DF: Har I ikke andet at bruge tiden på?

Jeg har netop læst på Jyllands-Postens website, at Dansk Folkeparti nu vil blande sig i sagen om “udlånet” af den lille havfrue til verdensudstillingen i Shanghai i 2010.

I følge artiklen kræver Dansk Folkepartis Karin Nødgaard, at økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen går ind i sagen og trækker hendes ministeriums forespørgsel om udlånet hos Københavns Kommune tilbage.

Personligt synes jeg, det er helt fint, at vi får sat endnu mere fokus på Danmark i en stærkt globaliseret verden og hvis den lille havfrue kan være med til det, er det helt okay med mig. Desuden tror jeg nu ikke, at turisterne kun besøger København for at se den lille havfrue – for i så fald tror jeg at de vil blive skuffet under alle omstændigheder.

Nå, men mit indlæg drejer sig egentlig ikke om min personlige mening om selve udlånet af den lille havfrue. Nej, jeg ønsker at give udtryk for en stigende frustration over, at politikerne (og alt for ofte Dansk Folkeparti) endnu engang kaster sig over en populistisk enkeltsag, som i bund og grund er ligegyldig.

Politikerne burde efter min mening bruge deres dyrebare og begrænsede tid på andre og langt mere alvorlige problemer. Hvorfor spilde tid på at snakke om et seks måneders udlån af den lille havfrue, når man eksempelvis stadigvæk kan opleve forarmede hjemløse i vores storbyer? Dansk Folkepartis krav er da spild af en ministers kostbare tid, når vi har langt mere brug for at få gennemført store og gennemgribende reformer, hvis den danske velfærdsmodel som minimum skal fastholdes.

Anyway, this is just my two cents, use it or lose it!

Comments

 1. Du siger det så klokke klart. Jeg er også i den grad træt at al den flider flader som der åbenlyst bliver brugt mere og mere til på derinde på Borgen.

 2. Ja jeg er altså hetl enig med dem – beklager. Den lille havfrue, hører til her og ingen andre steder. Hvor vigtigt det er for vores turisme bl.a. har du vist glemt.

 3. Jeg har bestemt ikke glemt, at det er vigtigt for turismen, men jeg tror nu engang på, at seks måneders “udlån” kan være medvirkende til at få flere turister til Danmark på lang sigt.

  Desuden var min pointe, at vi vist nok har langt større problemer her i landet, end at vores politikere skal spilde deres tid på spørgsmålet om vi skal undvære den lille havfrue i sølle seks måneder.

  Men sådan er vi så forskellige og ditto i forhold til, hvad man synes at politikerne skal bruges deres begrænsede ressourcer og tid på.

 4. Jeg blev lige lidt forvirret over det nye design herinde :-)

  Jeg tror de høster stemmer på de populistiske enkeltsager Leif – det er dem folk husker når de står i stemmeboksen… desværre!

 5. Jeg afprøver lige lidt forskellige designs – håber at du kan bære over med det :o)

  Med hensyn til din kommentar til indlægget, har tror jeg du har ret – desværre :o( Det er trist, for det skaber ikke nogen reel fremdrift og udvikling i vort samfund. I bedste fald bliver det til stilstand og i værste fald decideret tilbagegang :o(

 6. Og så vil vi da gerne lige låne havfruen, når de nu er færdige med hende i Shanghai… hun vil pynte ved havnefronten i Aalborg ;-)

 7. Hvis jeg kunne få lov til at bestemme, ville det være helt okay med mig :o)

  Faktisk ville det være en god idé, at lade den lille havfrue gå på skift blandt de større havnebyer i Danmark :o)

 8. Lars Jakobsen says:

  Måske skulle DF udlånes til Kina ;-)

 9. Det var da bestemt en mulighed, Lars :o)

 10. Lars Jakobsen
  For filan det var da en rigtig god idé, måske vi kunne få deres støtter med:lol:

 11. Det var dog en forfærdelig ide – tænk bare på hvor mange kinesere der er… kunne DF nu vinde en stor del af dem, så ender det med at DF regerer verden og ikke bare lille Danmark. Nej så hellere en deportation til Sibirien!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: