Og vinderen af konkurrencen er…

Og vinderen er...

Jeg må jo hellere se at få udtrukket en vinder i den konkurrence som jeg udskrev for små 14 dage siden og som lukkede for kommentarer i fredags.

Men inden vi når frem til, hvem der løber med gavekortet på 300 kroner til SAXO.com, skal jeg have konkluderet lidt på de mange gode bud på, hvordan man kan blive bedre til at få læst en bog fra start til slut.

Som beskrevet i “opgaveformuleringen”, har jeg generelt set ikke kunne tage mig sammen til at få startet på en given bog og dernæst, at få læst bogen færdig indenfor et overskueligt antal uger/måneder. Jeg var derfor spændt på, om der kom forslag og idéer til, hvordan jeg kan blive bedre til dels at komme i gang med at læse og dernæst (og næsten endnu vigtigere), at holde fast og få læst bogen færdig i løbet af forholdsvis kort tid.

Der er kommet ikke mindre end 27 kommentarer og forslag til, hvordan jeg kan blive bedre til at læse bøger. Lad mig starte med at sige tusind tak til alle for at tage jer tid til at dels at dele jeres egne erfaringer i forhold til det at læse bøger og dels jeres bud på, hvordan jeg kan få mere succes med at læse bøger. Jeg anerkender, at muligheden for at vinde et gavekort måske også trækker lidt, men ikke desto mindre synes jeg, at det er fedt, at så mange gider give hjælpe mig med inspiration og forslag. Endnu engang stor tak til jer alle.

For at skabe en eller anden form for overblik, har jeg lavet et hurtigt lille Mindmap, hvilket gør det muligt at visualisere og strukturere de mange gode forslag på en meget overskuelig måde.

Med det som udgangspunkt, kan jeg derfor konkludere, at de fleste af jer foreslår, at man læser bøger i forbindelse med flyrejser, på ferier eller når man anvender offentlige transportmidler. Sidstnævnte forslag er jeg dog ikke så meget for, i det at det er forholdsvis sjældent, at jeg anvender et offentlig transportmiddel. Dog vil jeg helt sikkert tage tippet til mig med hensyn til at læse bøger i forbindelse med flyrejser, når jeg i juli måned skal til Microsofts årlige partnerkonference i New Orleans.

Med hensyn til det, at læse bøger i forbindelse med ferien, så kan jeg sagtens forestille mig at det virker godt og det vil jeg bestemt også forsøge mig med, når vi når til sommerferien om forholdsvis få måneder.

Et par stykker af jer foreslår, at jeg skal lydbøger som en måde at få “læst” bøger på. Faktisk har jeg allerede benyttet dette fænomen med en vis succes. Dog har jeg det på den måde, at jeg synes lydbøger egner sig bedst til faglitteratur, hvorimod at skønlitteratur får en helt bedre og mere levende dimension, når man selv læser en god roman. Hvis en fremmed person “bare” læser op, når det er skønlitteratur, synes jeg ganske enkelt ikke, at hjerte og hjerne får en passende lejlighed til at tænke og fantasere videre over teksten. Det er – efter min mening – til gengæld ligegyldigt, når det gælder mere fagligt orienterede emner.

Nogle af jer foreslår også, at man gøre læsning til en del af det, at gå i seng om aftenen. Til det kan jeg dog allerede nu sige, at det virker ikke for mig. Det skal forstås på den måde, at jeg har før prøvet at læse bøger, inden jeg skal sove. Problemet er bare, at jeg ikke får ret meget ud af det, fordi det som regel altid ender med, at jeg skal læse de samme kapitler om og om igen, aften efter aften. Jeg får ganske enkelt ikke læsningen ind under huden, inden jeg falder i søvn, hvilket som nævnt bare resulterer i, at jeg skal læse det samme kapitel igen og igen, før at jeg forstår meningen bag det.

Men mest af alt lader det til, at man som med så mange andre ting her i livet skal fokusere og sætte tid af til det som man gerne vil blive bedre til eller få mere ud af. Dette gælder også det at læse bøger! Det betyder for mit vedkommende, at jeg skal blive bedre til at “lukke og slukke” i forhold til computer, tv og omverdenen i det hele taget. Donald foreslår ganske vist, at man skal gå ud og grave i sin have i et par timer forud for læsningen af en bog, men da jeg ikke har nogen have, kan jeg ikke rigtig gøre det. Jeg kann til gengæld gøre det efter en solid omgang træning :-)

Og som Jens er inde på i hans kommentar, så tror jeg et eller andet sted også på, at det nok drejer sig lidt om, at jeg skal lære at læse bøger og måske også finde en eller anden form for slags meditation i det at læse. Det kan jeg i hvert fald godt sætte mig ind i og det vil jeg gerne give en chance.

Sidst, men ikke mindst, som nogle af jer også er inde på, så tror jeg også, at det drejer sig om, at komme ind i en rytme, hvor jeg nærmest får læst lidt af given bog nærmest hver eneste dag. Faktisk tror jeg, at dette råd er et af de bedste til at få succes med at læse bøger. Jeg tror i hvert fald, at det at gøre boglæsningen til en del af min daglige rytme, vil være med til at gøre, at jeg får læst bøger markant hurtigere end tidligere, hvilket vil sige i løbet af uger/måneder frem for i løbet af år, som det har været tilfældet indtil nu.

Men nok om de mange tips til, hvordan jeg kan blive bedre til at læse bøger og nu over til, hvem der skal have gavekortet på 300 kroner til SAXO.com.

Først og fremmest ville jeg ønske, at jeg kunne give et gavekort på 300 kroner til alle bidragsyderne, for jeg synes faktisk, at I alle sammen er kommet med gode og brugbare forslag. Imidlertid synes jeg ikke, min “dagsøkonomi” tillader mig at bruge 8.100 kroner på gavekort til jer alle, blandt andet da jeg har fået en lille “hilsen” fra skattevæsenet i forbindelse med årsopgørelsen :-( Dernæst er der jo ikke tale om en konkurrence, hvis man bare giver præmier til alle :-)

Men ikke mere snak. Jeg er nået frem til den konklusion, at det er Cirkusprinsesse, der skal have gavekortet for det bedste og mest ligefremme forslag. Det er et dejligt “no-nonsense” forslag, som jeg kan tage til mig uden videre!

Ikke desto mindre har jeg valgt at tildele et ekstraordinært gavekort til Jens Drejer i forlængelse af vores samtale om det at læse bøger. Jens er en passioneret og yderst vidende person om bøger, litteratur og forfattere, hvilket hans blog blog er et synlig bevis på. Dette kombineret med hans evne til at skubbe til mig rent intellektuelt, gør at jeg vælger at tildele ham det ekstraordinære gavekort. Det er så absolut velfortjent!

Endnu engang tak til alle 27 bidragsydere. Jeg håber, at I alle vil være med til at inspirere og bidrage med jeres mening og viden en anden god gang :-)

Comments

 1. Jeg vil gerne bidrage igen. Du siger bare til!
  Jeg synes altså, det er det mest morsom socialistiske træk, du får banket op hver gang, du laver konkurrencer. Det virker oprigtig som, om du gerne vil give en præmie til alle, der er med. Fordi du er så flink.
  Ind i kampen! Der er simpelthen nogen, der skal tabe i konkurrence. Ellers har man ikke nogen at se op til, eller at håne, hvis man selv vinder.
  Tænk, at det skal være mig, der skal fortælle dig det! Verden er underlig.

  • Du har lidt ret og så alligevel ikke, Lene :-)

   Jo, der er en del af mig, der gerne vil præmiere alle. For jeg synes det er prisværdigt, når nogen gider tage sig tid til at komme med deres bud i en given konkurrence. Men ligefrem at bruge et skældsord som socialistisk er at gå for langt, Lene :-)

   Omvendt er der også et stort konkurrencemenneske i mig og den del af mig har det fint med, at det ikke er alle, der kan vinde. For så er det jo heller ikke en konkurrence.

   Men ja, verden er underlig :-)

 2. Haha, jeg havde nok på fornemmelsen, at socialist ikke lige var dit ord. Men jeg er glad for, at vi ligesom har fået konkurrenceaspektet på plads:)

 3. Tusind tak for gavekortet og begrundelsen.

  I dag har jeg shoppet lidt hos Saxo. Det blev til Murakami: “Trækopfuglens krønike”, samt en bog af Marguerite Duras, som sjovt nok hedder og handler om “At læse”. Jeg er sikker på at begge bøger er rigtig gode og jeg glæder mig til at læse dem begge.

  Men det hele handler jo om at du skulle i gang med at læse nogle bøger. Derfor håber jeg, at du vil holde os en lille smule opdateret om hvordan det går!

  • Det var skam så lidt, Jens og helt velfortjent :-)

   Apropos vores snak i lørdags, så har du jo ramt plet med “At læse” :-)

   Med hensyn til mig selv, er jeg stadigvæk godt i gang med “324” og det går faktisk fremad stort set hver eneste dag :-)

 4. Apropos det med at blive bedre til at få læst bøger, så faldt jeg over dette interessante indlæg på Productivity 101.

 5. Happy shopping, Marianne :-)

Trackbacks

 1. […] lige inden jeg gik i seng fik jeg en mail om at jeg havde vundet en konkurrence. Wohaa hvor heldig kan man lige være.. Nu mangler jeg bare at finde ud af hvilke(n) bog/bøger der […]

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s