Konkurrence: Vind gavekort på 300 kroner ved at fortælle mig, hvordan kommer du i gang med at læse en bog og får den læst færdig?

bog1

Igennem de seneste år har jeg fået en masse gode og spændende bøger, blandt andet som gaver i forbindelse med fødselsdage og lignende. Jeg har også selv købt en del bøger, som jeg igennem tiden har ønsket at læse.

Problemet er imidlertid, at jeg i den samme periode bare ikke har fået læst særlig mange af disse bøger. Ikke fordi, jeg ikke har lyst til at læse dem, men mere fordi, at jeg bare ikke har kunne tage mig sammen til at få startet på en given bog og dernæst, at få læst bogen færdig indenfor et overskueligt antal uger/måneder.

Ergo har jeg en god stak bøger liggende “på lager” og de venter alle sammen på at blive læst. Og et eller andet sted er det jo synd og skam. For en bogs eksistensberettigelse er jo et eller andet sted, at den bliver læst og forhåbentlig også forstået.

Hvad med dig selv? Hvordan kommer du igang med at læse en god bog og næsten endnu mere vigtigt, hvordan får du den læst færdig? Sidder du bare derhjemme med en god kop te og et varmt tæppe? Eller hygger du dig med en god latté på Robert’s Coffee samtidigt med, at du læser et par kapitler af den bog, som du fik i fødselsdagsgave?

Tips, trick, gode råd og inspiration søges i denne sammenhæng. Det bedste forslag vil jeg endda gerne præmiere med et gavekort på 300 kroner til SAXO.com. Så fortæl mig, hvad du gør for at få læst en bog fra start til slut. Måske er det dig, der ender med at vinde gavekortet!

Deadline for dit input – som jeg glæder mig til at få – er fredag, den 27. marts 2009.

Comments

 1. Tja, det, der virker allerbedst for mig, er at tilbringe 2 x 47 minutter dagligt i DSB’s varetægt :-) . Den lange transporttid giver mig den uafbrudte læsetid, som jeg sjældent finder (tillader mig at finde) hjemme.

  I øvrigt er det min store nysgerrighed, der driver mig til at læse bøger færdig. Så … hvis nysgerrigheden ikke bliver pirret, ja, så har bogen heller ikke gjort sig fortjent til færdiglæsning. Og returnerer til reolen ;-) .

 2. Kære Bente,

  Tak for dit bud, som bestemt er et relevant bud.

  Nu har jeg ganske vist selv bil og kører således meget sjældent med offentlige transportmidler, men måske er det vejen frem til at få læst bøger :-)

 3. Hej Leif.

  Jeg ved godt at dette er en af de dyrere måder at gøre det på:
  Jeg foreslår en ferie på en øde ø uden meget at lave. Der skal du nok få læst et par bøger igennem.
  Var selv i østen i januar på en ø som blev holdt i gang af generatorer. Her fik jeg læst 4 bøger på 9 dage og såløb jeg desværre tør.
  Men det er fantastik afslappende og kan varmt anbefales.

  Ellers kan jeg foreslå lydbøger.
  Jeg kom igennem alle 4 Dan Brown bøger i bilen sidste år når jeg skulle rundt til turneringer.

  Held og lykke med det.

 4. Tina Thomsen says:

  Ærlig snak så tror jeg, at det handler om, at man får eksperimenteret med den rigtige bog fra starten. Derefter kan man bedre leve med, at der fra tid til anden er én, der ikke bliver læst færdig. Og hvad er så den rigtige bog – ja, det er jo helt afhængig af hvad man er til.

  Personligt havde jeg ind til for 3 måneder siden aldrig læst en krimi eller form for skønlitteratur. Altid har jeg hængt fast i diverse faglitteratur, og ikke følt, at jeg havde tiden til andet. Efter jeg afsluttede min Master i november besluttede jeg mig dog for, at nu skulle det være. Jeg havde virkelig, på alle mulige måder, lyst til at opleve samme følelse som andre tit beretter om – du ved det med hvordan de kan forsvinde ind i en bog, og glemme alt om tid og sted.

  Min første bog var Tankados Kode af Dan Brown, hvilket jeg startede på da jeg fløj til NY i januar. Siden da har jeg læst ”Passageren”, “Mænd der hader kvinder”, “Pigen der leger med ilden”, “Luftkastellet der blev sprængt” og er nu i gang med “Engle og Dæmoner”.

  Skal du blive bidt af en bog – så må Stieg Larsson bog ”Mænd der hader kvinder” være et godt bud – i hvert fald hvis du er til krimier! Jeg er sikker på, at du vil syntes om den – og bare vent inden længe er du bidt af en gal læsehest.

  PS: Jeg er super glad for, at jeg omsider har fundet lysten og glæden ved at læse bøger. Når det er sagt, så tror jeg også det kræver, at man virkelig er indstillet på, at det er det man virkelig har lyst til. Havde du skrevet ovenstående til mig for et år siden, er jeg ikke sikker på, at jeg havde bidt på.

  Go for it!

 5. For mig handler det om at tage sin sammen. Det er nemmere at sidde ved computeren og browse rundt og dette kan sikkert sidestilles med at sidde foran tv og zappe.
  Ingen kaffe eller noget som jeg skal koncentrere mig om, for så glemmer jeg at rette opmærksomheden mod bogen.
  Men når jeg skal igang med at læse efter ikke at have læst i et stykke tid, hjælper det at jeg tager noget nemt litteratur til at starte med. Det er ok at læse knald- spændings- kærligheds-romaner – what ever gets you started. Mine sidste knaldromaner har resulteret i at jeg nu er i gang med PIllars of the Earth og kan ikke stoppe igen når jeg først kommer i gang.

  Men at få positive (og måske lette igangsættende) læseoplevelser efter en pause hjælper må være mit bedste råd :-)

 6. mettebech says:

  Ikke så meget hokuspokus her Leif… som med meget andet tror jeg, at det er lysten, der driver værket!

  Jeg kan i hvert fald slet ikke lade være! Og jeg læser overalt, hvor jeg kan komme af sted med det: i bussen, på badeværelset, i sengen, mens jeg rører i gryderne, ved frisøren, i lufthavnen, ved lægen…

 7. Jeg kender godt modstanden mod at læse gave- og købebøger. Når man har siddet foran en skærm hele dagen, så går man jo heller ikke hjem og ser fjernsyn.

  Du kan nok ikke bruge mit råd: Gå ud i haven og grav 2 dage. Gå så ind og lav en kop kaffe eller hvad du nu kan lide og sæt dig i stilhed og uforstyrret af stress om hvordan du tjener den næste krone og læs noget, som du fanges af – det behøver ikke at være klassisk skønlitteratur, det kan godt være Ken Follett.

 8. Carsten says:

  Hej Leif
  Efter mange år uden en bog kom jeg igang igen sidste sommer. Tricket for at sikre den gode oplevelse var at følge med strømmen. Forstået på den måde at jeg valgte at lytte til omverdenen og anmeldelserne, og valgte så ud fra devisen, at hvis anmeldelserne var positive, og feedbacken fra dem der rent faktisk havde læst bøgerne, også var positive, så var der en overvejende sandsynlighed for, at også jeg ville få en positiv oplevelse jo faktisk indenfor rækkevidde.
  Efter den første bog, som jeg rent faktisk blev fanget af, valgte jeg flere bøger af samme forfatter, dernæst bøger i samme kategori af andre forfattere, og så spreder det sig som ringe i vandet.
  Tidspunkt for læsningen er altid sengeliggende…og hvis bogen ikke fænger, så er den positive sideeffekt jo blot at du falder i søvn.
  Hilsen Carsten

 9. Nu er jeg kun kommet halvvejs i mit seneste bogprojekt, så jeg er nok ikke den bedste til at give råd. Især ikke, når titlen på bogen er “Getting Things Done” :o)

  Som dig har jeg en kæmpe stak af interessante bøger liggende, som jeg ikke har fået tygget mig igennem endnu. Kigger jeg tilbage på de seneste år, kan jeg se, hvornår jeg har fået læst bøger. Det er ved følgende lejligheder:
  – offentlig transport (som allerede nævnt). Fra tid til anden havner jeg på en togtur mellem landsdele, og der kan man godt få tid til at fordybe sig i en bog. (Hvis man ikke kommer til at tænde en bærbar computer). Flyveture er også gode til formålet.
  – ferier. Når jeg tager på ferie, prøver jeg at huske på at have en god bog med. Hvis ferien er lang nok eller afslappet nok, kan jeg godt nå at få gnavet mig igennem en bog. (som min indledning antydede, var min seneste ferie ikke lang nok..).

  Ja, det var vist en to-punktsliste. Egentlig kunne den vist summeres til et enkelt punkt: Når jeg ikke bruger tid på computeren og nettet. Og nettet vinder som regel til hverdag, når de sparsomme frie timer skal besættes.

 10. Personligt får jeg læst flest bøger på farten. Dvs. på rejser, hvor jeg ikke selv er chauffør og rejser alene.

  Så hvis, du skal på en forretningsrejse eller anden , så tag en bog med. Det er fantastisk tidsfordriv i lufthavne, på fly turen ved længere rejser og hotelværelset om aftenen.

  Rigtig god nøjelse og håber du kan bruge det til noget.

 11. mariaskov says:

  Måske er det en idé ikke at gabe over for meget fra starten. Gode bøger behøver ikke nødvendigvis at være let sammenlignelige med mursten.

  Nordmanden Erlend Loe kunne være en mulighed. Specielt hans bog”Doppler” er til at suse igennem på en eftermiddag. Hvis ellers den fænger dig.

  Noveller er også et forsøg værd. Mange fremragende forfattere har skrevet noevllesamlinger. :
  Jan Sonnergaard, Peter Høegh, Gabriel Garcia Marqués, Naja Marie Aidt, F.X. Toole, – og fra krimigenren: den gode gamle Sherlock Holmes af Arthur Conan Doyle.

  Novellerne er nemme at lægge fra sig og springe på igen.

  Ellers synes jeg, at det er vigtigt med ro. At beslutte sig for at læse og give sig tid til det.

  Held og lykke.

 12. Leif Jensen says:

  Nogle gange skal der drastiske ting til for at man får ændret en vane. For mit eget vedkommen har jeg ikke læst en eneste bog, udover fagbøger, siden jeg gik ud af skolen, da jeg altid har haft holdningen at det er sjovere at opleve en fortælleing i hjemmebiografen med fuld Dolby AC3 lyd. I efteråret havde jeg så alle symptomerne på stress, og min søde hustru “tvang” mig på, trods af alle mine modargumenter, til at læse en bog hun lagde foran mig. Det er en serie af bøger der hedder “Sagaen om Isfolket” – and guess what – allerede efter en halv bog kunne jeg finde ro – og efter ca. bog nr. 16 forsvandt alle stress symptomerne.
  Så mit bedste råd er – når din kone, mand, ven eller veninde siger “du skulle ta’ og læse den her bog – den er vildt spændende” – så lad være med at sige “ja ja, det skal jeg prøve at huske” – men kast dig istedet ud i det med det samme – og lad være med at sige “jeg kan ikke finde tid” – ta’ istedet tiden til det – du er den eneste der kan prioritere over din egen tid.

 13. Tjah.. jeg ville da tage bøgerne med på flyrejsen.. eller tage dem frem, når jeg var blevet “lagt syg” og så prøve at komme gennem. Det er nu intet problem, jeg kan uden problemer pløje 2-3 bøger.. eller tja.. 6-700 sider hver dag :) Jeg er en ægte bogorm :-)

  Ellers træk stikket ud – tag et par dages ferie – lad være med at lave aftaler, og bare sæt dig til rette med kaffe eller te og benene oppe og nakken tilbage.. og LÆS så, menneske! :)

 14. Jeg oplever en klar forskel på faglige og skønlitteræer (herunder også biografier såsom Obama fantastiske bøger).

  De faglige får jeg læst ved en god grad diciplin og vedholdenhed.
  – De faglige har jeg med i toget, sommerhuset med storfamilien, flyet.
  – De faglige giver ofte inspiration mens jeg læser.
  Og det er den inspiration, der er den største glæde og derfor er også den inspiration jeg motivere min læsning med – at jeg tror på, at jeg ved at læse den bog vil der dukke idéer op til noget nyt og anerledes. – Og det gør der altid.

  De skønlitterærer er anerledes.
  – De er mit frirum – mine minutter (og samlet timer) væk fra det hele – fra hele ræsset!
  – Jeg oplever, at jeg fyldes med energi og en masse nye ord i mit hovede for ting og følelser, mens jeg læser.
  – Mit hoved bliver dejlig renset for alle tankerne om de daglige udfordringer.
  Så med de skønlitteræer er det dette frirum væk fra ræsset og i selskab med gode formuleringer, denne energiopladning som motivere mig og det er den jeg fokusere på, når jeg skal igang med bogen og når jeg får midtvejskriser med bogen.

  Tidligere var jeg meget stejl overfor ikke at lægge en ulæst bog væk – men i takt med, at tiden er mindre og jeg også læser mange bøger udfra andres anmeldelser og anbefaleringer er jeg blevet meget bedre til at sige fra overfor en bog, som ikke siger mig noget over de første 20-30 sider.
  En ny bog får chancen, men ellers er det tilbage til biblioteket.

  Nå ja så læser jeg også hurtigt og tilstræber det – jeg kan virkelig forbløffe mig selv over, hvor hurtigt man læse og stadig fange meninger og stemninger … og faktisk er langsom læsning dræbende for læselyst i det lange løb.
  Jeg læser hvert et ord i bogen og er der en god formulering så læser jeg den 2 gange, men jeg dvæler ikke ved linierne.

  Jeg ved ikke om andre kan bruge dette, men det er mit bud :-)

 15. Først og fremmest så skal man finde et godt sted at sidde. Det er vigtigt. Og så skal man bare gå i gang. Hvordan gjorde du, da du begyndte at træne? Du tog en beslutning og holdt fast ved den. Det er også en god måde at læse en bog på. Nogen gange fanger bogen og så kan man slet ikke lægge den fra sig. Men andre bøger er mere end underholdning. De kræver at man VIL. Man skal være målrettet og fokuseret. Det har du allerede bevidst at du er på mange andre måder, så jeg er sikker på at du nok skal komme igennem den der stak bøger som du har stående.

  Jeg tror det er vigtigt, at man “lærer at læse”. Når man ikke er vant til at læse, så vil tankerne vandre omkring, man bliver distraheret og forstyrret af alt muligt. Og i starten går det alt for langsomt med at komme ned over siderne. Jeg synes man kan sammenligne det med meditation. Det kræver at man er tålmodig. Efterhånden bliver man bedre og bedre til at synke ind i sig selv, koncentrere sig og give slip på verden udenfor. Men det kræver øvelse. Jo mere man øver sig, jo bedre bliver man. Snart kan man læse alle steder, uden at man bliver distraheret af støj og andre mennesker. Men jeg tror det er meget svært for de fleste mennesker som ikke er vant til at læse.

  Jeg har forøvrigt en privat teori, om at kroppen går ind i en tilstand der ligner meditation når man læser. Pulsen og åndedrættet falder. Jo mere man har “trænet”, jo hurtigere bliver man til at komme ind i den tilstand.

  Uanset om man er vant til at læse lidt eller meget, så skal man lige falde til ro når man sætter sig med en bog. Man skal lige finde rytmen og tonen i bogen. Det tager lidt tid. Hvis jeg var dig, så ville jeg sætte 2-2½ time af hver aften. Efter 20 – 30 minutter så vil du opleve, at du begynder at glide af sted, uden at tænke på andet end det du læser. Når jeg skriver at det kræver øvelse, så mener jeg ikke at man skal anstrenge sig og forcerer processen. Tværtimod. Man skal slappe af og accepterer at det tager tid!

  Jeg tror, at det der ødelægger det for de fleste som har problemer med at læse bøger, er utålmodighed. De kan ikke sidde stille og roligt i de første 20-30 minutter. De tror at det kun er dem som snubler over ordene, mister koncentrationen osv – og så får de allerede lyst til at give op. Men det sker for alle, når man lige har sat sig. Det er helt normalt – og jeg synes det er meget sjældent, at man er fanget af en bog fra side 1 eller 2.

  Derudover må jeg lige tilføje en personlig holdning: Der er nogen mennesker som ikke har tålmodighed til at læse. Det er en god ide at prøve og at engagere sig i projektet. Men hvis det bliver til en eller anden form for dræbende og ulidelig tortur, så synes jeg da bare man skal give op. Det er trods alt “kun” bøger! :D

 16. Hej Leif,

  tricket jeg bruger er ikke at læse bøgerne, men at høre dem. Lydbøger er fantastiske, og der er masser på biblioteket som alle må låne.
  Jeg har nu købt mine de sidste år og har en online samling med over 200 titler som jeg kan downloade og genhøre når det passer mig. Jeg har alt fra krimi til fagbøger, endda artikler, da jeg også har en del Harvard Business Review som lydfiler. Der er et hav af muligheder og lidt for enhver smag. Jeg kan især anbefale Malcolm Gladwell som selv læser sine bøger op, han er en fremragende formidler. Bøgerne kan læses mens man laver noget fysisk; laver mad, ordner have, går ture, køre bil.. Det er selvfølgelig ikke det samme som at læse på papir og nogle bøger har jeg i to versioner (typisk fagbøger), dvs. både på papir og som lydfil. Jeg køber alle mine bøger i USA og kan anbefale http://www.audible.com, de er billigere end de danske bøger og det er en god solid forretning som jeg har handlet hos i 7 år. Håber du kan bruge tipset :o)

 17. Hejsa!
  For mig er tricket, at jeg først finder en bog, som jeg er motiveret for at læse. det kan være en fagbog, der kan lære mig noget, jeg virkelig gerne vil lære. eller en biografi af en, der giver noget livslæring. Og så er det for mig et spørgsmål om disciplin… At lave en ny vane (det kræver lidt omstrukturering af hjernen!) hvor jeg sørger for hver dag at læse i bogen. Om det så bare er 5 min. (når man så først kommer i gang bliver det jo oftest til mere end de 5!!)
  Mvh
  Claus

 18. Du puffer din(e) pude(r), så de støtter helt rigtigt og lægger dig godt til rette under dynen en halv time før normal sengetid. Så vælger du den bog i stakken, der tiltaler dig mest og slår op på første side og går i gang. Du læser til du enten er for træt eller uret minder dig om at du snart skal op.

  Dette gentager du hver aften og jeg lover dig at du nok skal komme igennem de bøger du har lyst til.

  Bøger læses bedst i sengen :-)

 19. Som det første sætter jeg noget musik på (genren er ganske underordnet, men det kan være alt fra Pet Shop Boys, The Smiths, Morryssey, til Matallica, Nightwish og Mikael Simpson, som kører i baggrunden). Bagefter sætter jeg mig i sofaen, smækker benene op, åbner bogen. Og inden du får set dig om, er du pludselig midt i en historie, som du måske ikke har den store lyst til at ligge fra dig. Husk at noget at drikke og spise inden for kort afstand :-)

 20. For at supplere Maltesens gode input, så er det en fordel, at det er noget musik, man kender ret godt i forvejen.

  Jeg bliver i hvert fald let distraheret, hvis man sætter en spritnye plade på, mens man læser. Kommer til at lytte efter teksterne, falde i staver over et godt riff eller bare være nødt til at se på coveret, hvad titlen på sang nr. 5 nu er.

 21. Foerste trick er selvfoelgelig at vaelge ens litteratur med omhu. En bog der virkelig fanger er altsaa naesten umulig at give slip paa. Jeg har gang i Will Selfs “The Butt” lige nu og den kan anbefales paa det varmeste.

  Mit andet trick er noget jeg selv har arbejdet paa. Jeg har aendret meget mht laesning over det sidste aars tid, nemlig er jeg holdt op med at koebe boeger og har meldt mig ind paa biblioteket. Bibliotekets standard udlaansperiode er tre uger, saa jeg tvinger mig selv til at blive faerdig paa den tid. Jeg laeser paa toget og til tider ogsaa naar jeg gaar til/fra stationen. Jeg har dog laert noget der goer til/fra stationslaesningen, og i dit tilfaelde det at koere og laese paa en gang, lidt lettere – nemlig lydbogen! Det er da noget af det mest geniale jeg nogensinde har set. Du kan lytte til din lydbog i bilen eller maaske hvis du er ude at trave en tur.

  God fornoejelse. :)

 22. Hej Leif,

  Der er reelt ikke nogen kode der skal knækkes i forhold til at få læst de bøger man enten erhverver eller på anden vis tilegner sig via fødselsdage, mærkedage, helligdage etc. Det handler dels om prioritering og at vælge et emne/en forfatter som man finder inspirerende. Personligt har jeg hele tiden gang i en bog, og har opbygget den vane, at jeg altid skal læse et par kapitler (nogen gange flere) inden jeg falder i søvn. Jeg har desuden altid 4-5 bøger med på vores sommerferie udenlands (14 dage) – der findes ikke noget bedre end at ligge i solen med en god bog og blive suget ind i bogens univers.

  Jeg tror det kræver en god blanding af at få den gode bogoplevelse med en forfatter som er vedkommende og interessant, få etableret en vane, tage bøger med på ferie – forretningsrejse (fly, tog, hotel) så den altid er tilgængelig og ikke mindst vælg den TIL indimellem i stedet for fjernsyn og/eller PC/internet.

  Bøger udfordre kreativiteten, udvider perspektivet og sproget og (fyld selv på)…..

  De bedste læse-hilsner
  Finn

 23. Jeg har det lidt som dig. Jeg har ligeledes rigtig mange bøger liggende som jeg endnu ikke har fået læst. For mig er det lidt afhængig af den tid jeg giver mig selv. På ferie kan jeg godt sidde et par timer i skykken midt på dagen og bare lade mig rive med ind i bogen og dermed lukke (næsten) alt andet ude.

  Jeg tror det bedste du kan gøre (det virker for mig) er , at give dig selv ”fri” fra mobil/mac og diverse andre eletroniske ”dimser” og så have ro til at læse og blive fanget af bogens fortælling. Så får du også læst den til ende også på relativ kort tid. :-)

 24. Jeg kan lige nå det…
  Jeg tror ikke der er så meget nyt at tilføje. Jeg læser bedst i sengen og har jeg en periode, hvor jeg har svært ved at tage mig sammen til at læse, vælger jeg en krimi, for det er jeg vild med at læse. Så er jeg ligesom i gang igen.

  Ellers er bus og tog gode steder også.

 25. Jeg melder mig på sengelæserholdet. Et kvarter-en halv times læsning og jeg falder til ro og kan sove. Bortset fra de få gange hvor jeg bliver fuldstændig grebet og er lysvågen og læsende kl. tidligt om morgenen.

  Og selvom jeg ikke læser meget hver dag, så bliver bøgerne faktisk færdig. Det handler om råd nr.to: læsehastighed. Det gælder om at få trænet sin læsehastighed, så man kommer ud over stepperne. Der findes sikkert teknikker til den slags, men mit råd skal være, at som så meget andet handler det om øvelse. Jo mere læsning, jo hurtigere går det.

  Sidste råd fra mig: Stop det samme sted på et opslag, så du er fri for at læse de samme linier igen og igen. ‘Mit’ sted er cirka fem centimeter på venstre side. Så ved jeg, at jeg skal begynde der igen, også hvis bogen har været skubbet til side for en anden bog.

  God læselyst.

 26. Førhen læste jeg altid. Men under universitetsuddannelse blev det bare kun til faglitteratur.

  Efter jeg afsluttede min uddannelse, kom jeg aldrig igang med at læse skønlitteratur igen. Men under min graviditet var jeg indlagt i syv uger og det krævede noget læsestof ud over ugeblade. På sådan et sygehus på en 6-mands stue er det nærmest umuligt at læse bøger, der er svære og indviklede. Min mand foreslog Harry Potter, som viste sig at være fænomenal. Gode bøger, god histori og vigtigst let-læselig. Det gjorde ikke noget, hvis man lagde den væk efter at have læst blot en side.

  Efter fødsel stod den på familie og ingen bøger. Men jeg har savnet det meget. For at komme igang igen, har jeg bevidst udvalgt bøger, der ikke kræver meget af mig som læser. Jeg har læst chick-lit. Der er garanti for at plottet ikke bliver for indviklet, de er sjove og de trækker når man har lagt dem fra sig. Derefter har jeg udviddet til at læse bøger med mere indhold, som Drageløberen. Senest også historisk litteratur som Jordens Søjler af Kenn Follet.

  Det jeg prøver at beskrive er, at jeg startede ud med lette bøger. For ligesom at øve mig på at læse igen. Da jeg så fik det lært igen, kunne jeg udvide til mere krævende bøger. Jeg tror det kræver oplæring, ligesom da man startede med at læse faglitteratur – eller med at løbetræne :-)

  Lyt til hvad andre siger, men det vigtigste er at finde en genre man bliver bidt af.

  PS. Elsker mine ture til Kbh med DSB. 2½-3 timer i tog uden, at der er nogle der kræver noget af mig (ud over en kontrollør, der vil se billet). Det er nok sådan det er med små-børnsfamilier. Selv når jeg er på toilet sker det, at et barn banker på døren og spørger “mor, hvad laver du?”

 27. Der er bøger som læses af lyst og bøger som læses af pligt. Når det er en bog du SKAL læse så sørg for at være helt klar over hvorfor du skal læse den. Med det mindset er det ikke så svært at komme igennem den. Det er simpelthen arbejde.

  Med “lyst” bøger er det noget andet. Min regel er at bøgerne skal fange mig på de første 50 sider – ellers har forfatteren ikke gjordt sit arbejde ordentligt eller også er jeg ikke i det rette mindset. Det er ikke sikker at en bog fanger mig første gang jeg læse de 50 sider – men så får den lov at ligge. Sommetide et par måneder, sommetider flere år. Det er utroligt som en bog kan ændre sig alt efter omstændighederne den bliver læst under, så mine bøger får altid mindst 2-3 chancer.

  En “billig” tjubang roman som fx. Dan Browns fanger mig næsten altid første gang, mens Foucaults Pendul tog 4 forsøg før den bed sig fast.

  Jeg samler på bøger og har nok 1500. I runde tal er de 1100 læst. 300 er jeg ikke kommet til endnu og ca. 100 venter på endnu et forsøg.

Trackbacks

 1. […] mit indlæg og lille konkurrence, om det med at få læst bøger, så har jeg netop taget hul på bogen “324 – det tager kun […]

 2. […] er det ved at være sidste chance for at deltage i konkurrencen om et gavekort på 300 kroner til […]

 3. […] må jo hellere se at få udtrukket en vinder i den konkurrence som jeg udskrev for små 14 dage siden og som lukkede for kommentarer i […]