Kiin Kiin: En fantastisk madoplevelse!

I går aftes havde jeg fornøjelsen af, at være inviteret til at spise på gourmetrestauranten Kiin Kiin. Denne restaurant excellerer i det moderne thaikøkken med alle de skønne fjernøstlige smagsvarianter som det giver.

Fra første øjeblik vi kom ind i restauranten, fornemmede vi en helt speciel stemning. Det var som om, det var en blanding af det miljø man generelt oplever på finere gourmetrestauranter, tilsat en diskret men alligevel tydelig portion asiasisk stemning.

Generelt set er jeg meget begejstret for thaimad, men nogle gange synes jeg, at visse smagsnuancer forsvinder lidt, hvis kokken har været for rundhåndet med de klassiske thaikøkkeningredienser som eksempelvis rød og grøn karry, chili, kokos og koriander.

På Kiin Kiin var det heldigvis ikke tilfældet, tværtimod endda! Det var som om, at kokkene formåede at holde fast i alle de traditionelle smagsvarianter, men hvor de havde “fintunet” doseringen af krydderierne på en så delikat måde, at man virkelig kunne smage hver enkelt af de gode råvarer, der blev brugt i retterne. Det er klart, at når en ret reelt set skulle være stærkt krydret, så var den det også, men aldrig for meget.

Samtidigt var det sjovt at se, hvordan Kiin Kiin formåede at give klassiske thairetter et “gourmettouch”, hvilket blandt andet er ensbetydende med mange små retter, som blev præsenteret på en meget flot og elegant måde. Den tilhørende vinmenu var selvfølgelig tilpasset retterne, hvilket for øvrigt må have været ikke så lidt af en udfordring for kokkene. Flere af retterne indeholdte på en og samme tid både søde, bitre og stærke smagsvariationer og det kræver ikke så lidt af en vin, når den skal kunne kapere en så stor smagsdynamik.

Alt i alt var det en fantastisk sanseoplevelse med masser af indtryk til både mund, næse og øjne. Og med et serviceniveau, som var også var helt i top, blev besøget på Kiin Kiin til noget nær den perfekte restaurantoplevelse. Kiin Kiin er ganske vist et dyrt bekendtskab, men ikke desto mindre er restauranten så absolut et besøg værd, hvis du har lyst til en helt speciel madoplevelse.

Comments

 1. Spændende, den skal da med sikkerhed aflægges et besøg. Tror et velfortjent tidspunkt vil være, når jeg er færdig med at skrive på min Master.

 2. Jeg er jo ikke så meget til det “opstyltede” mad, og kan bedre lide det mere almindelige – det kan min pengepung så også, så det er jo meget heldigt *S* Men godt du var glad for dit besøg!

 3. Det lyder rigtigt lækkert, Leif.

  Den er noteret – til næste gang jeg skal på den side af Storebælt eller til jeg får brug for at reservere bord # 9 ;-)

 4. @Tina: Det lyder som en rigtig god idé at forkæle dig selv med et besøg på Kiin Kiin, når du er færdig med at skrive på din Master :o)

  @Deborah: Der er et tid og sted for alting her i livet og nogle gange er det helt almindelig det bedste og andre gange er det “opstyltede” en fantastisk oplevelse :o)

  @Mette: Kan regne ud, at du har været inde på Kiin Kiin’s website og læse lidt :o)

 5. Tak for tippet. Der skal jeg ind, næste gang jeg er i KBH. Lige et spørgsmål. Nogle gange oplever jeg at netop udanske køkkener fordansker maden, forstået på den måde, at de gør det stærke svagere eller undlader enkelte ingredienser end det er i hjemlandet, er det også sådan på Kiin Kiin?

 6. Kiin Kiin er efter min mening 100 % tro mod thaikøkkenet og forsøger således ikke på at fordanske maden – heldigvis :o)

 7. Tak for det. Nøjjj nu glæder jeg omend endnu mere.

 8. Ja, afsted med dig til Kiin Kiin snarest muligt :o)

 9. Jeg har hørt så meget godt om det spisetempel – så det står på min ønskeliste over steder der skal prøves :-)

 10. På anbefaling af Madamen er jeg et smut forbi dit indlæg om Kiin Kiin som jeg netop har besøgt.
  Jeg deler bestemt din totale begejstring for stedet og hele oplevelsen. Selvom det var temlig dyrt.

 11. Jeg har været der én gang og kommer der sandsynligvis aldrig igen.

  Det er rigtigt nok, at der er smukt og stemningsfuldt, men

  1) selv om man ikke skal haste igennem den slags mad, er der grænser for, hvor lang tid jeg er parat til at acceptere mellem retterne.

  2) Det hedder sig jo, at man ikke skal spise sig mæt, men man skal vel heller ikke gå direkte sulten fra en middag, som man har betalt en temmelig klækkelig sum for.

  Jeg synes, det var var for meget ingenting hæftet op med roser – tæt på kejserens nye klæder!

  • Nu er smag og behag som bekendt en meget individuel størrelse, men jeg står nu stadigvæk ved min positiv anmeldelse og at jeg sagtens kunne finde på at komme igen på Kiin Kiin – også for at blive mæt :-)

 12. Der har jeg bestilt bord (+overnatning et sted i KBH) til når min mand fylder 50, kunne ikke få plads på Noma. ;)

Trackbacks

 1. […] at have “syndet” lidt (eller rent faktisk måske en hel del) i forbindelse med mit restaurantbesøg i går aftes, bliver man nok nødt til at “lide” lidt efterfølgende […]

 2. […] om det går langsomt, udvikler vægten sig fortsat i den rigtige retning. Ganske vist var jeg på restaurant fredag aften, men alligevel lykkedes mig at få smidt yderligere 0,4 kg i forhold til sidste søndag, hvilket […]

 3. […] Noget specielt er i vente på Kiin Kiin. […]

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: