Gad vide om…

Gad vide om...

I al beskedenhed betragter jeg mig selv som en menneske med mange forskellige evner og talenter. Imidlertid kan jeg ikke føde børn (sådan er det jo med os mænd), reparere en bil eller designe og bygge en Storebæltsbro, hvilket også er helt okay med mig, da jeg på ingen måde er ingeniør eller bygningskonstruktør.

Og nu vi er ved emnet om, hvad jeg ikke kan, så har det været en forholdsvis velbevaret hemmelighed, at jeg faktisk slet ikke kan spille nogen form for traditionel kortspil (det er så ikke længere nogen hemmelighed). Med kortspil mener jeg eksempelvis poker, bridge eller kabale. Det har ganske enkelt aldrig “trigget” mig og jeg har derfor ikke brugt mange minutter på at sætte mig ind i kortspil overhovedet.

Nu erfarede jeg i går, at en 22-årig dansker har vundet ikke mindre end 53,5 millioner kroner i VM i poker i Las Vegas, USA. Desværre kan jeg ikke deltage i den slags konkurrencer, når jeg nu ikke kan finde ud af at spille poker overhovedet :o(

Jeg var til gengæld vanvittig god til at spille bilkortspil som barn. Gad vide om der findes et VM i bilkortspil, hvor man kan vinde en lignende præmiesum :o)

Comments

 1. Det må du da kunne Google dig til Leif.

  Eller måske kunne du være heldig at din samling (hvis du har en sådan) indeholdt et kort der var millioner værd for samlere ;-)

  Hvad mener du i øvrigt om, at Poker bliver betragtet som en “sportsgren”..? Er den ikke lidt langt ude… så sidder der sådan en bleg nørd og drikker cola… ikke meget sportsmand over ham!

 2. Ja, det må jeg da prøve, Mette :o)

  Desværre har jeg ikke nogen samling, ja faktisk har jeg slet ikke nogen bilkortspil :o( Måske har mine forældre gemt et sæt kort eller to på loftet :o)

  Med hensyn til at nogle begynder at betragte poker som en “sportsgren”, så holder det ikke efter min mening. Poker er og bliver et spil!

 3. Leif Jensen says:

  Da jeg så billedet til dette indlæg, var jeg allerede på vej tilbage til barndommen inden overhovedet at læse artiklen. Bilkort var det helt store hit – kunne sidde i timevis med en ven og konkurrere om hvem der havde flest cylindre, flest hestekræfter osv. Husker specielt et “deck” med en masse hurtige biler i skrap konkurrence på vægt og HK – og så var der ET kort i dette “deck” der kunne vende hele spillets gang – en enorm Caterpilar dumpster truck som vejede ufatteligt mange tons, havde flere tusinde HK – og kunne køre 10 km/t
  Så tak for et “kick back on memory lane” :)

 4. Jeg er overrasket – du er jo et konkurrencemenneske. Og der er da ikke noget mere spændende end at spille kort. Jeg kan næsten blive så ophidset, at jeg får hjertestop. Efterhånden er det godt nok nogle år siden jeg har spillet, men jeg var VILD med at spille whist. Jeg er også ret vild med skak, men det er jeg altså rigtig dårlig til.

  Jeg forstår heller ikke hvorfor Poker absolut skal være en sportsgren. Giver det spillet en eller anden fordel? Forventer spillerne at andre vil tage det mere seriøst? Jeg har intet mod poker. Jeg er sikker på at det er utrolig spændende. Men det har da ikke noget med sport at gøre.

 5. @Leif: Ja, det var tider :o)

  @Jens: Ja, jeg er bestemt et konkurrencemenneske – bare ikke lige når det gælder kortspil og heller ikke skat :o)

  Med hensyn til, at poker begynder at blive betegnet som en sportsgren, så tror jeg nu mere det bunder i et forsøg på at gøre spillet lidt mere “stuerent”.

 6. Det er jo utroligt, at en ung fyr har vundet så mange penge i pokerspil. Bare det nu ikke får et hav af unge til at kaste sig over poker, for derefter at miste en masse penge …
  Leif, nu er der bestilt bord til vores blogtræf den 24/1 på Bibendum i Nansensgade – jeg glæder mig til at møde dig igen :-)

 7. Der findes da snart VM inden for alt muligt… så hvorfor ikke også bilkort?
  Men du vinder nok næppe 53 millioner hvis du løber med titlen ;-)

 8. @Madame: Nej, lad os håbe at han får investeret en stor del af pengene på fornuftig vis og ikke spiller det hele op :o) Med hensyn til blogtræf den 24. januar 2009, så er det hermed noteret i kalenderen :o)

  @Jan: Nej, det sker nok ikke, Jan. Førstepræmien vil nok nærmere være 53 kroner :o)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s