Interessant artikel i det nye Euroman…

Medens jeg nu alligevel skulle ligge i en hospitalsseng i et par dage i denne uge og skulle have tiden til at gå, fik jeg læst det nyeste nummer af Euroman (jeg skriver med vilje læst med kursiv, da jeg alt for ofte kun får bladret den slags magasiner igennem).

Jeg faldt over en, efter min mening, meget interessant artikel med overskriften “Med andre øjne”. Euroman har interviewet fem herboende udenlandske journalister fra Jordan, Spanien, Sverige, Tyskland og USA. Formålet var at få deres uforbeholdne syn på Danmark og danskerne ved at stille dem de samme fem spørgsmål:

 1. Hvad er den vigtigste historie, du har lavet om Danmark?
 2. Hvad har du lært af danskerne, mens du har været her?
 3. Hvilke ting ved danskerne lærer du aldrig at forstå?
 4. Hvad har overrasket dig mest ved danskerne?
 5. Hvad er dit favoritsted i Danmark?

Nogle af journalisternes kommentarer bekræfter selvfølgelig nogle af de klassiske fordomme, der findes om os danskere. Men blandt udtalelserne var bestemt også nogle meninger og betragtninger, jeg ikke havde hørt før. Og ikke alt var behagelig læsning.

Omvendt er jeg ikke nødvendigvis overrasket over, at udlandet ofte betragter os danskere som værende for selvfede og langt mere indelukket som folk, end vi gerne vil gå for at være. Men desværre er der noget om det :o(

I hvert fald synes jeg artiklen er interessant og giver stof til eftertanke.

Comments

 1. Jeg har rejst en del i USA, amerikanernes fordomme om os dansekere, er klart at vi er yderst racistiske. At vi er intolerante og lukkede. Sjovt vi opfatter os selv nok en del anderledes. Vi ved jo vi har ret…. Eller.. Det er det samme med tyskere, hold op vi har fordomme overfor dem. Det er så svært at komme af med. Nej et nuanceret og objektivt synd på andre nationener det vist ikke lige til.. Flot blok du har. Gode emner. Interessante. God bedring.

 2. God bedring!
  Sikke en forskrækkelse, du må have fået, men godt du var i god træning.

  Og med vores fordomme og hvad andre mener om os danskere… desværre er det tit, det vi hører om os danskere, hvilket jeg syntes er virkeligt trist!!

 3. @Kontorchefen: Tak for både dit feedback på, indlæg, min blog og god bedring :o)

  @Marianne: Tak skal du ha’ :o) Jeg er enig i, at det tit er det vi hører om os danskere, men der er desværre nok noget om det – i hvert fald, hvis man tror på ordsproget “skønhed afhænger af de øjne, der ser”.

 4. jeg har læst artiklen og genkender sagtens nogle af de ting som bliver nævnt om danskerne.
  God aften!

 5. I lige måde, Karolina :o)

 6. Jeg fik for nyligt en mail med titlen “You know you’ve been in Denmark for too long when…”

  Listen med underlige ting vi danskere gør var meget lang. Desværre var en stor del af tingene på listen også pinligt sande.
  Jeg har desværre ikke lige mailen liggende længere, men hvis andre støder på den kunne det jo være sjovt at få listen op i denne tråd :-)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: