Boganmeldelse: “The One Minute Manager”

Boganmeldelse: "The One Minute Manager"

Jeg har netop lyttet til den sidste del af lydbogen “The One Minute Manager”, der er en slags fortælling om – surprise, surprise – The One Minute Manager.

Denne fiktive person er en leder, der forsøger på at finde balance mellem at autokratisk leder, der benhårdt går efter resultater og en demokratisk leder, der bekymrer sig som menneskerne bag den enkelte medarbejder.

I følge The One Minute Manager drejer ledelse sig i bund og grund kun om tre ting:

  1. Fastlæg såkaldte “1 minut målsætninger” således, at dine medarbejdere forstår, hvad deres individuelle målsætninger er, hvad der forventes af dem og at der ikke er nogen former for overraskelser.
  2. Giv ét minuts anerkendelser, d.v.s. fortæl medarbejderne i løbet af ét minut, at de gør det helt rigtige eller at de gør noget rigtigt.
  3. Giv ét minuts reprimander, d.v.s. giv øjeblikkelig feedback på ukorrekt opførsel i løbet af ét minut, men gå kun efter bolden og ikke personen!

Om denne ledelsesmodel også holder vand i forhold til dansk tradition for ledelse, skal jeg ikke gøre mig til dommer over. Men der er i hvert fald inspiration at hente i filosofien bag “The One Minute Manager” og jeg kan derfor ikke lade være med at anbefale denne bog til alle personer, der har en eller anden form for ledelsesansvar.

Og til den overskuelige pris af 89 kroner på iTunes, gælder det bare som at få denne lydbog downloadet og komme i gang med at lytte til den.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s