Er det starten på endnu et partiflop?

Er det starten på endnu et partiflop?

Jeg har netop læst på Berlingske.dk, at det tidligere Radikale Venstre folketingsmedlem Simon Emil Ammitsbøl måske vil stifte et nyt parti. Det skulle åbenbart ske sammen med en anden politisk løsgænger i form af det tidligere konservative folketingsmedlem Pia Christmas-Møller.

Om det kommer til at ske eller ej, bliver vi klogere på efter i morgen kl. 13.00, hvor Simon Emil Ammitsbøl har indkaldt til pressemøde på Christiansborg.

Men hvis det nu rent faktisk bliver en realitet og endnu et nyt parti ser dagens lys, kunne jeg godt frygte, at det blot vil være starten på endnu et partiflop oven på de mange op- og nedture for Ny Alliance/Liberal Alliance.

Brændt barn lugter som bekendt, og endnu et lille parti kunne på forhånd godt lugte af stemmespild og spærregrænse.

Men jeg kan selvfølgelig tage fejl.

Comments

 1. Jeg hverken tror eller håber, du tager fejl!!!! Gyyys – er det eneste, jeg har at sige til det!

 2. Det tror jeg desværre ikke, at jeg gør, Deborah.

 3. Har lige læst at Naser Khader nu stopper helt i Liberal Alliance og bliver løsgænger. Det var i hvert fald ikke en succes historie med det…
  Jeg tvivler også på at Simon A. kan komme ud på den anden side med skindet på næsen.

 4. Jeg har også set det med Naser Khader og jeg tror, at Simon Emil Ammitsbøl kommer til at lide en lignende skæbne.

 5. Pu ha efter Ny Alliance, orker jeg næsten ikke snakken om et nyt parti….

 6. Kunne det tænkes at Naser Khader skal med i det nye parti…Så lige Ekstra Bladet LOL

 7. Nej, det kan desværre blive en gentagelse af farcen omkring Ny Alliance.

  Med hensyn som Naser Khader som eventuel medlem af Simon Emil Ammitsbøls nye parti, så tror jeg dog, at Naser efterhånden er klog nok af skade til, at han vil blive medlem af et helt nyt parti.

 8. abildjyden says:

  Uha ja, hørte det til morgen, og nu er der noget med Naser.

  Jeg personligt har det ikke så godt med alt for mange partier. Jeg holder ved hvor jeg har været medlem i mange år. Jeg er da ikke enig i alt, jeg kan ikke finde et eksisterende parti, hvor jeg er 100% enig, hvem kan det?

  Det er ikke kun i politik vi kan være uenige med det vi støtter, jeg elsker mine børn, dog kan jeg da godt være uenige med dem. Jeg går da ikke ud og vil have dem byttet til noget bedre.

  Jeg vurdere hvad jeg kan stå indefor, og der hvor hjertet brænder mest, er hvor jeg sætter mit kryds, er medlem.

  Skal et parti være 100% tilpasset, så vil der være lige så mange partier, som der er stemmeberettigede, og ja, spærregrænsen vil ikke være mulig.

 9. Det er gode tanker, du kommer med der, Karin.

 10. Ja, dansk politik har absolut ikke været kedeligt de seneste par år.

 11. Ha ha…Jeg tror at Simon Emil Ammitsbøl stifter en ny parti med Naser Khader og det bliver til Radikale Alliance ;-)

 12. @Michael: Nej, der har virkelig dømt farce, underholdning og overraskelser i det politiske liv igennem det sidste års tid. Mogensen & Christiansen må klappe endnu mere i deres hænder, for de får jo serveret masser af indhold på et sølvfad.

  @Karolina: Glimrende bud på et genmuteret parti :o)

 13. Hmm…jeg er jo en af dem der mener at Simon Emil Ammitsbøl er et politisk-fjols.

 14. Jeg må indrømme, at han heller ikke er min kop te mildelst talt, ja faktisk kan jeg med 100 % sikkerhed sige, at jeg kommer ikke kommer til at stemme på ham.

 15. Jeg synes det er meget vigtigt at vi har mange partier at vælge i mellem. Tænk hvis vi havde det som i USA? Nej tak! Men derudover så tror jeg at fiaskoen med Liberal Alliance har gjort det meget svært for nye partier her i landet.

 16. Jeg synes også, at det er godt med en god portion mangfoldighed, men omvendt kan jeg også godt synes, at vores spærregrænse er alt for lavt og at der trods alt er for mange partier her i landet.

  Personligt tror jeg aldrig, at vi kommer til at få gennemført nødvendige og gennemgribende reformer for alvor så længe, at der er så mange partier der skal blive enige.

 17. Jørgen Lang Jørgensen says:

  Årsagen til at vi i dag ser så mange løsgængere i Folketinget og at nogle fristes til at danne nye partier er, at de pågældende politikere ikke har kunnet opnå de poster de ønskede i deres gamle parti og så mener de, at det er politisk relevant at danne et nyt parti, men det er alt for tyndt et grundlag at danne et nyt parti på.

  Den politiske debat i Danmark mangler i øvrigt klare og realistiske poltiske udmeldinger fra de enkelte partier – samt at man derefter tør stå ved sine holdninger også selvom disse møder modstand i den offentlige debat.

  De politiske partier flokkes omkring midten i dansk politik med det resultat, at de stort set har de samme politiske holdninger plus/minus 10 %. Nogle udtrykker den floskel, at man skal arbejde henover midten i dansk politik.
  Det sker i dag, idet over 80% af alle lovforslag bliver vedtaget i enighed i Folketinget.

  De eneste partier, der står ved deres politiske holdninger er Dansk Folkeparti og Enhedslisten. De har altid meldt klart ud hvor de står politisk, hvorimod de andre partier er klar til at vende 180 grader, hvis opinionsmålingerne viser at det kan betale sig.
  Det så vi klart i den sidste valgkamp, som var fyldt med de såkaldte kovendinger og gyldne løfter.

  De politiske debatter i dag får nemt karakter af en gang ordkløveri om de samme politiske standpunkter og fører til det resultat, at journalister og vælgerne kun vurderer politikerne efter hvordan de klarer sig retorisk (hvem vandt og hvem tabte debatten) og så hvordan aktørerne ser ud på TV.

  Det er så et spørgsmål om vi skal være så kede af det, idet det er et tegn på, at vi har fået opbygget en velfærdsstat, hvor uligheden er minimal sammenlignet med andre lande tillige med et veludbygget socialt sikkerhedsnet, som ingen ved sin fulde fem vil afskaffe – måske bortset fra nogle vildfarne ultraliberalister.

  Disse partier Ny Alliance/Liberal Alliance og de nye parti Borgelig Centrum har ikke en chance ved et kommende valg, idet de kun bygger på surhed over de gamle partier og de har ikke nogen politisk substans.

  Den politiske øvelse i dag går ud på, at tilrettelægge velfærdsstatens indretning i takt med den globale og samfundsmæssige udvikling ikke mindst udviklingen i EU-samarbejdet.

 18. Jeg har lige set at en afstemning, hvor 91% afviser, at at de kunne finde på at stemme på Borgerligt Centrum. Han skal jo altså først lige ind, og det tror jeg slet ikke han kommer. Så jeg tror heldigvis, vi kan tage hans storhedsvanvid helt roligt ;-)

 19. kommentarsporet says:

  De Radikale er åbenbart i radikrise og de radicoole forlader skuden i ekspresfart.

Trackbacks

 1. […] Borgerligt Centrum: Svarer det ikke til… 6 01 2009 […]

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: