Det gjorde næsten ikke ondt…

I dag fik jeg den årlige influenzavaccination på arbejdet og det gjorde heldigvis næsten ikke ondt – altså at blive stukket :o)

Jeg satser på, at det var fordi lægen var dygtig til sit arbejde, og ikke fordi jeg er ved at blive resistent overfor kanyler :o)

Comments

 1. Nu er jeg ualmindelig erfaren på området – desværre! Det er en blanding af de to kan jeg fortælle dig. For uanset hvor erfaren du er, kommer du ud for en, der bare ikke kan stikke om deres liv afhang af det, så lover jeg dig, det kan mærkes ;-) – Jeg fik også min influenza igår, og det kunne slet ikke mærkes! ;-)

 2. Dejligt du ikke mærkede det lille prik.

  Får alle medarbejder tilbudt influenzavaccination, eller er det ikke et tilbud, ;-)

  Tror faktisk aldrig jeg har haft influenzava. Har kun været lidt snotte og sådan, ikke den store tur. :-)

 3. Du kan klare hele vinteren nu! :-)
  Du må have en god lørdag.

  ps. Min søster er faktisk meget god til at stikke…

 4. Vi får alle tilbudt vaccinen på mit job, men jeg har aldrig selv taget imod den, endnu. Tror ikke jeg har haft en rigtig influenza, og jeg bilder mig ind at vaccinen så ikke er interessant få længe mit immunforsvar er i top på den front:)

 5. Personligt synes jeg, at influenza vaccination er en god ting, som forbyggelse, specielt hvis ens immunforsvar ikke er helt i top.

  Noget tyder på, at ens immunforsvar er svækket efter en omgang hård fysisk træning.

  Glæder mig at høre, at det slet ikke gjorde ondt:) Jeg skal nemlig selv have en vaccination, som vi får tilbudt på arbejdet.

 6. Det er alle de stoffer, Leif….man mærker slet ikke stikket til sidst.

 7. Men for at være On topic har jeg sagt nej tak til vaccinen på arbejdet. Jeg har vist aldrig i mit liv haft influenza, så egentlig synes jeg det er noget pjat at begynde at blive vaccineret imod det nu.

  Men det kan selvfølgelig være, jeg bliver klogere… :o)

 8. @Deborah: Jeg tror du har meget ret i, at lægerne kan deles op i to grupper: Dem, der er rigtig gode til at “stikke”, og dem som bare ikke kan finde ud af det.

  @Catarina: Alle vores medarbejdere kan blive influenzavaccineret kvit og frit, hvis de har lyst :o) Godt at høre, at du ikke har været igennem den store tur :o)

  @Karolina: Også rigtig god weekend til dig, Karolina. Med hensyn til din søster og hendes evne til at være god til at stikke, så går jeg efter at det ikke bliver nødvendigt :o)

  @Pia: Problemet er jo nok bare, at når/hvis immunsystemet ikke er helt i top (hvad det jo ikke kan være hele livet igennem), så er det sandsynligvis for sent. Jeg går helt klart efter “rather safe than sorry” :o)

  @Anne: Jeg er ikke overraskende helt enig med dig :o) Du må sige til, hvis jeg skal komme og holde dig i hånden, når du skal stikkes :o)

  @Stine: Ja, det er selvfølgelig rigtigt, det havde jeg helt glemt :o)

  Hvad angår det med, at du synes det er noget pjat at begynde at blive vaccineret nu, så er jeg selv af den holdning, at jeg vil hellere vaccineres end at tage chancen for at få influenza med de ubehageligheder, der følger.

  Det er også mange myter om influenzavaccinationer og i den sammenhæng faldt jeg over nedenstående tekst fra Danske Lægers Vaccinations Service:

  “Der gives omkring 670.000 influenzavaccinationer om året i Danmark, og alvorlige bivirkninger er ekstremt sjældne. I forbindelse med vaccinationen kan der forekomme let ømhed og hævelse ved stikstedet i få dage. I videnskabelige undersøgelser har det vist sig, at feber og andet ubehag efter influenzavaccination ikke forekommer hyppigere end efter “vaccination” med saltvand. Læs vaccinens indlægssedel her Influvac og vaxigrip. Influenzavaccination anvendes på verdensplan i mange hundrede millioner doser. Alene i USA bliver næsten 100 millioner personer årligt vaccineret, svarede til hver tredje amerikaner. I delstaten Ontario, Canada (der har ca. 12 millioner indbyggere) er vaccination mod influenza gratis for ALLE borgere. Unge som gammel. Syge som raske. Det fortæller noget om hvor sikre vaccinerne er. En Canadisk undersøgelse har påvist, at for hver gang én person får en allergisk reaktion på grund af vaccinene, får 2 personer en allergisk reaktion fordi de kommer i medicinsk behandling som følge af at de har influenza.”

 9. Har I dag fået min influenza vaccination på arbejdet.
  @Leif: Jeg synes nu alligevel det gjorde lidt ondt. Blev stukket i skulderen.

  Det gode var, at det hurtigt var overstået :)

 10. Du er en kylling, Anne :o)

  Men det er også helt okay, jeg er også lidt kylling i forhold til indsprøjtninger :o)

 11. Det indrømmer jeg gerne, når det kommer til indspøjtninger, er jeg en kylling :)

  Det vender jeg mig aldrig til :)

 12. I dagens udgave af Jyllands-Posten, nærmere præcis i 2. sektion, er der en artikel om 10 myter influenza og forkølelse.

  Da jeg alt for ofte hører myten om, at man kan blive syg af en influenzavaccination, kan jeg ikke lade være med at tage følgende citat ud af artiklen:

  “Myte: Vacciner er farlige.
  Fakta: “Vacciner er ikke farlige, men de har bivirkninger som enhver anden medicinsk behandling. Bivirkningerne træder måske tyderligere frem ved vacciner, fordi vi tager et raskt menneske og behandler det. Modtager en syg patient derimod en behandling, er han eller hun nok mere tilbøjelig til at acceptere visse bivirkninger. Sammenligner vi vacciner med den naturlige variant af sygdommen, kommer ingen vacciner bare tilnærmelsesvis op i nærheden af farlighedskategori som den naturlige finfektion”, fastslår Allan Randrup Thomsen (professor i eksperimentiel virologi).

  Endvidere fastslår han, at det er en skrøne, at man kan få influenza af en influenzavaccination.

  Men læs eventuelt selv mere i den interessante artikel i dagens Jyllands-Posten :-)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s