Skal McDonald’s forbydes i Danmark?

I følge en artikel på Jyllands-Postens website, har byrådet i Los Angeles indført et imidlertidig forbud mod fastfoodrestauranter i den sydlige del af Los Angeles. Det betyder, at der i ét år ikke må opføres nye fastfoodrestauranter i denne del af byen, hvilket selvsagt også kommer til at ramme verdens største kæde af fastfoodrestauranter, McDonald’s.

Formålet med dette midlertidige forbud er, at prøve at begrænse det stærkt stigende antal af overvægtige og prøve at forbedre deres spisevaner ved at begrænse adgangen til billig junkfood.

Bør vi indføre et lignende forbud mod McDonald’s, Burgerking og andre fastfoodrestauranter her i landet eller skal det være helt op til folk selv at afgøre, hvad de vil spise?

Comments

 1. Nej, jeg tror ikke rigtigt det er den rette løsning på problemet. Man kan vel sagtens leve usundt bare fordi, der ikke ligger et pizzaria, en fastfood-restaurant og andet lige om hjørnet.

 2. Jeg tror på, at folk selv må tage ansvar for, hvad de putter i munden. For mig at se er forbud ikke vejen frem.

  Til gengæld synes jeg, det kunne være fantastisk, hvis det blev gjort billigere at vælge de sunde alternativer.

 3. NARJ, jeg vil gerne selv ha lov at vælge, og de gange jeg vælger MC Donald, der skal ingen da fortælle mig at jeg skal lade være. Nej, priserne skal NED på de sunde madvarer istedet og så lad os dog istedet tænke sundhed helt fra børn er små, de lever i institutioner så mange vågne timer mange år i livet, men her sparer man som en i helvede. Lad os nu for filen da tænke fornuft istedet for rent forbud. Lad os slå en streg og så redde den nye generation, forskellen begynder jo rent faktisk hos os selv, i vores måde at ville tænke og leve på.

 4. Leif Jensen says:

  Only in America…………….. er folk så dumme og naive, at de at de kan sige “ohhhh my God, is junkfood unhealthy – I thought there were vitamin C in it and stuff…..”. Det virker også en anelse groteskt at man i “The land of the free” ser sig nødsaget til at indføre forbud mod de frie markedskræfter – stik imod deres stadig eksisterende skræk for “the Communist Monster”. I et land som Danmark vil det jo nærmest komme til at virke grinagtigt at sige “Nej, her må ikke være en Mc Donalds – der er for mange fede i dette område”. De eneste som vil bifalde dette er de autonome som jo af årsager de ikke selv kan forklare, ganske enkelt foragter Mc Donalds. Skulel vi endeligt have forbud mod visse resturanter, så skulle det være dem med dårlig betjening :)

 5. abildjyden says:

  Jeg har kun et “smil” , træk på skulderen, til denne beslutning. Først og fremmest, kan jeg hurtigt lave mig “FastFood”, herhjemme der både er sundt og langt billigere. Og har jeg så en dag, hvor hovedet og maven bare skriger efter Junkfood, så skal jeg kunne købe det. Jeg er jo bevidst om risikoen ved mit valg.

  Dog er jeg stadig af den overbevisning at nedsættelsen af momsen på de sunde fødevarer, det ville give et langt bedre resultat.

  Der er altid personer der gør som de altid har gjort. Sidste år ved denne tid omkring debatten rygning.

  Vi kære danskere har det med at følge den amerikanske tankegang, det ryster mig, tag dog og kig “indenad”.

 6. Nu kan der jo godt være vitaminer i junk food. Man tilsætter vitaminer i slik osv. i USA. Junkfood er bare billigere i USA og da økonomi spiller en stor rolle, kan man vel ikke fortænke nogen i, at sætte økonomi øverst på dagsordnen. Selvfølgelig spiller afhængighed af junkfood også en rolle.

  Synes ikke, at vi i Danmark skal forbyde fastfood restauranter, men lære vores børn og unge omkring kost. Derudover bør momsen på frugt, grønt og sunde fødevarer sættes markant ned, hvis vi virkelig mener, at sundhed er så vigtigt. Handling bag ord!

 7. Søren Bechmann says:

  I søndags syntes jeg faktisk også, at man burde overveje at forbyde MacDonald i Danmark…;-)

 8. Jeg er ikke sikker på, at den går, Søren. Ellers et udmærket forslag :D

  Men i det mindste kan du trække vejret roligt de næste 2 uger ;o).

 9. Kære alle,

  Tak for masser af gode og relevante kommentarer.

  For mit eget vedkommende, så synes jeg ikke man skal begynde at lovgive og lave forbud i lighed med det som byrådet i Los Angeles står til at gennemføre. Først og fremmest ville det være forholdsvis udansk, at indføre den slags forbud. Dernæst tror jeg simpelthen ikke, at et forbud mod junkfoodrestauranter ville løse problemet.

  Først og fremmest er jeg af den holdning, at sundhed starter hos det enkelte individ. Man må ganske enkelt tage et selvstændigt ansvar for at leve et sundt liv.

  Når det er sagt, er jeg meget enig i betragtningerne om, at det ville hjælpe, hvis der var en differencieret momsmodel på henholdsvis sunde rå- og madvarer og usunde former for mad, sodavand, slik og chips.

  PS til Søren: Jeg var meget enig med dig, hvis du havde spurgt mig søndag eftermiddag :o)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s