Om forskellen på haster og vigtigt…

Hvis du nogle gange er i tvivl om forskellen på haster og vigtigt, kan du finde inspiration og hjælp til at adskille disse to begreber i en artikel fra Harvard Business Publishing.

Klik her for at komme til indlægget.

Comments

 1. Og apropos emnet, så faldt jeg også over et link om, hvordan du laver to-do lister, som rent faktisk virker.

  Klik her for at komme til dette indlæg.

 2. Hej Leif.
  Tak for linket; artiklen har givet mig noget at tænke på nu og fremover et (stort?) arbejde med at ændre min arbejdsgang.
  Jeg tænkte, at du ville inspirere, de første gange jeg uforvarende landede på din blog, og tredje gang tilføjede jeg dig på min feed eller hvad det nu hedder.
  Det viser sig at holde stik, så nu hænger du vist på mig ;o)

  Bedste hilsener
  Flora

 3. Kære Flora,

  Det vil såmænd kun være mig en fornøjelse, at “hænge” på dig.

  Så hvis jeg kan gøre noget for at hjælpe dig direkte eller indirekte, må du sige til.

  De venligste hilsner

  Leif

 4. Hej igen Leif.
  Nu er der gået lidt tid, og jeg har flere gange taget mig i nakken for at få ændret på tingenes tilstand, men jeg skal liige have ryddet mit bord, liiige have ordnet 17 ting, så jeg kan få overblik, og det er det svære. Jeg bliver bombarderet med forstyrrelser, og de er både en velsignelse og en forbandelse, alt efter mit humør, men især efter hvor mange af de “vigtige” opgaver, jeg har liggende på mit bord. Som du har måske kan fornemme, er jeg en fuldblods “urgent girl” med en masse hængepartier.
  Nogle dage går udelukkende med urgent business, og hele tiden skubber jeg andre opgaver foran mig. I de sidse par uger har jeg måtte trodse strømmen og få styr på flere hængepartier, og det er en lettelse, hver gang jeg får ekspederet en af dem. Det er hængepartierne, der fylder mig med dårlig samvittighed, giver stress og åndenød.
  Så, i morgen skal jeg i gang med at lave lister, så jeg ved præcist, hvad der ligger af vigtige opgaver, og så må hasteopgaverne komme ind imellem.
  Det var rigtig fint at læse den artikel, for den satte for første gang ord på mit problem. Tidligere har jeg blot udtrykt frustration over ikke at nå noget, i hvert fald ikke det, jeg havde sat mig for, og det var og er enormt stressende.
  Nu er jeg spændt på, hvordan det vil komme til at gå; det bliver nok lidt svært, for mit indbyggede pleaser-gen, har det med at overrule mine bedste intentoner.
  På med vanten og hav en god uge.
  Bedste hilsener
  Flora

 5. Hej Fiora,

  Det er fair nok. Nogle gange skal man bruge tid på at få skabt grundlaget for orden i sagerne, det kender jeg selv alt til :-)

  Jeg tror til gengæld også på, at selvom man har travlt og måske også er bagefter, er det altid en fordel med lister, der giver overblikket trods alt! Det kan godt være, at man er bagefter, men alene det med at have overblikket over, hvad man er bagefter med, kan i sig selv være med til at skabe ro og fokus.

  Held og lykke med listerne – du er right on track :-)

  Leif

Trackbacks

 1. […] emnet produktivitet, som jeg netop har været inde på i mit forrige indlæg, har min tvillingebror fundet frem til et meget simpelt og interessant tip til, hvordan man kan […]

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: