Den absolut bedste Batman-film til dato!

Forleden var jeg inde og se den nye Batman-film sammen med nogle arbejdskolleger og det var så absolut den bedste Batman-film til dato – i hvert fald efter min mening.

The Dark Knight“, der er en fortsættelse af “Batman Begins”, er selvfølgelig stadig præget af det traditionelle “miljø” omkring Batman-figuren i form af Batmobil, special effects, karrikerede skurke o.s.v. Men når det er sagt, er “The Dark Knight en langt mere mørk, dyster og sammensat film med en større fokus på selve historien og plottet. Samtidigt kommer man meget tættere på karaktererne bag hovedpersonerne uanset, om det drejer sig om ambition, retfærdighed, kærlighed, vanvid og moral eller mangel på samme.

Så fra at de tidligere Batman-film primært drejede sig som mængden af special effects, er den nye film nærmest underspillet på det punkt. Det gør dog på ingen måde noget og filmen fremstår langt mere helstøbt og seriøs – hvis man altså kan sige det om en Batman-film :o)

Så skynd dig ind og se “The Dark Knight”, hvis du ikke allerede har gjort det. Filmen er bestemt et biografbesøg værd.

Comments

 1. Jeg kunne ikke være mere enig med dig. Absolut en biograftur værd.

 2. Jeg synes nu “Batman Begins” var klart bedre. Den nye vil for mange ting og mister fokus. Derfor er den også en halv time for lang. Der er alt for meget der skal afsluttes. Men det er ikke en dårlig film… slet ikke. Men jeg synes ikke den lever op til “Batman Begins”.

  Alle Batman før “Batman Begins” tæller slet ikke med i min bog. Det er filmatiserede tegnefilm… kedelige og uinspirerende. I hvert fald efter min mening :-)

 3. I min bog må jeg nu dømme The Dark Knight som værende bedre end Batman Begins, men er helt enig med dig Jan i at alle før Batman begins ikke tæller med… det eneste de har efterladt til eftertiden er filmhistoriens dårligste skurk i form af Mr. Freeze og Arnold S.

 4. Tina Thomsen says:

  Jeg kan godt høre, at jeg må afsted til biografen hurtigste muligt. Så i går Dig og Mig – sikke en skuffelse. Valgte tilsyneladende den forkerte film.

 5. Ja, det må du absolut gøre, Tina :o)

  Og hvis du ikke har fået set “Batman Begins”, må du en tur forbi videobutikken :o)

  PS: Tak for “tippet” med “Dig og Mig” :o)

 6. Jeg har endnu ikke fået set Dark Knight, men hvis nogen derude mangler at få set Batman Begins, kan den købes rasende billigt.
  F.eks. hos Axelmusic.dk til 60 kroner for 2-DVD-versionen.

 7. Tak for tippet, Frank :o)

 8. Jeg er, til dels, enig med dig i din anmeldelse af filmen. Faktisk syntes jeg at den var lige lovlig lang. Den er ikke kedelig på noget tidspunkt men egentlig kunne den godt slutte der hvor Rachel Dawes dør og Two-face “opstår”.

  Michael fra binarybonsai.com har lavet en god anmeldelse som jeg vil anbefale alle at læse. Han har nogle gode pointer.

  Filmen er hamrende god. Ingen tvivl om det. Men der er nogle steder hvor den er lidt for poleret og lidt for veldrejet.

 9. Hej Ulrich,

  Jeg er enig med dig i, at filmen nok er en tand for lang. Den kunne godt have været 20-30 minutter kortere.

  Var lige forbi binarybonsai.com’s anmeldelse, som helt sikkert er god og som du skriver, har Michael nogle gode pointer.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s