omvendt, hvis USA virkelig ER klar til de store forandringer, så kan det ikke blive mere symbolsk end med Obama/Clinton.

 2. Lars Jakobsen says:

  Clinton har flere gange sage hun har erfaring fra det udenrigspolitiske – det fra ganske vist fra hendes mand. Netop det kan give Obama et problem i valgkampen. Så som Jan skriver, tror jeg også han skal finden en krigsveteran som 2er..

 3. Jan, jeg tror desværre at du har fat i noget af det rigtige!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: