I forbindelse med “Chris På Vægten” projektet, har vi som bekendt været nogle gange i kokkeskole hos Martin Haugaard, som ejer og driver “SimplyCooking“.
I den forbindelse har Martin lært os at lave en masse velsmagende og sunde retter. Vi har selvfølgelig fået udleveret opskrifterne, men frem for at holde disse for mig selv, tænkte jeg at det ville være en god idé at dele dem med læserne af min blog.
Så i den kommende tid vil jeg på løbende basis offentliggøre disse opskrifter på min blog med det formål, at udbrede Martins opskrifter på god og sund mad til interesserede bloglæsere.
Jeg lægger ud med en opskrift på humus af grønne linser fra Puy. Denne humus er perfekt som tilbehør eller som pålæg på en skive groft rugbrød. Og så indeholder humussen både masser af smag og sunde “ting” som A-vitamin, beta-caroten, niacin, tryptofan, C-vitamin, natrium, kalium, fosfor, magnesium, calcium, fosfor, jern og zink.
Sværhedsgrad: 3 ud fra en skala på 1-5.
Ingredienser (til 4 personer):
- 300 gram grønne linser fra Puy
- 1 spiseskefuld karry
- 1 fed hvidløg
- 1 rød chili
- 1 spiseskefuld olivenolie
- Vand så det passer
- Smag til med salt & peber
Fremgangsmåde:
- Linserne skylles grundigt i koldt vand, så eventuel sand bliver fjernet.
- Koges i letsaltet vand i 25-30 minutter, til de er møre uden at være kogt ud.
- Vandet hældes fra.
- Tilsæt nu olivenolie, lidt vand, karry, finthakket hvidløg og fintsnittet rød chili (tag kernerne med, hvis du vil have en spicy variant, og fjern kernerne, hvis du ønsker en mildere version).
- Blandingen blendes til den får en fin og smørbar konsistens.
- Tilsæt eventuelt lidt ekstra vand, hvis nødvendigt.
- Smag til med salt.
Ernæringsinformation:
- Ca. 300 kcal i ¼ af retten, fordelt på:
- 19 gram protein
- 4 gram fedt, heraf 1,5 gram monoumættet
- 44,5 gram kulhydrat, heraf 6,5 gram kostfibre
Velbekomme :o)
Tusind tak – det glæder jeg mig til du fortsætter med – tænderne løber helt i vand. Mangler beklageligvis linserne ellers var jeg gået igang med at lave det lige nu og her ;-)
Var så lidt, Karin :o)
Umm tusinde tak for at dele.
Jeg har orange linser, mon ikke de kan bruges, selvom farvesammensætningen måske bliver lidt underlig. ;-)
Jo, det vil jeg umiddelbart tro, Catarina.
Der sker nok ikke noget ved at prøve :)
Fantastisk – det skal prøves. Vi venter spændt på næste version.
TT
Synes det er dejligt, du vil dele. Du skal bare lige være sikker på, at du må! Det er nemlig ikke givet. Men er du klar på den, så vil jeg da kigge med!
@Tina: Stayed tuned :o)
@Deborah: Hvis du mener, om jeg har fået lov af Martin Haugaard fra SimplyCooking til at bringe hans opskrifter, har jeg selvfølgelig det :o)
Det var netop det jeg mente ;-)