Hvorfor siger han ikke bare undskyld?

I sagen om den nu tidligere kulturminister og nuværende justitsminister Brian Mikkelsens løfte om skattefrihed til de danske OL-vindere, så forstår jeg ganske enkelt ikke, hvorfor han ikke bare beklager sin udtalelse.

Udtalelsen om skattefrihed i forbindelse med OL-vindernes hjemkomst fra Beijing, bar efter min mening præg af kådhed over de danske medaljer. Selvfølgelig var det dumt, at udtale sig om sådan et emne, uden at være sikker på, at det kunne lade sig gøre.

Men lige netop derfor forstår jeg ikke, hvorfor han ikke bare beklager udtalelsen overfor offentligheden og fortæller, at han ganske enkelt havde gjort regning uden vært.

Comments

 1. Det var ihvertfald meget lidt gennemtænkt. Jeg synes folk i det hele taget har fået en fantastisk tendens til at udtale sig, for at fortryde og tække torsk i land så store som blåhvaler få dage efter….. Gad vide, hvorfor de ikke lige tænker før de taler. Ja jeg undre mig!

  Og ja, det må da være det mindste, at han lige undskylder, men jeg synes i det hele taget, han har gjort en dårlig figur. Men det er så bare min mening.

 2. mettebech says:

  Jeg førsøger at komme i tanke om, hvorvidt jeg nogen sinde har hørt en politiker sige undskyld eller indrømmet de har taget fejl…

 3. Det er i hvert fald ikke særlig tit, at det sker, Mette.

  Og det pudsige er jo, at en politiker jo sandsynligvis ville opnå respekt for det, hvis det er oprigtigt og ærligt.

 4. Jeg forstår det heller ikke – det er menneskeligt at fejle og ved at erkende det opnår man større respekt end at forsøge at grave et skyttehul….

 5. Karin - Abildjyden says:

  Jeg er fuldstændig enig enig med Marianne. Det er menneskeligt at fejle, og så smukt er det at erkende det.

  En anden måde hvorpå jeg kan forklarer det af fejle – Det fortæller at hænderne ikke er dybt begravet i lommerne, det går lige lovligt stærkt. Og her er det igen med største respekt hvis der kommer en undskyldning.

  Vi kan alle få sagt et eller andet uden lige at have gennemtænkt det der smuttede ud, det vigtigste er at erkende det var en ups…., fejl.

 6. Jeg er helt enig med jer.

  Og tænk, hvis vores politikere turde sige undskyld, når de dummer sig, har været for hurtige eller i det hele taget bare taget en forkert beslutning. Så ville vi borgere slippe for at skulle høre på de samme politikeres søforklaringer og pressens evindelige jagt på den samme historie (som det er tilfældet med Brian Mikkelsen for tiden).

 7. Der skulle selvfølgelig stå “Trække torsk i land…”!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: