En trist statistik, som du kan gøre dit for at ændre lidt ved…

En trist statistik...

I dag faldt jeg tilfældigvis over en gammel artikel fra oktober måned 2008, hvor man kunne læse om, at butiksdøden har afløst forbrugsfesten.

Allerede på det tidspunkt tilbage i 2008, var der lukket ikke mindre end 2.200 butikker, som følge af en afmatning i forbruget og fordi finanskrisen har fået bankerne til at smække kassen i overfor de handlende.

Desværre er denne tendens næppe blevet bedre i løbet af de første tre måneder af 2009.

I den sammenhæng kan jeg som gammel detailmand ikke lade være med at komme med en opfordring til forbrugerne om, at støtte de lokale butikker med daglige, ugentlige eller månedlige indkøb således, at butiksbilledet ikke kun kommer til at bestå af de økonomisk stærke kapitalkæder.

Kædebutikker skal såmænd nok overleve finanskrisen, hvorimod at mangfoldigheden i det lokale butiksbillede skal komme fra de små specialbutikker og disse butikker behøver virkelig din hjælp for at overleve i denne tid.

Til gengæld tror jeg også, at de små specialbutikker skal blive endnu bedre til at fokusere på service, udvalg og specialviden. Ja, faktisk tror jeg, at de lokale specialbutikker i endnu højere grad skal gøre dette til deres varemærke og særegenhed.

Ellers er jeg ganske enkelt bange for, at finanskrisen for alvor kommer til at tage livet af et stort antal mindre specialbutikker. En ting er, at mange forbrugere desværre holder igen på pengene for tiden, på trods af langt de fleste danskere har flere penge mellem hænderne i dag, end de havde for et år siden. Noget andet og langt mere alvorligt for de små handlende er, at de forbrugere, der så endelig handler, desværre ofte bliver fristet af billige slagtilbud i de store kædebutikker.

Så tænk selv over dette, når du næste gang skal købe såvel dagligvarer som varige forbrugsgoder. Hvis du kan handle disse varer hos en af specialbutikkerne i din egen by og ellers udvalg, service, rådgivning og prisen er fornuftig, vil du helt sikkert kunne hjælpe til med at beskytte mangfoldigheden i dit nærområde ved at handle lokalt.

Comments

 1. Jeg skal nok tænke i de baner og jeg vil støtte de lokale specialforretninger!
  Tankevækkende indlæg – tak for det og glædelig Påske!

 2. Hvis jeg skulle besvare dit indlæg ordentligt, så ville min kommentar blive lige så lang. Men jeg vil forsøge at gøre det kort! Jeg ved godt, at der er nogen som virkelig er kommet i klemme. Men flertallet har aldrig haft så mange penge og har derfor ikke noget at pive over. Jeg er meget glad for at du nævner det.

  Derudover; for nogle dage siden, hørte jeg i TV-avisen, at selv om en del butikker må lukke, så er det ikke nær så mange som butikker der åbner. Aldrig har igangsætterne været så aktive – i følge dansk statistik. Den historie har desværre ikke fyldt meget i medierne.

  • Det er skam også helt okay med en semi-kort/semi-lang kommentar, Jens :-)

   Jeg er helt enig, flertallet har aldrig haft så mange penge som nu og det gør desværre bare “piveriet” og hykleriet over finanskrisen endnu værre. For når man ikke har noget at klynke eller klage over, hvorfor så gøre det?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: