Er Statsministerens løn fair?

Apropos diskussionen om bankdirektørlønninger

Apropos sidste uges diskussion om bankdirektørers lønninger og Helle Thorning-Schmidt heldigvis kuldsejlede forsøg på at sætte et loft på denne “faggruppes” lønninger (hvilket jeg selv kommenterede i et indlæg), faldt jeg over et interessant indlæg på Joachim Sperlings blog på Business.dk.

Han stiller blandt andet spørgsmålet ved, hvorvidt statsministerens løn på 1,2 millioner kroner om året så også er rimelig. Sperling går endda skridtet videre og sætter det op imod en række andre offentlige toplederes lønninger.

Jeg synes, det er ganske interessant læsning, men døm selv ved at klikke her og læs Joachim Sperlings blogindlæg.

Comments

 1. Utrolig spændende læsning som jeg kun kan være tilhænger af. Og jeg mener at en statsministeren lønnes alt for lavt. Det undre mig at Sperling ikke har taget kongehuset lønninger med?
  Men jeg er enig i at nogle ministre også får en for høj løn – en løn skal der kunne argumenteres for og om Eldrup lige er sin løn værd – ja det kan diskuteres længe….
  Men det største paradoks der skal gøres op med er nok; Janteloven…… Ikke før vi kan komme ud over denne – kan vi lønne folk i det offentlige efter deres resultater. Det kunne være spændende hvis en folkeskolelærer også skulle resultats lønnes – Hvordan ville man gøre det? Ville det få en betydning for folkeskolens ry?

 2. Jeg synes også det er meget svært, men jeg synes at noget er helt forkert, når de mange ansatte spindoktorer får lige så meget i løn som statsministeren.

 3. Helt enig, Jens, men sådan er markedsprisen på sådan “doktorer” åbenbart :-(

 4. Jeg er meget enig, Marianne :-)

  Det kunne virkelig være sjovt, at få Kongehusets lønninger med trods alt :-)

  Janteloven har jeg desværre ikke så meget overfor og har derfor også svært ved at kommentere den – udover at jeg synes, at vi engang for alle skulle få “afskaffet” den :-)

 5. Min umiddelbare reaktion var, at der må være noget galt med statsminister-lønnen. Jeg synes ikke, at man skal lave politikerhvervet om til en “honningkrukke”, som tiltrækker spekulanter og den slags, men på den anden side skal statsministeren ikke have behov for supplerende indtægter fra måske tvivlsomme aktiviteter! :-)

  Jeg kan se, at min løn er alt for lille.

 6. Makes sense, Donald – rigtig meget faktisk!

  Jeg vil til gengæld udvise ydmyghed og ikke klage over min løn – specielt ikke, når jeg nu generelt set synes, at jeg har verdens bedste job :-)

Trackbacks

 1. […] øvrigt tillykke med det), kan jeg konstatere, at der i dag er der er større søgning på “statminister løn” og “statministerens løn” end nogen andre ord eller […]

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: